keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Aina myöhässä!

Tunnustan ihan suosiolla lukeutuvani niihin vanhempiin jotka ovat joka ikinen talvi myöhässä lasten suksien, monojen ja luistimien kanssa. Joka ikinen kerta tuudittaudun ajatukseen, että onhan niitä tuolla navetassa ja eteisen kaapissa vaikka muille jakaa sitten kun luistelu- ja hiihtokausi alkaa.

Ja kuten sanottu, se kävi taas.
Vanhimmalle pojalle ei ole sopivia monoja, sukset sentään löytyi. Luistelu taitaa jäädä väliin pojan jalan kasvuvirheen takia.
Se juttu muuten onkin ihan oma lukunsa. Pojan jalasta, sisäpuolen holvista kasvaa luu ulospäin ja tekee jalasta hankalan. Jalka on kuvattukin ja siitä on käyty lääkärissä. Tatjana-tohtorin mielestä ihan normaali-ilmiö. Äidin mielestä ei, kun pojalle ei esim. tuon virheen takia saa luistimia jalkaan ilman että ne painaisi kipeästi!! Monot ja kengätkin on oma hankaluutensa mutta ne vielä löydetään jalkana sopivina. Ja poika tuli tänään koulusta ja sanoi luistelun alkavan huomenna.
 Uups!

Ei auttanu muu kuin kaivaa kaikki esiin kaapeista ja todeta ettei niitä sopivia ole. Keskimmäinen poika ja kuopus sentään löysivät sopivat monot ja luistimet. Sukset on vielä penkomatta navetan kätköistä. Sauvat vain tuntuvat häviävän leikkeihin kielloista huolimatta.


 Aika rivihän niitä on kertynyt tyylillä vanhin saa aina uudet. Meillä kun ei pahemmin harrasteta luistelua tai hiihtoa niin välineet jää aina lähes uusina seuraavalle veljelle.
Tänä talvena voisi tapahtua ihme ja meidänkin pojat voisivat päästä luistelemaan äidin toimesta.
Ainakin säiden puolesta se olisi kerrankin mahdollista.

7 kommenttia:

 1. Juu, ja sitten kun varastosta kaivetaan edellis vuoden varusteet ja todetaan, että ei mahdu ja puristaa, niin syöksytään urheilukaupoille... siellä on sitten sesonki edennyt jo niin pitkälle, että kokoja ei välttämättä löydy. Tai jos ostaa monot, niin ostaakin vahingossa juuri ne väärän tyyppiset (siteitä on kahta erilaista standardia). Sitten on hyvät sukset ja monot, mutta monot eivät mene siteisiin.

  Mutta kaikesta huolimatta talvisporttailu on mukavaa. Pari vuotta sitten hankin itsellenikin hokkarit. Kyllä kulkee!

  VastaaPoista
 2. Joo, meillä kävi sit aivan samoin! Tänään neiti ilmotti, että kohta hiihdetään ja mulle tuli kans toi UUUPS! Eihän meillä mitään suksia ole... tai on joo,jotain 4-vuotiaiden kokoa. Ja koulussakaan ei kuulemma ole varasuksia. (mitä se sellanenki tarkottaa??!!) Ihan tyhmää ostaa kalliit suksipaketit vaan sitä varten että koulussa pari kertaa hiihdetään... hmph.. :/ Meillä harrastetaan enempi tota uimista ja luistelua sillon tällön, mutta hiihtäny en oo itekään vuosiin.. Onneks mun äiti jostain syystä innostu ostamaan nyt neidille sukset, mutta ne nyt on tosin Pohjanmaalla.. Onpas tää kyllä hankalaa.

  Toivottavasti suksi- ja luistinhommat lutviutuu parhain päin! :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Ah, meillä ei edes esikoinen saa uusia vaan etsimme käytetyt kirpparilta. Montaa kertaa näiden vuosien aikana ei ole tarvinnut uusia kaupasta ostaa. Just viime viikolla löysin isojalkaiselle esikoiselle luistimet kokoa 39 8eur, ei paha?

  Niin hiihtimet (kuten pienin sanoo) ostimme kaupasta uutena, mua niin sylettää se erilaisten siteiden sekamelska että totesin 100eur nippuhinnalla kaikkien neljän lapsen hiihtelevän suht edullisesti.

  Meidän koulussamme vanhempainyhdistys on hankkinut pinon luistimia niitä varten joilla ei omia ole. Suksia koululla ei ole antaa lainaksi.

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä tutulta kasalta. :D
  Minulla on ollut joka vuosi kanssa sama juttu, mutta tänä (tai viime) vuonna oltiin fiksusti ajoissa.
  Ihan vaan kun mummot antoi joululahjat rahana ja satsasimme niillä kaksi suksipakettia sekä yhdet luistimet jo ennen joulua. leluluja kun lahjaksi oli tulossa ihan tarpeeksi muutenkin.

  Nyt sitten pitäisi olla pienellä kasvuvaralla kaikille, että menee ensi talvenkin. :)
  Ja kaikkihan meilläkin kiertää veljien kesken, jos vaan pysyy ehjinä (yhdet sukset ja parit sauvat on tuhottu männävuosina).

  VastaaPoista
 5. Sama meillä. Koululaisella alkaa tänään hiihto, eikä ole suksia, saatikka monoja. Hyi äitiä!!!

  Onneksi koululta saa lainata, kunhan tarpeeksi isot monot löytyvät :)

  VastaaPoista
 6. Huojentavaa ettei ole ainut unohtaja :D Tänään kaivettiin kaikki talon sukset ja sauvat esiin navetasta ja täytyy todeta että ostoksille on mentävä. Viisi paria sauvoja joiista joko toinen hukassa tai katki. Mitenkähän se edes on mahdollista???

  VastaaPoista
 7. Iltoja :) Noissa hokkareissa on hurjasti eroja siinä miten osuvat jalan pohjaan.. Meillä kahdet samankokoiset Bauerit joista toisessa tuki ja toinen lattana. Se lattana on kuulemma kivempi jalassa vaikka itse olisin ajatellu toisin. Voisko teillekki löytyä kokilemalla sellaista mallia jonka kanssa poika voisi luistelua halutessaan harrastella? Minulla itselläni kans tuollaiset tuetut hokkarit, isännällä tuntuu olevan ihan lattanat. JUU.. ja meillä kans joka vuosi kamala sovitusrumba tyttöjen kanssa, että onko kaikille oikean kokoista hokaria ja monoa.. ja kun kasvunvaraa ei kuulemma sais liiemmin noissa olla ja nuo jalat kasvaa talvellakin. ja terotuttaakki pitäs. Huh puh :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)