tiistai 22. kesäkuuta 2010

Yövieraissa

Meillä käy aika harvakseltaan yövieraita. Lähinnä siskoni perheineen. Lisäksi isommilla lapsilla käy kavereita yökylässä. Se yövieraiden nukkuminen on mulle ongelma joka kerta, ei siksi etten pitäisi yövieraista, vaan siksi ettei heille ole kunnon paikkaa. Tykkäisin isosta vierashuoneesta jossa olisi vieraille kunnon sänky. Tai niin tilavista lastenhuoneista, että sinne mahtuisi varasänky ilman julmettua tilanahtautta. No haaveeksi ovat toistaiseksi jääneet. Vierashuone saattaa toteutua kun lapsia alkaa lähtemään maailmalle, tai sitten pienemmät pojat saavat omat huoneet.Kuvan ilmapatja ei ole mikään maailman paras nukkumapaikka. Petarin kanssa vielä menettelee sen pari yötä. Ilman petaria ihan järkky. Ilmapatjan lisäksi meiltä löytyy kaksi varavuodetta. Sellaisia metallikehikkoisia joissa sälepohja ja superlonipatja. Ne saa leviettyä lastenhuoneisiin ilman suurempaa tuskaa. Nyt on kodinhoitohuoneessa kaappikin johon ne saadaan säilöttyä kun eivät ole käytössä.
Petivaatteitakin on oltava vieraita varten. Peittoja ja tyynyjä. Tykkään, että vieraille on omat pussilakanat, lakanat ja tyynyliinat joita talon väki ei käytä. Ne pestään aina vierailun päätteeksi. Tai ei ihan aina, lapsilla on ne samat kaverit jotka yöpyy, ja silloin jätetään heidän käytössään olleet petivaatteet odottamaan seuraavaa yöpymistä joka saattaa näin kesäaikaan olla jo parin päivän päästä.
Vaikka vaivaa aiheuttavatkin, niin pidän yövieraista. Heitä vaan käy harmittavan vähän. Miten teillä lukijani? Onko hulppeita vierashuoneita vai siskonpetejä lattioilla?

17 kommenttia:

 1. Meillä on ympäri vuoden lähes viikoittain yövieraita. Monet B:n buukkaamat bändit yöpyy meillä ja lisäksi sukulaisia, kavereita jne. Etenkin nyt kesäisin uudet vieraat tulee yleensä samalla ovenavauksella kuin toiset lähtee. Jotkut on pari yötä, toiset viipyy viikonkin. Välillä on tosin ihan kiva olla perheenkin kesken, mutta ei mua häiritse ja tässä asunnossa on se hyvä puoli, että keittiössä voi istua illalla vieraiden kanssa pitkäänkin ilman, että melu kuuluu Joaksen huoneeseen.

  Meillä ei ole erillistä vierashuonetta vaan katsotaan nukkumisjärjestelyt hieman tilanteen mukaan. Jos on lapsellisia vieraita, niin nämä saavat nukkua omassa rauhassa meidän makuuhuoneessa ja me itse nukutaan silloin olohuoneen sohvilla tai lattialla. Tämä siksi, että Joas herää yleensä noin seitsemän aikaan ja vieraat saavat nukkua rauhassa ilman, että ympärillä on kamala hälinä. Puhallettava kahden hengen ilmapatja myös löytyy, mutta erillisiä vierassänkyjä ei meillle mahdu, kun säilytystilaa ei yksinkertaisesti ole. Varapeittoja ja tyynyjä meillä riittää viidelle vieraalle yhtäaikaa ja se onkin aika maksimi määrä, mitä tänne mahtuu majoittamaan.

  Siskonpedit on siis aika tuttu näky meidän olohuoneen lattialla :)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Tulin vastavierailulle ja löysinkin kiinnostavan blogin täältä!

