perjantai 28. tammikuuta 2011

Tämä ei ole vitsi

vaikka niin voisi kuvitella.
Kuvassa oleva summa on kuukauden palkkani, nettona.
Ihan itseni kiusaksi laskin vielä tuntipalkan.
Laskin näytti huippulukeman, 6e tunnissa.
Onneksi tuolla summalla ei tarvitse sentään koko perhettä elättää, on se mies joka elättää niin minä voin harrastaa perhepäivähoitoa.
 Pienen palkan vastapainoksi työstäni löytyy useita hyviä puolia. Osa kotitöistä hoituu työajalla, iso osa ruuasta valmistuu työajalla. Saan ulkoilla työajalla ja voin jopa kirjoittaa blogiani työajalla.
Ei ole työmatkoja jonka takia jokaisesta työpäivästä säästyy yli tunti aikaa. Ei tarvitse hankkia erillisiä työvaatteita, ihan samat kotivaatteet käy kuin ennenkin.
Ehkä tärkeimpänä plussana on se, että oma lapsi saa olla edelleen kotona. Pieni ekaluokkalainen saa edelleen tulla koulusta kotiin jossa on äiti paikalla. Lapset saavat nukkua aamuisin pitempään eikä pienintä tarvitse lähteä viemään hoitoon joka ikinen aamu säässä kuin säässä.

Ja minä saan edelleen katsella tuvasta päivittäin näitä levollisia maisemia.
Kyllä vaan ne plussat voittaa miinukset.
 Tellihani muisti minua tunnustuksella. Kiitos!
Taas pitäisi antaa teille 7 tunnustusta ja jakaa tätä eteenpäin.


Tunnustuksia sitten saatte:
1. Olen 39-vuotias.
2. Täytän tänä vuonna 40 vuotta
3. Kesällä on tarkoitus pitää tuon kyseenalaisen kunnian takia juhlat.
4. Sillä miehenikin täyttää 40 vuotta.
5. Pidetään 80-vuotis kemut kun
6. edelliset juhlat oli 60-vuotis kemut.
7. En pode ikäkriisiä.

Ja sitten ne tunnustukset eteenpäin.
Nyt olen ihan yhtä laiska kun eilenkin, onhan taas teeaikani.
Luen niin montaa ihanaa blogia että niistä valitseminen tuntuu nyt liian vaikealta.
Kun kaikki tämän kuitenkin ansaitsevat.

Viikonlopuksi toivon yhtä huikean kaunista säätä kuin tänään.
Ihan vihloo olla täällä sisällä kun ulkona näyttää tuolta kuin ylemmässä kuvassa.

Joten aurinkoa kaikille!

26 kommenttia:

 1. Ööö, mitäs tohon nyt sanoisi :) No, ainakin sen sanon, että kaikkea ei voi mitata rahassa, kuten itsekin asian pähkäilit.

  Niin, ja harvalla työllä tässä maassa rikastuu!

  VastaaPoista
 2. nanna: Aika sanaton olin minäkin kun tilinauhan aukaisin :) vaikka toki sen suuruuden etukäteen tiesin. Vaan tuntui se silti suoraan sanoen ihan naurettavalta :D Ja tällä työllä ei kyllä rikastu kuin henkisesti.

  VastaaPoista
 3. No voi jösses sanon minä!Eipä tuo palkka kyllä häävi ole!Olen nimittäin joskus miettinyt itsekin perhepäivähoitajaksi ryhtymistä,mutta..Ehkäpä se ei lyö leiville!Hienosti olit kyllä löytänyt positiivisiakin piirteitä :D Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja tykkään kovasti maanläheisestä tyylistäsi!Mukavaa kevään odotusta!
  Terveisin Terhi

  VastaaPoista
 4. Saisithan paremman palkan jos kaikki hoidettavat olisivat vieraita. Eli kun lasket että säästät omien lasten hoitomaksutkin=)

  Minulle on kyllä annettu tarkat ohjeet että pph ei saa työaikana tehdä kuin en kotityöt jortka johtuvat lapsista. Ei siis pestä pyykkiä, haravoida pihaa jne. Eikä kyllä roikkua netissäkään.

