tiistai 18. elokuuta 2009

Entisöintikurssille.

Syyskuun alussa alkaa taas työväenopiston entisöintikurssi jolla olin viime talvena ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna on tarkoitus jatkaa jos ilmoittautuminen onnistuu. Kurssi kestää koko vuoden ja on muutaman tunnin yhtenä iltana viikossa. Viimeksi se riitti astiakaapin entisöintiin. Nyt haaveena on muuta.

Tämä sininen mummolta peritty ihanuus tulee tekoon jos ehdin sen varsinaisen työn lisäksi. Tulee valmiina tupaan tai poikien huoneeseen, mutta sinne päästäkseen vaatii rankkaa korjausta. Maalia pitää poistaa kolme kerrosta, uusia taustalevy ja kaikki hyllyt. Lukot pitää löytää jostain ja niihin avaimet. Saranat lenksottaa ja ovet junnaa. Työtä riittää.

Se varsinainen työ on tässä: vanhat ikkunat. Näitä on kolme kappaletta ja tarkoitus on kunnostaa niistä kaksi parasta. Kunnostuksen jälkeen ne tulevat vitriinin oviksi. Vitriiniä ei vielä ole, sekin pitää tehdä tai ehkä ennemminkin teettää. Tavoite on saada nämä vuoden aikana valmiiksi, sinistä kaappia aloitellaan jos ehdin.

Sitten olisi vielä yksi, arkistokaappi. Tästä en vain tiedä pidänkö itse vai myynkö. Et sattuisi tarvitsemaan juuri tätä kotiisi?

6 kommenttia:

 1. Wau! Olet uskomaton! Ei suju multa nuot hommat kovinkaan raposesti, joten hattua nostan korkealle! :))

  (Arkistokaapin tarvitsisin työhuoneelle, mutta matkaa taitaa olla himpun verran liikaa...)

  VastaaPoista
 2. Manun huoneessa on vähän samanlainen astiakaappi kuin tuo eka kuva. Nopealla vilkaisulla näytti samalta mutta tarkemmin katsottuna on hieman erilainen :D Tykkään tosi paljon siitä kaapista ja ihan erityisen siitä tekee se että se on tämän talon alkuperäisiä kalusteita :) Samaa sarjaa löytyy tuolta meidän varastosta lisää, ne on vaan päässeet huonoon kuntoon :(

  VastaaPoista
 3. Ihania suunnitelmia! Kaappi on hyvin samanlainen kuin vanhan mökin kaappi ja kaappi joka aikoinaan oli mummoni mökissä ja minäkin toivon, että mies tekee vitriinin vanhan mökin talvi-ikkunoista :-)

  VastaaPoista
 4. MariaK: Tää on sitä mun omaa aikaa :) Viime vuonna olin yhden ainoan kerran poissa ja senkin kipeänä. Joskus olis kyllä päässyt helpommalla kun olis vaan jäänyt kotiin, lastenhoitojärjestelyt oli joskus aika sumplimista.

  Heidi: Nää astiakaapit on hauskoja, kahta samanlaista en ole vielä koskaan nähnyt :)

  Vekarus: No johan menee suunnitelmat yksiin :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo ikkunat! Meidän mummolassa on seinällä tuollanen vanha ristikkoikkuna, jossa on lasin takana lastenlasten kuvat. Tosi nätti sekin. :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis tuo vanha astiakaappi! Ja entisöimällä tulee varmasi kuntoon:)

  Itsekin olen haaveillut vitriinikaapista, jossa vanhoista ikkunoista tehdyt ovet. Ikkunoita on kertynyt autotalliin, vaan aika on kortilla:) Mistäs sitä saisi...?

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)