  Meilläpä on hulppea vierashuone;) Ihan ekan kerran elämässäni minulla on talo, jossa on VIERASHUONE ja kun nyt leuhkimaan pääsin, niin on meillä kaksi olohuonettakin...tosin tämä ylellisyys johtuu yksinkertaisesti siitä, ettei meillä ole lapsia, jotka tarvitsisivat omat huoneet.

  Vierashuoneessa on parisänky ja yläkerran olohuoneessa on futonsohva, jonka saa avattua kahdelle nukuttavaksi.

  Vaikka meillä on näin hyvin asiat, niin meillä ei silti käy yövieraita. Ainoastaan käly joskus nukkuu täällä pari yötä. Vierashuoneen sisustinkin vähän hänen makunsa mukaan, eli ei niin vaaleaa kuin muualla talossa. Laitoin kukkaverhoja ja punaista...

  Tahdon, että meillä on hyvä vierashuone, sillä elän toivossa, että joskus joku tulisi Suomesta kylään.

  Minullakin on erilliset lakanat vieraille, mutta se johtuu siitä, että saan kälyltä joskus lahjaksi lakanoita - ja aina sen värisiä, etten itse voi niissä nukkua. Ensinnäkin ne ovat aina polyesterisekoitusta ja toiseksi ruudullisia punavihreitä ja jotain muuta sellaista, että en voi kuvitella itse nukkuvani sellaisissa väreissä;/ Olen ehkä nirso...Mutta ne lahjaksi saadut hurjan väriset lakanat käyvät hyvin vieraille, varsinkin, kun usein käly on se ainoa vieras;)

  Tuosta Kela-postauksesta tuli mieleeni, että tiedän, millaista showta se on, niiden paprujen täyttäminen, mutta oli kiva, kun muistit kuitenkin olla kiitollinen siitä, että kela on olemassa! Kela on kuitenkin inhimilline laitos verratuna muihin maihin. Kun kerra sen papersodan saa käytyä läpi, tilille tupsahtaa rahaa joka kuukausi. USA:ssa avustusta saavat joutuvat jonottmaan tunteja ulkona kortteleiden pituisissa jonoissa joka kuukausi, jotta saavat käteen avustuksensa tms. Chilessä taas monet köyhät eivät saa mitään avustuksia tai avustukset ovat niin surkeita, että ulkomaalaista naurattaa ja itkettää yhtäaikaa!

  VastaaPoista
 3. Heissan!

  Meillä käy jonkin verran yövieraita, kesäaikaan enemmän. Vierashuone meillä on ja pihalla vierastupa, joka on lähinnä kesäkäytössä, vaikka on lämmin. Aitassakin monet kaupungista tulevat vieraat haluavat majoittua. Lapsia (tukilapsia lukuunottamatta) ei ole, mutta kahteen lastenhuoneeseen mahtuu kyllä myös lasten lisäksi vieraita majoittumaan, koska ovat isoja huoneita.

  Aiemmin, ennen tuota yläkertaremppaa, nukuimme itse keittiön sivustavedettävässä, että vieraat saattoivat nukkua meidän sängyssä.

  Olen nukkunut tuollaisella täytettävällä patjalla jokusen yön ja hyvin sain nukuttua.

  kesäterveisin Anni

  VastaaPoista
 4. Oi voi meillä sama vika!
  Olisi ihanaa saada pitää vieraita ja tuttuja kauemminkin luonaan, mutta tuo yöpyminen...
  Sohvakin on niin lyhyt etten itsekään sille mahdu, kun joskus olen kokeillut siinä nukkua.

  Hyvä kun muistutit ilmapatjasta.
  Meillä o tuollainen samanlainen varastossa. Jos Juhannuksena saapuu väkeä enemmänkin... =)


  Kaunista Juhannusta ja kiitos ihanasta blogista. =)

  VastaaPoista
 5. Meillä käy vähän yövieraita, kun lapsetkin on niin pieniä, että kaverit ei vielä yövy. Silloin kun käy, niin patjat on lattialla alakerran kammarissa. Kunhan saadaan tupa pystyyn, niin on tilaa vierashuoneellekin. Kiva ajatus tuo että vieraille on omat liinavaatteet, jota talon väki ei käytä.

