torstai 13. elokuuta 2009

Itkettääkö?

Kai sitä voisi pienet tirauttaa, taas ihan siitä ilosta, että sipulisato on erittäin onnistunut. Jostain kumman syystä kasvimaallaamme kasvavat sipulit ovat suuria ja maultaan voimakkaita. Joka vuosi, vaikka heitän niille vain ripauksen kanankakkaa lannoitteeksi.
Vaan itketään vasta kun näistä tehdään ruokaa, tai jos sittenkään. Nykyinen apulainen, Tupperwaren sipulisilppuri kun on tehnyt sipulikyyneistä taaksejäänyttä elämää.


4 kommenttia:

 1. kerropas miten nuo "kuivataan" talveksi...eli siis kierretäänkö varret heti kun ne on nostettu vai annetaanko ensin varsien kuivua ja sit kierretään ne ja irrotetaan ylimääräiset pois....auta tietämätöntä...

  VastaaPoista
 2. Komea sipulisato!

  Olen kuullut paljon kehuja siitä Tupperin sipulisilppurista, mutta eipä tullut viime kutsuiltakaan hankittua vaikka olisi ollut tarjouksessakin..

  VastaaPoista
 3. Hieno sato!
  Tykkään sipulista. Paneroidut sipulirenkaat on ihan ykkösiä, sipulikeitto namia ja mihin tahansa ruokaan sitä voi laittaa. Harmi vain, kun miesväki ei meillä jaa innostusta...
  Maukasta loppuviikkoa! (Ja kait koko talvea tuolla määrällä? :) ) :))

  VastaaPoista
 4. mammamiau: Tää on nyt sitten ihan mun versio, en tiedä "virallista" tapaa. Meillä kerätään sipulit, leikkaan ne valkoiset juuret terävällä veitsellä varovasti pois. Kierrän varret ja laitan aitan rappusille sanomalehtien päälle kuivumaan. Kun ovat kuivuneet niin laitan isoon koriin ja tuon sisään. Säilyvät koko vuoden ihan huoneenlämmössä. Toki meillä on normikoteja viileämpi kun lähes pelkilteen puilla lämmitetään. Toiset kuivattaa saunassa, mutta en tiedä miten se tapahtuu.

  Vauhtivekaroiden äiti: Se on huippujuttu, sais vaan olla himppusen suurempi.

  MariaK: Meilläkin tykätään sipulista, siis aikuiset. Tytär syö kyllä raakana mutta ei tykkää kypsennetystä. Kyllä tuossa on vuoden sipulit ja siitä on jo jaettu aimo annos ystäville ja muille :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)