  VastaaPoista
 5. Tekis mieli ihan tempasta kirosana tähän. Se on oikeasti aika käsittämätöntä, että noinkin tärkeä työ on tehty täysin kannattamattomaksi. Vaikka mä olen ehdottomasti sitä mieltä, että teen mieluummin työtä josta pidän ja jota haluan tehdä, vaikka siitä maksetaan vähemmän, niin silti. Eihän nykyisin edes kesätöistä makseta noi huonoa palkkaa!

  Onneksi sulla on ihana asenne ja ilmeisesti todella tykkäät työstäsi. Se on kuitenkin kaikkein tärkeintä.

  Ihanaa viikonloppua! Älä hassaa koko palkkaa kerralla... ;)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 6. Tarhi: Kiitos :) Eihän tämä leiville lyö, mutta noiden positiivisten takia tätä jaksan tehdä!

  Anonyymi: Olet oikeassa, jos kävisin muualla töissä menisi päivähoito- ja iltapäivähoitomaksuihin monta sataa euroa kuukaudessa. Nyt menee 0e. Nimenomaan teen ne kotityöt jotka johtuu hoitolapsista, eli osa kotitöistä. Siivoan ne tilat joissa teen töitä. Pyykkiä pesen myös työajalla, sen myönnän. Pihaa aion haravoida koska sehän on työpaikan kunnossapitoa. Ja netissä roikun vain päiväuniaikana enkä edes joka päivä :D Tottakai ne lapset tulee ensin ja sitten tehdään muita hommia jos on aikaa .)

  Päivi: Nyt mä repsahdin kyllä totaalisesti! Älä hassaa koko palkkaa kerralla :DDDD Voi äiti, mä tikahdun!

  VastaaPoista
 7. Tämäkään ei ole vitsi : palkkani 0,00 euro /kk tai tuleehan kolmesta muksusta lapsilisät, mutta niitä ei kai lasketa palkaksi ? (yrittäjän ihanaa arkea).
  Vaan kaikki omaa valintaa, eli hirveästi ei tarvitse valintoja tehdä, mihin rahansa käyttäisi :)
  Eli kukin tavallaan, toisille ei tunnu 10 000 e/kk riittävän.

  VastaaPoista
 8. Voi mahroton. Ei se motivoi, mutta onneksi sinulla löytyy motivaatio noista listaamistasi asioista. Olemme muuten ihan saman ikäisiä. En yritä suuresta rajapyykistä mitenkään luistaa, mutta olin vähän lupaillut ystäville ja sukulaisille pitää synttäribileet - mutta kun se ko. päivä on jo reilun viikon päästä! Ihan yllättäen... Joten joo, jotkut juhlat on täälläkin suunnalla tiedossa, mutta myöhässä tulevat olemaan.

  VastaaPoista
 9. Ihana talvinen näköala sieltä sinun työmaan "konttoriltasi". Kyllä perhepäivähoitajille ja lastenhoitajille muutenkin pitäisi maksaa paremmin. Tärkeä tehtävä kuitenkin tärkeitten ihmisten parissa.

  Näitä talous vastaan muut näkökulmat joutuu varmasti lähes jokainen kohdallaan miettimään. Työn mielekkyydellä on myös iso merkitys, ja ehkä nämä tälläiset arvot nousevat koko ajan suurempaan rooliin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Ei motivoi tuolla summalla työnteko ei, mutta kaikkeahan ei voi mitata rahassa, plussapuolia löytyy aina. Ja kun arvot on kunnossa, niin se on hyvä se. Mutta eikös PPH työ kuitenkin ole raskas ja työpäivät pitkiä?

  VastaaPoista
 11. Palkka ei ole kyllä päätä huumaava. Mutta huonosta palkasta välittämättä olen itse tosissani miettinyt perhepäivähoitajaksi ryhtymistä. Meijän nuorimmainen täytti just 3v ja kiinnostus nolla on lähteä viemään kahta lasta hoitoon ja maksaa siitä itteni kipeeks.

  VastaaPoista
 12. No huh... Mitähän tässä sanoisi?! Onneksi on paljon niitä plussia...