  VastaaPoista
 6. Meillä käy lähinnä sisaruksiani ja välillä joku kauempana asuvista ystävistäni. Kiva olis jos kävisi enemmänkin vieraita!

  Meillä on vierashuone entiseen autotalliin rakennettuna, jopa vierasvessa (jota kyl käyttää talonväkikin). Vierashuoneesta on pääsy myös mun työ(sekasorto)huoneeseen, joten ihan käytännöllisin homma se ei ole. Vaan ihan on vieraat viihtyneet, jopa ennen vierashuonetta lastenhuoneiden lattialla. ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä ei kovin usein käy yövieraita, mutta sitten kun käy, ollaan ihan pulassa! Siis juurikin samasta syystä kuin tekin. Meillä ei ole edes vieraille patjoja ja ekat vieraspeitot ja tyynytkin saatiin vasta. Onneksi naapurissa asuvalla isälläni on patjoja, joten sieltä lainailemme ja levitämme salin lattialle. Vierashuonetta ei siis ole meilläkään... Tosin haavekuvissa siintää pihan autotallirakennukseen tehtävä pihasauna kammareineen, siellä olisi vieraidenkin hyvä majoittua... :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 8. Voi, tuttu tunne tuo ahtaus.
  Edellisessä kodissamme oli sama ongelma, kuin teillä nyt.
  Oli meillä silloin portaikon alla "Anopin sänky".
  Nyt meillä ilokseni on niin paljon tilaa, että kellarikerroksessa on miesten pelihuoneessa yksi sänky (Myös tuo metallikehikkoinen varavuode, jonka saa syrjäänkin)
  Vierashuoneessa on levitettävä Hemnesin sohvasänky.
  Vanhimman pojan huoneessa on lisäksi parisänky+ levitettävä sohva.
  Ja on ollut paljon yövieraita. TYKKÄÄN! ihan hurjasti, että meillä on viimein tilaa majoittaa kaikki, ketkä tänne uskaltautuvat yökylään=)
  Toiminta kun alkaa usein jo 7 aamulla..

  VastaaPoista
 9. Meillä käy yövieraita lähinnä juhlapyhinä;kaukana asuvat sukulaiset tulevat pidemmiksi ajoiksi. Tällä hetkellä yövieraat saavat meilläkin käyttöönsä tuon ilmapatjan :) Ja viime kerralla mummo sai pedin sinulta saatuun itulaatikkoon, joka edelleen on eteisen käytävällä :D

  Tulevaisuudessa-kun remontti on valmis, meille tulee yhdistelmä askartelu/vierashuone, sekä olohuoneeseen levitettävä sohva.

  Uskoisin kuitenkin, että ilmapatja jatkaa eloaan meidän talossa tämän jälkeenkin...vieraitten iloksi! ;)

  Tässä remonttielämisessä ovat vieraat ymmärtäneet myös tuoda omat liinavaatteensa ja näin vältän "ylimääräisen" työn :)

  Kivaa juhannusta!

  VastaaPoista
 10. Hei ja terveiset helteisestä Enkkulasta! Täällä odottelemme iltapäivän futismatsia, pienin jopa pääsee koulusta jo puoli 3, että ehtii kotiin siksi, kun matsi alkaa. Kouluunkin sai laittaa futisvaatteet tänään päälle, ja punaristilippuja liehuu autoissa ja talojen ikkunoista. Huoh..

  Meillä käy enimmäkseen keskimmäisen (tyttö, 12v)kavereita yökylässä, ja jos heitä on enemmän kuin yksi, niin silloin heitellään kaikki mahdolliset irtonaiset patjat olkkarin lattialle, ja siellä ovat festarifiiliksissä. Onneksi siellä on myös kaksi sohvaa, joilla on hyvä nukkua.

