tiistai 4. elokuuta 2009

Huonoja uutisia.

Perheemme sai eilen huonoja uutisia. Etukäteen varautuminen ei auttanut, pahalta ne tuntuivat, ja tuntuvat edelleen. Ei pysty asiaa ymmärtämään, ei edes halua. Surutyön kuitenkin alkaa, itkulla. Sitä riittää, kyynel kyyneleen perään. Miksi juuri me, miksi oma lapsemme? Miksi ylipäätään kukaan. Ei, emme halua tätä vaan muutakaan emme voi. Parannuskeinoa ei ole.

Prinsessallamme, tyttärellämme, rakkaallamme, todettiin MS-tauti.

39 kommenttia:

 1. Voi ei! =(
  Kovasti voimia ja virtuaalihalauksia!!

  VastaaPoista
 2. Vetää kyllä sanattomaksi, olen pahoillani prinsessan puolesta ja teidän muidenkin. Ensimmäisenä tuli miellen,että noin nuorella, en edes tiennyt, että se on mahdollista.

  Mutta jos yhtään lohduttaa, niin isoisäni on sairastanut tautia nyt 53 vuotta, eikä elämä ole viimeisimpiä vaiheita lukuunottamatta ollut huonoa.
  Tuskin lohduttaa nyt mutta kerroin silti.

  Halauksia ja voimia teille sinne!

  VastaaPoista
 3. Voi Katja, otan osaa tähän...En osaa sanoa mitään viisasta, kun omilla lapsillani ei ole todettu tähän päivään mennessä mitään vakavaa sairautta, mutta varmasti tuska on suuri asiasta...

  VastaaPoista
 4. Voi ei :( Voimia teille aivan hurjan, hurjan paljon - etenkin tyttärellenne. Itse olen seurannut MS-tautia sivusta, hyvän ystäväni kohdalla. 24v ja sairaseläkkeellä. Ei sen noin pitäisi mennä. Tauti on vaikea, kun välillä on hyviä kausia ja sitten ei taas esimerkiksi pysty kirjoittamaan mitään (edes tietokoneella) kahteen viikkoon, kun nivelreuma häiritsee. Kaverini tuntien tiedän, että parantumattoman taudin kanssa oppii elämään, mutta helppoa se ei ole.

  VastaaPoista
 5. Tänään haluaisin lähettää Sinulle halauksen, suuren ja lämpöisen. Itse sain pitkäaikaissairauden tietooni 2 vuotta sittn ja monet on itkut itketty. Nyt elämä näyttää jo taas kauniimmalta, vaikka vieläkin kysyn.. muistan miettineeni, miten kovaa kysyisin, jos kyseessä olisi lapseni.
  Prinsessanne on kaunis ja kummityttöni ikäinen, olen lukenut siksi herkällä korvalla. Minulle avun toi liittyminen potilasjärjestöön, mutta meillähän on eri tapoja.
  Halaus sinne Teille, toivoo blogin yksi nimetön lukija

  VastaaPoista
 6. Lämmin halaus, muuta ei osaa sanoa.

  VastaaPoista
 7. Olen todella pahoillani.:(
  Voimahalauksin, satunnainen ohikulkija

  VastaaPoista
 8. En tiedä mitä sanoa. Tämä pysäyttää miettimään ja tarttumaan jokaiseen hetkeen. Toivotan voimaa teidän perheelle ja teidän arkeen.

  VastaaPoista
 9. Voi ei...todella surullista!!! :( Hyvällä ystävälläni on MS-tauti, hänelle se puhkesi vähän yli 20vuotiaana toisen lapsen syntymän jälkeen.

  Voimia teidän perheeseen!!! ♥

  VastaaPoista
 10. Voi ei :(
  Olen tosi pahoillani, että tälläinen sattui teidän kohdalle.
  Voimia asian kanssa ja tulevaan.

  VastaaPoista
 11. voi että...aina ei ymmärrä miksi tällaisia asioita kohallemme sattuu ja miksi juuri omaan perheeseen,mutta niinkuin sanoit,tämän kans pitää elää muutakaan ei voi..samanlaisia kysymyksiä nousi itellä pintaan kun nyt 11vuotiaallamme todettiin viisi vuotiaana turnerin-syndrooma.
  tuntui että ylitse ei pääse,ei Musta oo tähän...mutta päivä kerrallaan,pienin askelin on eteenpäin menty, silti vieläkin ihimettelen ja kyselen,miksi juuri meille,mun pienelle tytölle..
  voimia ja jaksamista koko perheelle..lämmin halaus ystävä<3
  mun mielestä on hienoa,että pystyt heti asiasta kertomaan...mulla meni puoli vuotta että pystyin sanomaan,että minulla on erityislapsi.ja siitä hetkestä kun sen sanoin alako asian hyväksymisprosessi mikä jatkuu varmaan osittain vieläkin.

  VastaaPoista
 12. VOimia teille. MS-taudin kanssa opitte varmasti elämään. Alkujärkytyksestä kun selviätte. Mutta voin vain kuvitella miten raskaalta nyt tuntuu. Halauksia♥

  VastaaPoista
 13. Sanat eivät riitä tai oikeita sanoja ei löydä. Samanikäisten äitinä en voi kuin myötäelää kanssanne ja toivottaa paljon voimia tulevaan.

  VastaaPoista
 14. Voi teitä!

  Ikävä uutinen, todellakin. Mutta uskon, että varmistettu diagnoosi auttaa löytämäään sopivat oireenmukaiset hoidot ajoissa, ja tauti saattaa pysähtyä. Ja muista, että meillä on Taivaan Isä joka kuulee ja auttaa meitä, kun meillä on suuri hätä!

