maanantai 28. elokuuta 2023

Elokuu on ruusujen aikaa

Monet ruusut kukkivat elokuussa kauneimmillaan. Jos vielä joskus hankin ruusun, pitää sen ehdottomasti olla remontoiva, koko kesän kukkija. Itse asiassa uudelle ruusulle on tilaus, on paikka valmiina kunhan vain sopiva taimi tulee vastaan.


Austin-ruusu Crown Princess Margareta on ollut kesän ruusukuningatar. Siinä on koko ajan kukkia ja nuppuja. Kukat tuntuvat olevan kovin herkkiä sateelle, niistä tulee sateen jälkeen pilkullisia.

Jos pitäisi valita yksi elämäni ruusu, olisi se tämä.

'Snow Pavement' on sekin kukkinut koko kesän, jo kaksi kuukautta. Leikkasin tämän kokonaan alas vuosi sitten keväällä. Se kannatti, risuuntunut ruusu voi taas hyvin ja kukkii runsaasti.
Olen kai vihdoin oppinut miten saan Easy Elegans ruusut viihtymään puutarhassani. 'Calypso' on hankittu viime vuonna. Se on tehnyt kukan aina entisen kuihduttua pitkin kesää. Siirsin ruusun vähän paremmalle paikalle jossa se tulee hyvin esiin, toivottavasti ei ottanut siitä nokkiinsa. Joskus syksyn viimeiset aleostokset tulee vain länttäistyä johonkin pieneen koloon kun ei muutakaan keksi. Niin kävi tällekin ruusulle.
'Sointu' aloitti uuden kukintakierroksen pienen tauon jälkeen. 
'Music Box' on niitä viihtymään saatuja  Easy Elegans ruusuja. Niiden kanssa ei pidä säikähtää keväällä vaikka ruusu näyttäisi kuolleilta ja kaikki versot paleltuneilta. Kasvattavat uudet versot tilalle ja kukkivat silti upeasti.
Myös 'High Voltage' on kukkinut koko kesän. Sen kukat ovat ensin keltaisia ja vaalenevat sitten kerman värisiksi.

Viimeisenä ikikukkija, nimetön äitienpäiväruusu. Jaksaa porhaltaa pakkasiin asti. Kunpa sitä jaksaisi itsekin yhtä innolla puutarhaa pakkasiin asti.

Kovin sateista viikkoa on ennustettu. Piti istuttaa sunnuntaina kaikki Mustilan tuliaiset maahan mutten ehtinyt, menikin päivä maalatessa ja kaikkea muuta haahuillessa. 

15 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita! Äitienpäiväruusussa on valtavan kauniit kukkatertut.
    Margaretasi on todella hyvän kokoinen ja kukkii tasapainoisesti - selvästi viihtyy.
    Mukava kuulla, mitä olet Mustilasta löytänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitienpäiväruusuissa on lukuisa määrä kukkia yhdessä tertussa. Margareta taitaa viihtyä rosariossa.

      Poista
  2. Kauniita ruusuja. Minulla on muutama ruusu odottamassa istuttamista tai oikeastaan penkin rakentamista. Ja oli kiva lukea hankinnoistasi Mustilasta. Toivottavasti ehdin pian itsekin jotain kirjoittamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhatöihin pitäisi päästä, mutta nyt sateet haittaavat hommia remontin lisäksi. Kaikki Mustilan kasvit pitäisi saada maahan ja pari muutakin kasvia.

      Poista
  3. Kauniita ruusuja. Pitkään remontoivasti kukkivat ruusut ovat minunkin suosikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuun en tajunnut kiinnittää huomiota pitkään kukintaan kun hankin ruusuja, nyt se on yksi tärkeimmistä perusteista.

      Poista
  4. Ihania kaikki! Mun ei kannata nuahin jalompihin ruusuuhin sekaantua, tuskin täälä menestyyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalommissa on aina riskinsä. Easy Elegans ruusut ovat omajuurisia joten niitä ehkä uskaltaisin kokeilla.

      Poista
  5. Heti tuli ruusuntuoksu nenään, kun näitä kuvia katselin. Olen taas niin jäljessä postauksien lukemisessa, että päätin suosiolla kahlata kerralla kaikki lukematta jääneet juttusi.
    Ihanat kärhöt oli siinä värisuora-postauksessa. Se 'Rubra' oli minullekin aivan tuntematon enkä löytänyt oikein mitään tietoa luottosivustoltanikaan. Ilmeisesti sen verran uudempi lajike. Hieno, samettinen sävy siinä näyttää kuitenkin olevan. 'Abundancessa' pitäisi olla 4-6 terälehteä mutta selvästihän noissa on eri väri, niin eivät mene sekaisin.
    Kivoja hankintoja teit Mustilasta. Mitä olen blogeista aina joka vuosi nähnyt, niin siinä olisi paikka, johon olisi kiva joskus itsekin päästä tekemään löytöjä.
    Kivaa elokuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus kuvista voi aistia tuoksun. 'Rubra' on mielenkiintoinen ja erittäin mielenkiintoista löytää sellainen Lidlistä. Se kauppaa jaksaa yllättää. Mustilaan kannattaa ehdottomasti lähteä, ei teillä puutarhaseura tms. tekisi sinne retkeä?

      Poista
  6. Aivan ihania ruusuja. Crown Princess Margaretan oranssinkeltainen väri on tosi kaunis ja kukkien muoto hieno. Ymmärrän hyvin, että siinä on elämäsi ruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Margareta on upea ruusu, se soppi hyvin elämäni ruusuksi.

      Poista
  7. Margareta on kyllä upea! Ehkäpä meiltäkin löytyisi vastaavalle paikka...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)