  Suomesta jos joskus tulee vieraita, niin sitten raavitaankin päätä. Meillä on kolme makkaria, joten vieraiden lukumäärästä riippuen omat lapset saavat ahtautua toistensa huoneisiin.

  Pulmaa aiheuttaa myös niiden kaikkien ylimääräisten täkkien, tyynyjen ja petivaatteiden säilytys. Yleensä kaverit saavat tuoda omansa, sillä en kertakaikkiaan saa kaikkia roippeita varastoitua meille.

  Asumme 30-luvun talossa, ja silloin oli kai niin vähän säilytettävää, että ylimääräisiä komeroita ei rakennettu. Takkamuuri joka huoneessa vie kanssa tilaa, mutta onneksi on tuo Ikea, josta löytyy pelastusta vaatekaappien muodossa, joita onkin tungettu alkoveihin. Mutta kuten sanottu, ei tunnu sekään riittävän.
  Onko sitä säilytystilaa sitten liian vähän, vaiko säilytettävää tavaraa liikaa?

  Toivottelen oikein hyvää Juhannusta sinne teille, täällähän moista ei mitenkään noteerata. Oma juhannuskin menee aivan arkisesti kylppäriremontissa ja sen sotkujen siivoomisessa.

  terveisin, Iiris

  VastaaPoista
 11. Nyt juhannuksena tulee hiukkasen ahasta, kun yövieraita on 4. Vieraileville tähdille on järjestetty sängyt lastenhuoneisiin, toistaseksi vielä sopivat. Noille kahdelle muulle vieraalle annamme oman sänkymme ja levitämme itse olkkarin sohvasta näppärän parivuoteen. Peittoja, tyynyjä ja lakanoita on meidän huushollissa isommallekkin sakille ja varapatjoissakin löytyy. Vielä meille noiden 4 lisäksi parikin sopisi yöksi =)
  Sopu sijaa antaa.

  Hauskaa ja aurinkoista juhannusta!

  VastaaPoista
 12. Täällähän on ihanan paljon vastauksia!
  Saara: Teillä käykin paljon vieraita. Minäkin tykkäisin! Meillä peittoja on kolmelle aikuiselle ja parille lapselle. Niiden säilyttäminen alkaa olla jo maksimissaan, kun eivät enää meinaa mahtua tuvan puusohvan kannen alle :)

  Mia: Tervetuloa vierailulle toisenkin kerran, tai vaikka jatkuvasti! Teillä on sitten se hulppea vierashuone! Tässähän pitää alkaa miettiä lukijamatkaa sinnepäin :)

  Anni: Aitta olis täälläkin, mutta ei kyllä nukkumakunnossa. Haaveissa on saada se joskus käyttöön. Kuuteen huoneeseen mahtuis jo ihan kätevä määrä vieraita.

  Una: Kiitos ja kaunista juhannusta sinnekin!

  Niina: Minä tykkään niistä lasten kaverivierailuista, mutta ei niitä tosiana kyllä ihan pienten kanssa vielä harrastella.

  Sissi: Kuulostaa ihan luksuspaikalta vieraille, oma vessakin :)

  Päivi: Pihasaunan tupa olisi meilläkin, mutta siellä on kylmä, tai sitten aivan liian kuuma :D

  Onnenkyynel. Vierashuone kuulostaa hyvältä :) Kyllä se vielä meillekin tulee!

  Ruusa: Apua! Pystyykö siinä laatikossa nukkumaan? Tai pystyy varmasti jos vaan pohjan olette laittaneet :D Mukavaa juhannusta!

  Iiris: Meilläkään ei ole kiinteitä komeroista. Onneksi on se Ikea :D Mukavaa juhannusta sinne enkkulaankin!