  VastaaPoista
 13. Ei ole kyllä todellakaan korvia huumaava tuntipalkka! Mutta noin muuten työnkuva on sellainen mukavan rento omalla tavallaan, joten siitä osasta varmasti osaa nauttia :)

  VastaaPoista
 14. Tiedän ne hyvät ja huonot puolet ja myös tuon pienen palkan olen itse ollut perhepäivähoitajana kuunnalisena sekä yksityisenä.Parasta on kyllä se ettei omia lapsia tarvitse rahdata hoitoon ja koululaisten tullessa koulusta aina kotona on joku ottamassa vastaan pieniä koululaisia. Palkkauksesta vielä sen verran että ei tuo palkka motivoi nuori hoitajia alalle ja sitten ihmetellään kun perhepäivähoitajat eläköityvät eikä uusia saada mistään tilalle. Mukavia talvipäivä sinne koko porukalle!

  VastaaPoista
 15. wihtori: tuokin tilanne on valitettavan tuttu. Pojan kotihoidontuki loppui liki kaksi vuotta sitten ja siitä asti olen elellyt ilman tuloja. Joten siihen nähden tuo 800e on aika hyvin :)

  Saila: Meidän juhlat pidetään etuajassa, niin eikös ne sitten mene tasan sun kanssa :)) Minusta kesä on jotenkin vaan parasta aikaa juhlille eikä syksyn räntäsateet.

  Anne: Samaa mieltä olen, työn mielekkyys painaa nyt enemmän. Mies on jo tehnyt muutama vuosi sitten oman hyppäyksensä kun vaihtoi silloisen kauluspaitatyönsä duunarin hommiin. Ei ole päivääkään katunut vaikka palkka on ihan eri.

  Liisa: Työn raskaus tulee siinä, että sitä tekee täysin yksin. Ei ole työkavereita. Minun päivät ei ole mahdottoman pitkiä, mutta 10 tunnin päivät on alalla ihan tavanomaisia. 2012 pitää kaikkien perhepäivähoitajien olla päässyt työaikalain alaisuuteen. Nythän emme siellä ole.

  inkku: Ihan hyvä vaihtoehto! Meillä ei ole enää kuin yksi päivähoitoikäinen, mutta silti laskettiin että 250e päivähoitomaksu on aika paljon! itselläni kävi niin että toistaiseksi tämä työ on osoittautunut ennakkokuvitelmia paremmaksi.

  Mari: Juu, onneksi on reilusti plussia :)

  Marika: No ei ole, tosin tuo on kahdesta lapsesta joten minulla on mahdollisuus ottaa hoitoon vielä yksi lapsi jos sellainen on täällä hoitoa vailla. Sitten nousee palkkakin. Se omanlainen rentous ja se, että saa ihan itse päättä mitä tekee ja missä järjestyksessä on kyllä iso plussa :)

  VastaaPoista
 16. Hanna: Onhan tuo palkkaus vähän merkillinen juttu. Ei päiväkodissakaan makseta lapsiluvun mukana vaan palkka on kuukausipalkka. Ehkä joskus on muutosta tulossa kun uusia hoitajia on hankala saada. Omille lapsille tämä on kyllä hyvä juttu vaikka joskus tekee tiukkaa jakaa äitiä muiden kanssa :)

  VastaaPoista
 17. Mullapas on pienempi.. ;)

  Mutta mulla on työtunteja huomattavasti vähemmän..ja en käy joka päivä töissä. Mutta mulle onkin tärkeintä että saan pitää pienet kotona vielä ja pärjäämme. ♥

  VastaaPoista
 18. Juuri tänään töissä puhuttiin kuinka huonot on perhepäivähoitajien palkat vaikka työ on tosi raskasta ja vastuullista. Itsekkin olen ollut perhep.h. silloin kun lapset olivat pieniä. Kotona tehtävä työ on yksinäistä, mutta itsenäistä.Voimia ja iloa tärkeään työhösi <3

  VastaaPoista
 19. Päättäjät haluaa lapset massalaitoksiin, siksi tätä huipputärkeää työtä ei arvosteta rahassa. Vanhin lapseni oli perhepäivähoidossa päiväkodin flunssakierteen jälkeen. Perhepäivähoito oli aivan mahtava juttu, muutenkin kuin terveyden kannalta. Minä ja monet muut arvostamme todella paljon työtäsi!

