sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Karjakon valtakunta

Nyt on siivottu navetan alaosan viimeinenkin soppi, karjakeittiö. Moni nyt tietysti ihmettelee, mitä siivoamista tyhjässä paikassa on. Ennen siivoamista navetta ei kuitenkaan ollut ihan tyhjä. Siellä oli prinsessan ja ystäviensä hevosleikit. Oli karsinaa, heinää, mujua, hiekkaa ja vaikka mitä. Tytöt eivät ole olleet leikki-iässä enää pitkään aikaan, ja nyt ajattelin ajan olevan sopiva siivoamiselle.
Karjakeittiön otin omiin tarpeisiini. Sinne tulee puutarhatyökalut, ruukut ja muut sellaiset talvisäilöön, nyt kesällä ne ovat ulkona tonkkatelineessä lähempänä kasvimaata.

Huonoon kuntoon on karjakeittiö päässytkin. Tuota muovista räsymattoa olin jo heittämässä roskiin, kunnes tajusin, ettei sellaisia saa enää mistään! Tämäkin tehty vanhoista muovipusseista ja säkeistä kuten alemmasta kuvasta voi lukea. Säilytys jääkaapissa :D


Tämä oviaukkoon tehty hylly olikin tuolla jo valmiina. Toinen ovi on irti, mutta tallessa. Tuokin ovi saa lähteä ja mies ruuvaa ne seinälle hyllyiksi. Kunhan vain ehdin kertoa asian miehellekin. Kattilat olen saanut eräästä vanhasta suurtalouskeittiöstä. Ne ovat odottamassa, että inspiroidun värjäämisestä enemmänkin.
Nuo puulaatikot pelastin navetasta. Pitkulaiseen ajattelin laittaa vielä kesäkukkia. Onko kellään kokemusta, tarvitseeko pohjalle laittaa muovi, vai kestääkö mullaan suoraan puussa. No tiedän sen ettei pidemmän päälle kestä, mutta kestääkö edes vuoden? Ajattelin kyllä mitata jos siihen menisi sellainen muovinen parvekelaatikko sopivasti piiloon.




Löytyipä ihan hellyttäväkin aarre. Vanha lehmän nimikyltti. Alan tuntevat voivat tässä kohtaa korjata virheeni. Ylimpänä ilmeisesti lehmän nimi, sitten joku lyhenne ja päivämäärä. Onkohan syntymäaika? Vai astutuspäivä? No jokatapauksessa vuonna 1973 navetassa on vielä karjaa ollut
Sitten valitusta ja kehua. Kävin perjantaina Lahden Kärkkäisellä. Ostin lapsille vinon pinon Espritin vaatteita alesta, mm. huppareita ja housuja -60%, ja paitoja. Kotona nakkasin koko kasan pesukoneeseen. Koneen pestyä alkoi ripustus ja mitä kummaa. Kahdessa paidassa hälyttimet kiinni. No eikun tänään rattiin ja ajamaan uudestaan 35km suuntansa Kärkkäiselle. Hienosti hoitovat homman. Hälyt pois ja kun seuraavan kerran siellä käyn, tarjoaa Kärkkäinen meille kahvit ja pullat. Sopii mainiosti.
Viikon päästä lupaan shoppailla enemmänkin sillä siskoni perheineen saapuu meille. Lauantaina aiomme laittaa tilit sileiksi, joten alennusmyynnit, nyt voitte alkaa!





17 kommenttia:

  1. Onpa ihana vanha tiiliseinä!

    Ja kaikenlaisia aarteita olet hamstrannut. Noi retrokattilat on törkeen makeet!

    Kyllä ne puujutut kestää multaa. Useammankin vuoden. Sitten kun eivät enää kestä nostelua pohjan ollessa laho, annat vaan olla paikallaan, etkä nostele tai siirtele ja laitat istutukset, kunnes reunat hajoaa.

    Mulla on ollut sellaisessa vanhassa puulaatikossa kukkia monet vuodet ja nyt parina viimeisenä siinä on ollut ruukuissa pelargonit ulkona. Tänä vuonna ei sitäkään, koska tapoin pelakuut talven aikana.

    VastaaPoista
  2. Saattaisi olla astutuspäivämäärä, kun näyttäisi lukevan "ast." päivämäärän edessä.

    Meidän navetassa asustaa muuten tälläkin hetkellä Tiera-niminen lehmä :).

    VastaaPoista
  3. Retrokattilat aikaisemman kommentoijan sanoin, törkeen makeet!

    VastaaPoista
  4. nanna: Upeat on seinät, paikoitellen jo pahasti rapistuneet. Enkä tiedä millä vuosikymmenellä on aikaa niitä korjailla. Kattilat olis menneet kaatopaikalle jos en olisi niitä pelastanut. Säälihän se olis ollut :)
    Siis mullat vaan lootaan ja kukat kasvamaan!

    Mindianna: Sitä astutusta myös mietittiin, mutta kun ei lehmistä mitään tiedetä. Kaunis nimi sattuikin kohdalle osumaan :)

    Sari: Ne on :)

    VastaaPoista
  5. Tää taas katselee kuin liisa ihmemaassa näitä sun viimeisempiä postauksia. Ja suree autioituvaa maaseutua:( Hyvä Katja, että edes sinä pidät tiluksistasi huolta:)!

