tiistai 8. kesäkuuta 2010

Siitä se sitten lähti

Olen loistavan hyvä pakenemaan niitä inhottavia hommia. Pihalla olisi ollut kyllä puuhaa, mutta juuri sellaista savimaan lapiointia josta en pidä. Pidin sitten siivouspäivän ja siitä se sitten lähti. Salissa kevätsiivous paisui järjestyksen vaihdoksi.

Lukunurkka on nyt todellakin nurkassa. Kirpparilta eurolla ostettu pitsiliina pääsi suojaamaan tekemääni pöytää. Prinsessan huoneen vanha mattokin sai uuden paikan salista. Tuolle puusohvan kaupanpäällisenä tulleelle ryijylle en ole uskaltanut tehdä mitään, enkä edelleenkään tiedä onko se oikein päin. Pitäisi joskus viedä ryijy Vuorelman myymälään ja kysyä neuvoa sieltä. Jalkalampun haluaisin vaihtaa vanhan malliseksi, mutta se tapahtuu vasta sitten kun tuo lakkaa toimimasta tai joku lapsista vie sen kotoa muuttaessaan mukanaan. Kirpparilla näin jo unelmien lampun, mutta sinne se vielä jäi.
Arvilan vanha arkku pääsi sohvapöydäksi. Siellä säilytetään kaikki talosta löytynyt pienempi sälä kuten postikortit, kirjat ja sellaiset. Sieltä voisinkin taas kaivella esittelyyn jonkun "aarteen". Arkku on vuodelta 1870 joten se on taloakin vanhempi.

Aitasta löytynyt kukkateline on nyt aika orvon oloinen kun sen kaveri rukki, muutti toiseen nurkkaan. Toisaalta kukalle riittää nyt enemmän valoa kun sain sen lähemmäs ikkunaa. Toisen ruudun edusta täytyy pitää vapaana, koska se on juuri se ikkuna josta huhuillaan lapsia ulkoa sisälle. Ikkunasta kun pikkasen kurottaa niin näkee koko pihan.
Huonekaluhuhkimisen jälkeen sain vielä ikkunat ja verhot pestyksi. Huomenna saan verhot silitettyä ja takaisin ikkunoihin. Sen jälkeen lisää kuvia kera puhtaiden ikkunoiden. Jos vielä raaskisin ostaa kukkamaljakkoon pioneja. Ovat ilmestyneet myyntiin jopa ihan tuohon lähikauppaamme, eli Saleen.
Huomiseen!


3 kommenttia:

  1. Tuo lukunurkka kyllä houkuttelee istumaan ja lukemaan ja hieno ryijy.
    Teillä on kauniin korkeat ikkunat! Ja tuo arkku on kyllä aarre ja varmasti oikea paikka säilyttämään talostanne löytyneitä aarteita.

    VastaaPoista
  2. Kaunista! Tuo ryijy on ihana :) Meillä on toisinpäin, minä olen tyystin laistanut tylsät sisähommat ja touhunnut vain ulkona ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)