  VastaaPoista
 20. Pieni Lintu: Me emme enää pärjää enää ilman minun palkkaani. Mies tykkäisi että olisin kotona, minä tykkäisin ja lapset tykkäisi mutta elääkin pitää :)
  Olet kyllä onnellisessa asemassa!

  MaMMeli: Kiitos! Onhan se ihan hassua että kun syksyllä palaan päiväkotiin tekemään samaa työtä, niin palkka on ihan eri! Eroa onvain se, että teen sitä työtä kotini ulkopuolella.

  Kauniit Kuvat: Olen aikoinani ollut työn puolesta luennolla jossa kerrottiin kuinka jo päiväkodissa pitää aloittaa kasvattamaan lapsista tulevaisuuden työntekijöitä työelämän tarpeisiin. Minusta jotenkin aika hurja ajatus mutta tänä päivänä kai jo ihan normaali.

  VastaaPoista
 21. Voi, perhepäivähoitajat teette tärkeää työtä! Itse olen saanut kasvaa koululaiseksi äitini tehdessä pphoitajan työtä.

  Ehdottomasti pitäisi maksaa teille enemmän, kun teette arvokasta ja vastuullista työtä! Mutta kuten joku sanoi, ei kaikkea voi mitata rahassa, mutta ei täällä maailmassa ilman rahaakaan pärjää!

  t.Äiti Sininen

  VastaaPoista
 22. No me asutaan vuokralla rivitalossa, ei ole lainaa eikä sellasia menoja siis. Nyt on tämä vaihe elämässä, että lapset ovat pieniä ja keskitymme tähän. :) Mä sain sellasen pienen työn josta tykkään ja rahaa tulee nyt suunnilleen sen verran mitä kotihoidontuki oli, käydään vuorotellen töissä niin lapset saa olla kotona. Mun työaika on joustava.

  VastaaPoista
 23. Mun keskimääräinen nettopalkka on n. 1 200 euroa verojen jne jälkeen kuussa. Eli paremmin kuin sinulla. Mutta meillä menee n. 400 euroa hoitomaksuihin plus tietty sitte kaikki bensat ja muut kun saa kuskata lapsia eli jos alkaa kaikki kulut laskeen niin varmaankin jää jopa vähemmän käteen kuin sinulla. Jos minun palkalla pitäis perhe elättää niin ei tulis mitään mut onneksi toiselle tulee parempi tili. :) Meilläkin on bruttopalkka ok mut verottajan kahmaisun jälkeen ei jää juuri enempää kuin monille jotka tienaa vähemmän.

  No en valita kun kuitenkin saa tehdä suht mielekästä työtä ja lapset tykkää olla hoidossa. mut pointtini on se et vaikka joku ehkä tienaankin enemmän kuin toinen niin kyllä siitä työssäkäynnistä myös on kulujakin. Ja tosiaan ei aina kannata sitä tilinauhaa vahdata jos muuten on tyytyväinen elämäänsä. Toki olen itsekin sitä mieltä että perhepäivähoitajat saavat ihan liian pientä palkkaa työmääräänsä nähden.

  t. Anna

  VastaaPoista
 24. Äiti Sininen: Tärkeää työtä mutta todella aliarvostettua. Aikamoinen vastuuhan tässä työssä on :)

  Pieni Lintu: Kuulostaa kyllä ihan unelmien ratkaisulta!

  Anna: Eipä tuohon työhön voi ikinä alkaa jos se tilinauhan viibvan alle jäävä on tärkeintä. Kyllä siinä itselläkin painoi muut asiat. Ja tosiaan, syksyllä kun palaan siihen "oikeaan" työhöni päiväkotiin niin työssäkäyntikustannukset taitaa viedä ison osan palkasta. Hyvä jos pääsee nettona samaan kuin nyt!

  VastaaPoista
 25. :) kuulostipa tuo kaikki niin tutulta, jopa palkka viime kuukaudet myös alle tonni , työaika n. 12h päivässä, eli jää vain työn ilo. minulla lapset jo aikuisia.Terveisin toinen harrastaja :)

  VastaaPoista
 26. Anonyymi: Sulla on hurjan pitkät työpäivät!! Mulla on vaan 6-8,5 tuntiset. Jospa siirtymien työaikalain piiriin toisi helpotusta pitkiin työpäiviin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)