    Niin, ei mun canonilla vaan saa tuollasia kuvia;)

    VastaaPoista
  6. Voi mitä aarteita, nuo kattilat!!!

    Ihastuttava matto myös. Meilläkin äiti ja mummo taisivat maitopusseja leikellä matonkuteiksi, pujoteltiin sellaiseen muoviruudukkoon. Näyttäisi teidänkin matto tehdyn niin...

    VastaaPoista
  7. Kaikkea kivaa teiltä löytyy. Mitenkähän noita muovimattoja voisi tehdä kotona ilman kangaspuita...

    VastaaPoista
  8. Olipa kivoja kuvia, ihanan näköistä. Meidänkin pihapiiristä löytyy vanha navetta, jonka sisälle tosin ei uskalla enää mennä, koska navetta on osin romahtanut..

    VastaaPoista
  9. Nina: Meidän lapsilykyllä kyllä pysyy maaseutua asuttuna :D (lisää ei ole tulossa)
    Navetassa oli ihan hauska kuvailla, vähän uudesta näkökulmastakin.

    Kikka: Muistan kun lapsuudessani mummo teki muovipusseista mattoja. Niistä ei taida olla yhtään tallessa :(

    Anis: Onnistuisiko virkkaamalla? Ainakin pyöreitä voisi tehdä niin.

    Katariina: Tuonne vielä uskaltaa vaikka kuten ekasta kuvasta voi nähdä, seinä on haljennut aika pahasti.

    VastaaPoista
  10. Voiiii...oispa meidänkin pihalla tuollainen navetta jolle ei olisi mitään muuta käyttöä kuin minun puutarha ym värkkäilylle.. :D
    Ihania aarteita!
    Saiskohan mummolan navetan siirrettyä meille...hmm.... ;D

    Ens viikonloppuna minäkin ajattelin laittaa tilin sileäksi, joten alennukset voi todellakin alkaa ilmaantua kehiin!!

    Hauskaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Ruusa: No toisaalta sitten koko navetan siisteys on minun vastuulla :D
    Löytöonnea alennusmyynteihin!

    VastaaPoista
  12. Kivoja juttuja koko postaus täynnä! Minäkin haaveilen pääseväni tuonne kärkkäiselle ihan paikan päälle;-) meille asti jaetaan heidän tarjouspostinsa eikä meiltä ajakaan kun tunnin verran sinne. Meidän takkakin käytiin tilaamassa Lahdesta.

    Kärkkäisellähän on nettikauppakin ja tilasin sieltä joulun alla kaikkea pientä kivaa, hyvin toimi sekin palvelu;-). Esprit -60% kuulostaa todella houkuttelevalta!

    Mä laittaisin sinuna muovia alle, siis noihin puulaatikkoihin. Ihan sen takia, että pysyvät siisteinä ja saat ne helposti tyhjennettyä. Tai sit niin että muoviset parvekeruukut sinne sisään;-).

    Kivoja kesäpäiviä teille!

    VastaaPoista
  13. Aamunkukka: Se on kyllä melkoinen tavarataivas se Kärkkäinen. Ihan näkemisen arvoinen jo sellaisenaan :)
    Meillä Lahti on hiukan lähempänä niin tulee siellä käytyäkin. Nettikauppaa olen käynyt vain katselemassa mutta tilausta ei ole tullut tehtyä. Mainoksia jakavat ilmeisen laajalle, mutta se on vain hyvä, meille kun tulee niin vähän sitä mainospostia.

    VastaaPoista
  14. Mikä tila!!
    Tuosta olen kyllä syvän munakoison vihreän kade!!
    Ja nuo esineet... juu...törkeen maakeet...

    Kärkkäinen on ihan ok. Täällä pohjosessa niitä on kolmin kappalein ja aina sieltä tarttuu kaikkea kivaa mukaan. Ykan Kärkkäisellä on yleensä parhat kamppeet ja alet. Sinne tehdään päiväretkiä porukalla shoppailun merkeissä. Kynttilävalikoima siellä on kuin karkkikauppa. :)

    Ite oon laittanut noihin puisiin pohjareiättömiä saviruukkuja: Ei tule kasville liian vetiset oltavat sadekeleilläkään ja puu kestää pitempään.
    Sieltä kuuluisalta Kärkkäiseltä olen niitä pohjareijättömiä punasavisia ostellut. Löytyy yleensä parhaiten kokoja ja muotoja.

    Huokaillen jään tuijottamaan tuota kuvaa navetasta. Tahtoo tuollaisen kans...

    VastaaPoista
  15. MariaK: Kiitos :) Tuokin idea on hyvä tuohon puulaatikkoon. Taimet on vielä ostamatta kun en ole kaupunkiin päässyt :)

    VastaaPoista
  16. Oijoi mitä kaikkia vanhoja aarteita tuolla onkaan.. :)

    Minä tykkään kovasti kaikesta vanhasta ja vanhat elämää nähneet tavarat kiehtovat kovasti.

    VastaaPoista
  17. Marika: Vanhasta tykkään minäkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)