  Suljen teidät kaikki rukouksiini,jos sallit!

  VastaaPoista
 15. Paljon voimia ja halauksia tätä virtuaalikautta! Olipa ikävä uutinen, ja varmasti järkyttää, vaikka kuinka olisi varautunut. Uutistahan saa ja kuuluukin itkeä, sillä tavalla pääsee asian käsittelyssä alkuun ja eteenpäin. Ystäväni sairastaa ms-tautia, sairastui nuorena. Vaiheiden kautta lääkitys on saatu kohdalleen, ja nuori nainen elää tasapainoista ja kaikinpuolin hyvää elämää. :)

  Yrittäkää pysyä rauhallisina, maailma kaatuu niskaan helpommin, jos päästää itsensä paniikkiin. Te selviätte.

  VastaaPoista
 16. Paljon voimia ja halauksia tätä virtuaalikautta! Olipa ikävä uutinen, ja varmasti järkyttää, vaikka kuinka olisi varautunut. Uutistahan saa ja kuuluukin itkeä, sillä tavalla pääsee asian käsittelyssä alkuun ja eteenpäin. Ystäväni sairastaa ms-tautia, sairastui nuorena. Vaiheiden kautta lääkitys on saatu kohdalleen, ja nuori nainen elää tasapainoista ja kaikinpuolin hyvää elämää. :)

  Yrittäkää pysyä rauhallisina, maailma kaatuu niskaan helpommin, jos päästää itsensä paniikkiin. Te selviätte.

  VastaaPoista
 17. Olen blogisi uusi lukija, toissapäivänä aloitin ja ihastuin aivan valtavasti, aivan ihana blogi! :) Suuresti voimia ja jaksamista huonon uutisen kanssa, käsittääkseni tauti kuitenkin pystytään nykyään pitämään melko hyvin kurissa lääkkeiden avulla. Iso halaus!

  VastaaPoista
 18. Jaksamista. Elämä kantaa.

  VastaaPoista
 19. Jaksamista sinulle ja perheellenne sekä jumalan siunausta. Sitä ei koskaan haluaisi, että oman lapsen kohdalle sattuisi vakavia sairauksia. Kaikelta pahalta haluaisi suojella, mutta aina ei pysty. Setäni on myös sairastanut MS-tautia monia monia vuosia ja on edelleen hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
 20. Voimia teille. Onneksi sen kanssa oi elää, ja vieläpä usien ihan hyvää elämää.

  VastaaPoista
 21. Kiitos teille kaikille :) On ihana tietää, että olette siellä jossakin.

  Malla: minä olen semmonen höpöttäjä jonka pitää saada tuska heti ulos, se helpottaa.

  Tarleena: Sallin, kiitos :)

  Kirsi: Tervetuloa lukijaksi, vaikkakin tämmöisen keskelle.

  Meille MS-tauti on ihan uusi tuttavuus, suvuissa, eikä ystävissä ole. Jotain yleistä siitä on aiemmin tiedetty. Tyttö on harvinaisen nuori sairastunut, lääkärin mukaan keskussairaalamme alueelta tulee vuosittain noin yksi teini-ikäinen sairastunut.

  VastaaPoista
 22. Ihan sanattomaksi vetää. En osaa edes kuvitella, mitä mielessänne kulkee juuri nyt. Voimia ja rakkautta!

  VastaaPoista
 23. Voi ei!!! Ikävä kuulla! Paljon voimia teille!

  Alku on varmasti shokeeraava, mutta kuten joku kirjoitti, nyt tautiin saadaan oikeaa hoitoa eikä ainakaan tarvitse elää epävarmuudessa!!!

  Lämpimiä ajatuksia!

  VastaaPoista
 24. Iso lämmin halaus minultakin teidän koko perheelle! Ei tähän osaa muuta sanoa kuin toivottaa voimia ja jaksamista Ms-taudin kanssa elämiseen.

  VastaaPoista
 25. VOI EI....=(
  tällaisia uutisia ei koskaan haluaisi kuulla varsinkaan oman lapsen kohdalla.
  Jaksamista ja voimia teille - eteen päin elämässä on mentävä vaikka nyt pahalta tuntuukin!!!

  VastaaPoista
 26. Voimia toivotan, sanattomaksi vetää tämä uutinen!

  VastaaPoista
 27. Voimia teidän perheelle! Meidän kuopus on samanikäinen kuin teidän prinsessa. hyvä kun pystyt asiasta kertomaan...uskon, että se auttaa...

  VastaaPoista
 28. Olen sanaton. En tiedä mitä muuta sanoa kuin että voimia sinulle ja perheellesi! Olet ajatuksissani!

  VastaaPoista
 29. Ikäviä uutisia... voimia ja jaksamista koko perheelle, olette ajatuksissa.

  VastaaPoista
 30. Voimahalaus täältä! Luulen että voin ihan vähän ymmärtää miltä tuntuu kun omalla lapsellani on todettu vakava sairaus 2 kertaa. Oman lapsen sairastuminen on maailman kamalin asia, jospa sen voisi siirtää itselle ja välttää lapsen kärsimyksen. Jos se yhtään lohduttaa niin alkujärkytyksen jälkeen niistä kamalista sairauksistakin tulee osa arkea.
  Aurinkoa ja voimia elämäänne!

  VastaaPoista
 31. Oikein paljon voimia prinsessalle ja teille kaikille!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)