maanantai 10. tammikuuta 2011

Muisto löytö vintin kätköistä

Tyttären muutto poiki vintillekin pienen muutto-operaation. Sinne viskattiin viiden vuoden takaisessa muutossa pahvilaatikoittain tavaraa ajatuksella käydä läpi heti kun ehtii.
Nyt jouluna oli sitten se aika että kävin osan laatikoista läpi.
Monta hauskaa ja hupaisaakin hetkeä koettiin, kuten naurut ensimmäisen omakotitalon puhviverhokasan äärellä.
Tytär kävi kiltisti läpi omat laatikkonsa ja lelunsa. Osa lähti mukaan uuteen kotiinsa, osa lähti kirpparille ja osa sai uuden kodin nuoremmalta serkulta. Löytyipä niistä laatikoista minun vanhat barbini 70-luvulta.
Niistä on tulossa ihan oma postaus

Nämä maatuskat oli se yksi löytö, olivat ihan unohtuneet muistini syövereistä.
Suurimman toi isäni aikoinaan lahjaksi työmatkalta Neuvostoliitosta.
Se on kokoa jätti.
Kaksi pienempää on mummon lapsille antamat kirpparilöydöt.
Kivat on nuo pienetkin, mutta iso on kyllä yksi kauneimmista maatuskoista joita olen nähnyt. Samalla se on yksi lemppareista kaikista niistä tuliaisista joita isäni sieltä Neuvostoliitosta toi.

 Maatuskassa on yhteensä kymmenen nukkea. Pienin yksivärinen on vain pikkurillin pään kokoinen vauveli.
 Kuvat eivät kyllä yhtään anna oikeutta nukkien oikealle väritykselle. Lila on syvän tumman lila, oranssi kirkas oranssi ja punainen tumman punainen tai syklaamin punainen.
Maatuskat ajattelin jättää esille saliin tuohon singerin päälle. Sääli niitä olisi taas kätkeä vuosiksi pahvilaatikkojen uumeniin.
Ja eikös maatuskat ole taas muotiakin!

14 kommenttia:

 1. Meilläkin isä kävi aikoinaan Neuvostoliitossa töissä ja toi tuliaisia -myös maatuskoita:) Juuri kaivoin esiin vanhoja kirjoja sieltä -voi luoja miten upeita slaavilaishenkisiä kuvituksia!

  Maatuskat ovat kaikki äidilläni, olen jo mietiskellyt, että miten ne sieltä saisin eliminoiduksi...:P

  VastaaPoista
 2. Leena: Täytyy laittaa kuvia muistakin tuliaisista, jos vaikka olisi samoja kuin sulla. Valikoimahan siellä ei ollut suuren suuri siihen aikaan jos nytkään :D

  VastaaPoista
 3. Nuo vanhat on niin persoonallisia!Minulla myös mummolta saatu ryhmä. Lapset tykkää niillä kovasti leikkiä.

  VastaaPoista
 4. Maatuskat ovat taas oikein muotia. Minä sain myös isältäni niitä -70 luvun alussa Neuvostoliitosta. Lopulta isäni toi "oikeankin maatuskan" Suomeen ja oli sen kanssa naimisissa 5 vuotta, kunnes Maatuska muutti Ruotsiin:)

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköisiä maatuskoita! Me saatiin viime syksynä maatuskoita tuliaisina Venäjältä. Harmi, kun ovat sotkeutuneet poikien leikkeihin ja suurin osa mummoista jo rikki..

  VastaaPoista
 6. Anis: Meilläkin tykätään leikkiä noilla :)

  MaMMeli: Vai sellaienn maatuska :D

  Vauhtivekaroiden äiti: Aika herkkiä nuo on vissiin hajoamaan. Siksi pojat saa leikkiä niillä vain luvan kanssa ja valvotusti. Iso on jo aika painava nostellakin joten sitä ei voisi muutenkaan pitää lasten varsinaisissa leikeissä.

  VastaaPoista
 7. Ai ei puhviverhoja enää :D

  Maatuskathan on varsin passelit singerin päälle. Missäköhän meidän vanhat maatuskat on... Meidän vai äidin jemmoissa vai roskiksessa? Ei pysty muistamaan.

  Aah, mullakin on barbit laatikossa jemmassa. Ja kamala Ken myös!! hihiii

  VastaaPoista
 8. Mä rakastin maatuskoja pienenä! Se oli joka kerta yhtä jännää avata aina vaan uusi ja uusi... ja paras oli se ihan pikkiriikkinen viimeinen. :) Todella kauniita maatuskoja olet kätköstä löytänyt. Ehdottomasti esille nämä! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 9. nanna: odotas kun mä jysäytän potin verhojen osalta! Tulossa on, tulossa on :DD
  Vitsit mun Ken ei ole enää tallessa!

  Päivi: Mä muistan kans miten niitä ttuli avattua kerta toisensa jälkeen. Nyt on hauska katsoa kun omat lapset tekee ihan samaa :)

  VastaaPoista
 10. Maatuskat on ihania ja nuo sinun on kyllä kauniita. :)
  Meilläkin on kaksi maatuskaa, jotka äitini on tuonut pojille joskus 7v sitten venäjältä, ne on tuolla poikien lelulaatikossa. Pitäisiköhän ne oikeasti sieltä pelastaa itselleen ettei mene rikki? ;)

  VastaaPoista
 11. Maatuskat ovat aina muotia;-) tuo rouvarivi on aika mahtavan näköinen noin!

  Kauniita unia ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Maatuskoista uhkuu samaan aikaan modernia uutta aikaa sekä mennyttä tunnelmallista slaavilaisuutta. Upeita ovat ja passaavat loistavasti Singerin päälle!

  VastaaPoista
 13. Oi , mukavaa, että"eksyin" tänne. Jään seurailemaan. Meilläkin keskimmäinen muksu tyttö 8v. keräilee maatuskoja, näitä vanhoja. Ehkä se olen kyllä minä, joka kipinän häneen iskostin ;) Ova vaan NIIN ihania ja itsekin jo 60-luvulla niitä sain...
  Vilkuttaa ;)

  VastaaPoista
 14. Mia: Kaiva pois vaan, ne on ihan hauskoja esilläkin :)

  Aamunkukka: Muoto kuin omistajallaan :D

  Kultsin kämppä: Maatuska on kyllä aika hyvä oivallus ja nimenomaan, omissa silmissä niissä on jotain ah niin slaavilaista :)

  wihtori: Taitaa keräillä muutkin sillä näihin törmää aika harvoin kirppareilla. Tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)