maanantai 3. elokuuta 2009

Remontitkin jatkuu.

Vanhimman poikamme huoneen remontti alkoi jo helmikuussa. Huone tyhjennettiin, lankkulattia kaivettiin esiin ja vietiin navetan ylisille säilöön. Siihen se homma sitten jäikin. Nyt on toiveita remontin jatkumisesta ja yhdellä tapaa se jo jatkuukin.

Huoneen pönttis on pönttöuuneistamme parhaassa kunnossa, sekä sisältä, että ulkopuolelta. Silti se on nyt ensimmäinen, josta aloin poistaa maaleja. Edestä se on ihan ok näköinen, mutta sivuistaan maalattu tosi kehnosti.
Maalinpoistoon tarvittiin tällä kertää järeyttäkin, kunnon myrkkyä Nitromorsia.
Sivelyä pensselillä ja pian alkaa maali iloisesti kuplia. Tehoaa aina siihen päällimmäiseen kerrokseen ja kun tässäkin uunissa on neljä kerrosta maalia, niin myrkkyä täytyy välistä lisätä. Onneksi alimmat lähtevät pois aika kevyesti siklin kanssa eikä tarvinnut enää myrkyn kanssa pelata.
Tämän verran sain tehtyä eilisen aikana. Tänään jatkan jos jaksan. Ranteille tuo on aika kovaa hommaa huonoissa asennoissa. Pojalle ehdotin josko jätettäisiin uuni tuollaiseksi sinkityksi, mutta ei kuulemma käy, pitää maalata.
Miltä se huone näytti ennen? No tältä eli suomeksi sanottuna aivan kaamealta. Likainen ja kulunut muovimatto, epämääräisesti maalatut seinät ja nalleboordi. Yhdellä seinällä keltainen kiinteä lastulevykomero. Remontti oli jo tarpeen. Nämä seuravat kuvat ovat helmikuulta kun huoneessa viimeksi jotain tapahtui.
Muovimatto lähti irti ihan kevyesti. Sen alla oleva levy olikin sitten kovempaa tavaraa ja irtosi vain muutaman sentin paloina. Koolauksena lastulevyjen alla oli Apu-lehtiä vuodelta 1973.
Lankut on upeaa tavaraa, kaikissa leveys 28cm ja paksuus muutaman sentin. Ne laitetaan hiottuina takaisin ja maalataan. lankkujen alta paljastunut savi/hiekka poistetaan kunhan mies saa inspiraation tilata imuauton paikalle.

Minusta jotenkin ihme, että hiekka ja mitä lie tuo eriste onkaan, on voinut mitään eristää. Toisaalta onhan sitä taas se liki puolen metrin kerros, joten ehkä se on toiminut. Hiirten käytäviä siinä ainakin oli.
8 kommenttia:

 1. Voi! Huoneesta tulee taatusti ihana:) Tsemppiä puuhasteluihin;)

  VastaaPoista
 2. Nitro Mors on jokaisen maalarin paras kaveri :D Oma kärsivällisyys ei ole koskaan riittänyt kuumailmapuhaltimen kanssa maalinpoistoon. Tai sitäkin tein, kunnes nitron keksin.

  Pönttis on muuten tosi kaunis ja näyttää valtavalta!

  VastaaPoista
 3. Hui kauheeta,
  ensimmäisenä mieleen hiipi että mitähän meijän lattian alla on...
  Laudat on kyllä kivat,
  vähänhän niissäkin hommaa tosin on:)
  Eikö ookin kiva kun saa hommia pikkasen eteenpäin,vähän tästä ja tosta ja kohta onkin valmista!
  (ainakin mun unissa...)
  t:nimimerkki 5 vuotta remonttia takana ja ainakin toinen mokoma edessä:)

  VastaaPoista
 4. Nanna: Pönttis on kaunis, nyt kun kaikki uurteet ja mutkat tulee esiin paksun maalin alta. on se huoneeseen aika mahtavakin, huone kun on nippanappa 12m2, niin kolmimetrinen pönttis hallitsee sitä aika hyvin (ja lämmittää).

  Niinu: Löytyi sieltä pari hiiren raatoakin, mutta ei ämpärillistä kuten salin lattian alta. Sieltä löytyi ihan järkyttävälle haisevia pesiäkin. Meillä remonttia takana 4 vuotta ja varmaan ikuisuus edessä :D

  VastaaPoista
 5. Oi joi, tulee varmasti kiva huone. Ihana tuo pönttis ja lankkulattia.. aaah!!

  Kävisköhän tuo NitroMors lakkapintaan. Mulla on työn alla yöpöytä jossa on ilmeisesti lakkaa joku niin kova kerros etten saa sitä inahtamaankaan hiomapaperilla tai hiomakoneella. Kuumailmapuhallin ois mutta en oo vielä koettanut, eikä se homma kyllä huvita. NitroMors jos kävis niin ois varmaan iisi homma :)

  VastaaPoista
 6. Hurjia olette! Voimia kunnostustöihin!

  VastaaPoista
 7. Marika: Lakkaan en ole nitromorsia kokeillut, mutta mulla on sellanen mielikuva että se sopii lakankin poistoon. Vähän sottasta puuhaahan se on. Toisaalta jos hankit hyvän raapan ja raaputat sen lakan pois? Se on aika tylsää puuhaa, mutta joskus se paras keino :)

  VastaaPoista
 8. Huoneesta tulee vielä hieno! Vaan on teillä urakkaa. *tsemppaa* :))
  Olet sinä kyllä tekevä ja ahkera!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)