keskiviikko 16. elokuuta 2023

Remontti etenee

 Isännänhuoneen remontti etenee vaikkakin hitaasti. Tämä on se vaihe, kun maalataan listoja tms., odotetaan vuorokausi, maalataan uudestaan ja taas odotellaan kuivumista vähintään vuorokausi. Sitten pari listaa naputellaan paikoilleen ja taas tehdään uudet listat joita ei voinut tehdä ennen aikaisempia listoja koska kokoa ei pystynyt mittaamaan tarkkaan. 

Tänään mies laittoi kattolistat paikoilleen, minun tehtävä oli maalata pari pientä listaa jotka tulevat hormin ympärille. Ne saa paikoilleen perjantaina. Kun listaruljanssi on ohi, pääsen ehkä maalaamaan lattian. 

Tapetti ei ole kirjava, huoneessa oleva remonttivalo vääristää, luo varjoja sinne missä niitä ei oikeasti ole. Tapetin "kukkanen" on kuparin värinen, siitä napattiin väri listoihin. Kukan ympärystä on tumman vihreä, siitä otettiin väri alaosan panelointiin. Paneeli on ihan nykyajan levyä, se yrittää jäljitellä paksua lankkua. Käytimme remontissa niin paljon kuin mahdollista, jo meillä olemassa olevaa puutavaraa. Jouduimme ostamaan vain lattialistojen puutavaran ja vähän kattolistan puutavaraa. Siis todella vähän.
Vähän jännitin näin voimakkaita värejä, mutta olen erittäin tyytyväinen, että ne tuli valittua. Lattiasta tulee samanvärinen kuin keittiön lattiasta, reunoille tulee ruskea kierto. Yllä näkyy testailua lattialistan ja lattian väristä. Takka jää todennäköisesti valkoiseksi, yläosan vihreä raita maalataan piiloon. Tähän keittiön oviaukkoon ei tule ovea, siihen  tulee verho joka tulee olemaan lähinnä koristeena.
Kylpyhuoneen ovi joutui olemaan vain 17 vuotta ilman maalia. Nyt sitä on ihan outo katsella maalattuna. Tekisi kieltää käyttö ettei oveen tule likaisia sormenjälkiä. Valokatkaisija on menossa uusiksi, siksi se keikkuu irrallisena. Kaikki karmilistat ovat vanhoja. Poistin listoista vanhat maalit kuumailmapuhaltimella, hioin ne ja maalasin kahteen kertaan. Yhteen pystylistaan meni neljän tunnin työ, mutta maksoi se vaivan, ne ovat hienot ja maailma säästyi 21 uuden listan tekemiseltä.
Tätä puolta huoneesta en kuvaa mielelläni, mutta hyvähän tästäkin vaiheesta on olla kuva. Yläosaan tehdään kiinteä kirjahylly eikä sen taustalle riittänyt tapettia. Sen voi maalata, kirjojen takaa asiaa ei erota. Kuva on otettu ennen kattolistojen laittoa. Vasen ovi on kylppärin ovi, keskimmäinen kodinhoitohuoneen ja oikeasta ovesta pääsee lastenlasten huoneeseen. Huoneessa on peräti viisi oviaukkoa, erittäin hankalaa kalustuksen suhteen.
Ikkunoiden alaosa on vielä vanha valkoinen, olen pähkäillyt niiden väriä. Ehkä maalaan ne samalla värillä kuin listat eli ruskealla. Mitä mieltä olette? Taas harmittaa nuo 1980-luvulla vaihdetut ikkunat, että onkin menty tekemään sellainen virhe. Onneksi sentään ovat alkuperäisten T-mallisten ikkunoiden mukaiset.
Rakastan tätä tapettia. Kuvassa näkyy parhaiten kukkakimpun kuparinhohtoinen väri ja se miten kultakuvio oikeasti kiiltelee kun valo osuu siihen sopivasti.

Remontin hitaus on toisaalta antanut aikaa puutarhalle. Olen saanut tehtyä kitkemistä ja sadonkorjuuta. Kanttaus odottelee edelleen jonkinsortin inspiraation välähdystä.


12 kommenttia:

  1. Todella hyvältä näyttää. Värit ovat onnistuneet ja kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kruunuvuokko. Tämän piti olla alunperin huone jonka värit ovat punaista ja vihreää, mutta tykkään näistäkin väreistä.

      Poista
  2. Aivan upea! Ihania värejä. Se kirjahylly tulee olemaan viimeinen silaus, niin täydellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjahyllystä tulee hieno, se on ihan kohta rungoltaan valmis. Hyllyjen kanssa ei kiirehditä, pitää vähän mittailla kirjojen mukaan levyt. Ja ehkä ne pitää ostaakin ensin, omissa varastoissa ei ole sopivaa levyä.

      Poista
  3. Todella hieno tapetti ja tyylikkään värinen kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anna, olemme myös kovin tyytyväisiä näihin ratkaisuihin.

      Poista
  4. Hienolta näyttää. Tuollainen tumma vihreä on lempivärejäni, meiltä sitä löytyy keittiöstä korkean puolipaneelin muodossa. Yläosassa on Morrisin Golden Lily tapettia.
    Maalaisin ikkunan alaosan samalla värillä kuin noi kuparinväriset listat. Ikkunaa ympäröisi sitten yhtenäinen, samanvärinen kehys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma vihreä on kaunis sävy. Morrisin Golden Lily on kaunis tapetti. Ehkä vielä joskus raaskin tapetoida salin jollain Morrisin tapetilla. Ikkunan alaosaan taitaa sopia parhaiten listojen väri.

      Poista
  5. Kokonaisuus on oikein upea, minäkin tykkään kovasti tuosta tapetista. Hienoa, että teillä oli tallessa vanhat listat ja saitte ne käyttöön. Meidän talo on sen verran vanhempi, että alakerran huoneiden ovilistat on jossain ajan saatossa hävitetty ja korvattu uusilla, kurjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Listat ovat vanhat, mutta valitettavasti eivät alunperin tästä talosta. Tämän talon listoja on vaihdettu joskus surutta uusin, todella kurjaa kuten sanoit.

      Poista
  6. Huoneesta tulee kyllä tosi hieno. Tapetti on kaunis ja siitä poimittu listaväri erinomainen yksityiskohta. Maalaisin ikkunan alaosan valkoisen samalla ruskealla kuin listat. Olisi yhtenäinen kehys ikkunalla. Kirjahyllyn tausta voi hyvin olla maalattu. Eihän se tapettikaan sieltä kirjojen takaa näkyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kirjahyllyyn tulee taustalevyt niin ne on kätevintä maalata, eipä se tapettikaan olisi sieltä näkynyt. Alaosat tulevat samalla ruskealla kuin listat, tulee kiva kehys ikkunoille.

      Poista

Kiitos kommenteista :)