keskiviikko 30. elokuuta 2023

Remontin loppusuora

 Remontin loppuvaihe on hidasta kuin mikä. Vaikka ollaan loppusuoralla, niin silti riittää pientä pipertämistä joka vie aikaa. Eilen maalasin kolme pientä peitelistaa ja tänään samat listat uudestaan, huomenna ne saadaan paikoilleen. Yhteensä vartin työ, mutta maalin kuivumisen takia jakaantuu kolmelle päivälle.

Isojakin asioita on saatu valmiiksi, tai ainakin melkein valmiiksi. Lattia on maalattu kahta väriä yhdistävää koristeraitaa lukuun ottamatta.

Huone on vielä ilman sähköjä joten kuvien valaistus on kova työmaavalo joka on tuvan puolella. Sähköjä varten pitäisi tilata pistorasiat ja kytkimet. Ikkunoiden alle tulee varaus sähköpattereille, toistaiseksi niitä ei laiteta, 18 vuotta on pärjätty takan lämmöllä. Ikkunat tuleva tarvitsemaan verhot, ideoita otetaan vastaan verhojen väristä, vihreitä en halua. Ikkunoiden takan näkyy talon takana oleva koivikko, se missä kasvaa niitä kantarelleja runsaasti.
Lattia on maalattu kahteen kertaan. Tällä kertaa maali on Betoluxia, keskellä sävy on Uulan kaakao, reunoilla sama sävy kuin listoissa. Kirjahyllyyn asettelin osan kirjoista, loput sitten kun maalia on kuivunut. Kirjahyllyyn tulee alaosaan ovet. Koska kirjahyllystä tehtiin kiinteä, tehtiin ruskea reuna myös sen eteen. 
Takan edustan lankut määrittelivät ruskean reunuksen mitat. Koristeraidan väri pitäisi päättää, se on joko sama ruskea kuin kirjahyllyssä tai sama vihreä kuin seinäpaneeleissa, miehen kanssa väittelemme asiasta. Tuo yksi väliovi (vie vanhempien valtakuntaan) vaihtuu viikonloppuna vanhaksi peilioveksi jos miehellä on aikaa tehdä vaihto. Sen jälkeen on minun vuoro maalata ovi ja karmit.
Kiiltävää on. Betolux himmenee ajan kanssa ja sitten kun maali kuivuu, nyt se on märkää vastamaalattua. Huone on suurehko, 22 neliötä. Lattiaan upposi maalia yli neljä litraa. Kirjoja on tulossa reilusti lisää, mutta taitaa muutama hylly jäädä tyhjäksi tulevia hankintoja varten. Oikealla puolella yhden hyllyn leveys on yli 80 cm, vasemmalla reilut 70 cm. Pelkkiä puutarhakirjoja tuli yksi 80 cm pätkä.
Kun näin pitkällä ollaan, uskallan miettiä verhojen lisäksi muuta sisustusta. Vanhat matot myyn eteenpäin ja hankin ajan kanssa uudet. Myös kattovalaisin on etsinnässä, voi olla, että vanha laitetaan paikoilleen kunnes uusi löytyy. Huutokaupasta ostin kattorosetin, se on tosin uretaania eikä kipsiä tai puuta, mutta ehkä sen verran voi antaa periksi nykyajalle.

Kyllä tuolla kelpaa viettää iltoja takkatulen ääressä kunhan siihen pisteeseen asti päästään.


18 kommenttia:

  1. On hyvin tuttua, että remontin loppuvaiheen työt ovat niitä hitaasti eteneviä. Ensin tapahtuu paljon ja sitten tuntuu, ettei edisty paljonkaan, vaikka aikaa kuluu pieniin viimestelyihin.
    Hyvältä näyttää joka tapauksessa ja voihan jo sanoa, että lähes valmista on. Onnittelut teille uurastuksesta. Sisustaminen voi tapahtua rauhassa, pääseehän huonetta siinä vaiheessa jo käyttämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeistely vie paljon aikaa. Sisustaminen tulee vähitellen kun haluaa sellaista mitä ei kaupasta saa, pitää odottaa että tulee jostain vastaan.