  Minttu: Sopu sijaa antaa sopii kyllä hyvin yövieraiden kanssa. Mukavaa ja aurinkoista juhannusta teillekin, koko porukalle!

  VastaaPoista
 13. Heips!
  Meillä käy omat lapset usein perheidensä kanssa yötä mammalassa. Siskon lasten perheet joskus ja murkun kaverit silloin tällöin. Meillä on iso aula yläkerrassa n. 25 neliöö. Siinä on vuodesohva ja lattialla mahtuu nukkumaan. Haaveilen, että pojan ( joka juuri vihittiin) huoneesta tehdään vierashuone. Murkun kaverit nukkuu murkun huoneessa. Isännän työhuoneessakin on vuodesohva, missä voi nukkua. Tykkään minäkin yö-vieraista, mutta välillä väsyttää, kun lakana pyykkiä tulee niin paljon, Mukavaa Juhannusta sinulle ja perheellesi <3

  VastaaPoista
 14. Meillä käy suhteellisen harvoin yövieraita. Enimmäkseen oma siskon perhe ja miehen siskon perhe.

  Meillä on yläkerrassa ylimääräinen huone, joka on "sisustettu" vierashuoneeksi. Siellä on meidän vanha parivuode, tv ym. ja lattialle sitten laitellaan yleensä patjat lapsille.

  Alakertaremontin (kellariin) yhteydessä veimme takkahuoneeseen vuodesohvan, joka on helppo levittää vieraspediksi. Alakerrassa on myös oma vessa ja sisäänkäynti, joten ei tarvitse samoissa ovissa rumpata.

  Ylimpään kerrokseen ei kuulu melu, kun heräämme aiemmin, mutta kellarikerrokseen lähtee portaat keittiöstä, joten siellä oleilevat yleensä heräävät, kun me heräämme :)

  Miusta on kiva, että yövieraita käy. On kiva nauttia iso aamiainen porukalla ym. Voisi käydä useamminkin!

  VastaaPoista
 15. Meillä on aika paljon teinien kavereita yövieraina ja nukkuvat silloin noiden huoneissa. Kesäisin meillä käy myös mun ulkomaan sukulaisia ja ovat sitten nukkuneet yleensä Niklaksen huoneessa, koska herra ei siellä itse nuku.
  Meillä on ainoa vapaa sänky tuo Niklaksen sänky ja sen lisäksi JYSK:stä ostettu ilmapatja, jossa moottori täyttää patjan.

  VastaaPoista
 16. MaMMeli: Teilläkin on sitten vieraille ihan luksustilat :) Mukavaa juhannusta teillekin!

  Siiri: Oma vierashuone on kyllä ylellisyyttä. Ja paljon helpomaa silloin kun toiset herää aiemmin kuin toiset :)

  Katri: Moottori täyttää meilläkin :) Pitää muuten ihan hirveetä meteliä. Tytölle kävi isovanhempien luona vähän köpsösti heidän ilmapatjan kanssa. Venttiili petti kesken unien ja patja tyhjeni :D

  VastaaPoista
 17. Meillä on nykyään oma vierashuone, mutta ennen ei ollut, mutta silti sieltä meidän kaksion ajoilta on monen monta lämmintä muistoa :D

  Esim:
  Esikon ristiäiset ja sisarukset saapuivat yökylään. 5 aikuista ja 5 lasta.
  Meidän makkarissa nukuimme itse vauvan kanssa sängyssä ja sängyn kumminkin sivuin oli patjat, joissa lapset ja sängyn jalkopäädyssä kolmannen lapsen patja :)
  Olohuoneessa oli huonekalut siirrelty reunoille ja tehty lattialle siskonpeti 5:lle aikuiselle ja 2:lle lapselle, kyllä aamulla nauratti katsoa sitä patja/paitto/tyyny rivistöä :D

  Mutta, niinhän sitä sanotaan: sopu sijaa antaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)