      Poista
  2. No kyllä tosiaan kelepaa. Ja pian on, ainaki omasta miälestä, remontin kivoin osa eres, eli sisustamine. Kannattaa vaan teherä kaikki remonttityät kans valamihiksi viimmeestä listaa myäre. Meillä retajaa viäläki lähes parikymmentä vuatta teheryn rempan jäliiltä tekemättömiä töitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustaminen on kivaa, tosin lompakko voisi olla vähän paksumpi. Pikkuhiljaa pitää hankkia mitä haluaa.

      Poista
  3. Sitkeästi olette jaksaneet uurastaa ja loppusuora häämöttää👍🏻
    Sopisiko jotkut hiekan / beigen / luonnonvalkoisen väriset verhot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, loppusuora häämöttää. Jotain vaaleaa olen itsekin miettinyt, tasapainoittaisi huoneen tummuutta.

      Poista
  4. Hienoa, että loppusuora jo häämöttää. Hieno lopputulos.
    Minäkin laittaisin luonnonvalkoiset, kauniisti laskeutuvat verhot, jotka pehmentävät sopivasti huoneen voimakkaampia värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleat verhot taitaa olla parhaat. Salissa on sellaiset ja katselin, että hyvin sopisivat.

      Poista
  5. Lämmin kullan- tai okrankeltainen voisi toimia verhoissa, tosin en ole varma riiteleekö tuon listansävyn kanssa. Laittaisin paksut verhot, samettia tms. Itse pidän myös karpalonpunaisesta tumman vihreän parina, joidenkin makuun tosin liian jouluinen yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen ei ehkä käy mutta luonnonvärinen pellava voisi olla kiva. Paksut verhot on suunnitelmissa, ne toimii myös ikkunoissa estämässä vetoa.

      Poista
  6. Kaunista! Varmasti löytyy ajan kanssa myös kaikki sisutusasiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustusjuttujen ei tarvitse löytyä heti, mieluummin ajan kanssa.

      Poista
  7. Hieno juttu että remontti eteni näin kivaan lopputulokseen. Verhot voisivat olla rohdinkangasta jäljittelevää luonnonvaaleaa melkeinpä valkoista, joka päästää valoa läpi vaalea antaa matoille ja muulle sisustukselle tilaa, tosin katto ja lattiahan ovat jo vaaleat. Räsymatot kruunaisivat kyllä lattian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhoista tulee paksut jos vain löydän sopivaa kohtuuhintaista kangasta, toimivat myös veto estämässä ikkunoiden edessä. Lattialle tulee villamatot kuten ennenkin, värit vain vaihtuvat.

      Poista
  8. Nyt on viittä vaille valmista. Ne pienet piperrykset vievät tosi paljon aikaa, mutta parempi nekin tehdä samantien valmiiksi. Muuten tuppaavat jäämään jonnekin parempiin päiviin, kun remonttiväsymys valtaa. Kirjahylly on niin hieno!!! Onko teillä jo sopivat tikkaat, ettei tarvitse väliaikaisilla virityksillä keikkua yläilmoissa? Eikä remppatikkaita käyttää.
    Laittaisin verhoiksi luonnonvalkoista/vaaleaa beigeä ilmavana ja läpikuultavana kankaana, kun teillä tuskin on tarvetta peittää näkymiä ulos tai sisään. Verhot pehmentävät sisustusta ja poistavat kaikua. Lattian koristeraidan väristä en osaa sanoa, sillä minusta sekä ruskea että vihreä kumpikin sopii hyvin. Ehkä teidän on vedettävä pitkää tikkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piperrykset vievät aikaa. Tikkaita ei ole kirjahyllyyn, ylös pitää laittaa kirjat joita ei lue. Huonekorkeus on 3,2 metriä joten korkealla ovat. Näkymiä ei tarvitse peittää mutta verhot saavat toimia myös vedon estäjinä. Meillä on aika vetoiset ikkunat. Koristeraidasta tuli ruskea, se näytti paremmalta kuin vihreä.

      Poista
  9. Lähes valmista jo, ison työn olette kyllä tehneetkin! Ja tuo kirjahylly on kyllä upea!

    VastaaPoista
  10. On hulppea huone ja verhoiksi laittaisin saven ruskeaa vai onko harmaa oikea sana ohutta kevyttä . Mutta valintasi on varmasti hyvä oli se mitä hyvänsä sinulla on hyvä maku . Sosetti kattoon on kyllä hieno juttu.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)