sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Ratkaisuja

Jestas mikä hurlumhei-viikko on takana. Jokaiselle illalle meno työpäivän jälkeen ja loppuviikko koulutuksessa Tampereella. Nyt viikonloppuna on nukuttu univelkoja pois ja otettu takaisin puutarhasta poissa vietettyä aikaa.
 Pieni shokki tuli kun huomasin navetan uunituoreet korjatut ikkunat tämän näköisinä. Tintit tai mitkä lie olleet asialla, arvatkaa vaan kuinka kiukutti kun huomasin asia. Nyt mies on miettimässä jotain hätäratkaisua jotta kittauksia ei tuhottaisi enempää, jo nyt on mennyt valtava työ hukkaan ja ensi kesän työmäärä kasvoi kun pokat on kitattava uudestaan.
 Tämä ratkaisu tehtiin tilapäiseksi, pohjantähti-ruusun köynnöskaari tuettiin nippusiteillä puiseen tukeen. Ensi keväänä tehdään rauhassa uusi puinen tuki ja hävitetään vanha metallinen kaari.
 Joka vuosi pitää ratkaista miten hävittää vaahteran lehdet. Päätin tehdä samoin kuten viime syksynä, haravoin lehdet vadelmien juurelle, siellä eivät häiritse ja maatuvat yllättävän kivasta jopa yhden kesän aikana.
 Oksasilppuri lauloi eilen niin, että tänään on kädet kipeinä. Sain tehtyä peräkärryllisen silppua, vielä jäi työtä tällekin päivälle toisen peräkärryllisen verran. Ihanaa kun ei tarvitse miettiä mihin silppu riittää, nyt riittää varmasti kaikkeen siihen mihin silppua tarvitsen.
Kevätesikko yllätti ja teki kukkia lokakuussa. Pieniä esikon siementaimia näkyy olevan siellä ja täällä. Pitääkin ratkaista siirränkö taimet vai annanko olla vai onko lopullinen tie kompostissa. Vaikka onkin kiva kasvi niin kaikkea tyhjää tilaa ei tarvitse silti vallata.

23 kommenttia:

  1. Ikävä tuo kittihomma. :( Toivottavasti niitä ei enempää tuhottaisi.
    Minullakin olisi kasa oksia silputtavana. Pitäisi hyödyntää nämä lämpimät säät ja laittaa silppuri laulamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kaikki ikkunat verkotettu, ei pitäisi päästä lintujen enää nokkimaan kittiä. Tänään oli liian kuuma tehdä silppurilla hommia mutta sain silti tehtyä sen kasan mitä pitikin.

      Poista
  2. Tekivätpä tintit harmillista tuhoa. Joskus tuntuu, että töitä olisi ihan riittävästi ilman, että joku muu järjestää sitä lisää.
    Olen silpunnut vaahteranlehtiä ajamalla niiden yli nurmikonleikkurilla. Silti lehtiä riittää yllin kyllin haravoitavaksi pensaiden alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tule lisää töitä. Silppuaminen on hyvä konsti lehdille, vadelmien ja marjapensaiden alla maatuvat seuraavaan syksyyn mennessä.

      Poista
  3. Syksyn tullen kyllä pihahommia riittää...Onpa linnut tehneet harmillista tuhoa...mukavaa syys sunnuntaita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne. Haravointi on lempipuuhaa syksyisin, kunhan syysloma koittaa pääsen toivottavasti haravoimaan.

      Poista
  4. Tiaiset sekoavat syksyllä ja tutkivat joka paikan sapuskan toivossa. Harmillista, mutta eipä sille taida mitään mahtaa kuin tehdä uudestaan ja toivoa, että jättävät rauhaan jatkossa. Vaahteranlehdet ovatkin melkeinpä parempaa katetta pensaiden juurelle kuin kevyet koivunlehdet, jotka lentelevät pienestäkin tuulenpuuskasta ympäriinsä. Vaahteranlehdillä kestää sen verran pitkään maatua, että pitävät rikkaruohokin kunnolla kurissa. Ihanan lämmintä sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies viritteli tänään verkot ikkunoiden eteen, olisi pitänyt tajuta laittaa heti. Vaahteran lehdet eivät lentele, ja maatuvat kyllä vaikka hitaammin kuin pienemmät lehdet.

      Poista
  5. Nyt on kyllä ilmat kohdillaan pihatöihin, ei tarvi räntäsateessa tehdä.

    VastaaPoista
  6. Hei kitin sekaan pitäisi laittaa valkopippuria pitävät linnut kitistä pois

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pete, ei auta tuokaan konsti, sen huomasin lasikuistin ikkunoiden kanssa. Mutta nyt on ikkunat verkotettu.

      Poista
  7. Voi itku! Meilläkin on ensi vuonna ikkunahommia edessä, joten pitää muistaa tämä riesa ja miettiä suojaus jotenkin. Kun raportoin blogissa viime vuonna saunan laitetuista ikkunoista, sinäkin varoitit tästä ongelmasta, josta en ollut itse edes koskaan kuullut. Harmittaa puolestasi, että teille kävi nyt noin!! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitan huomenna kuvia verkoista jotka viriteltiin ikkunoiden eteen, nyt ei pääse linnut enää kitin kimppuun. Lasikuistin ikkunoille linnut tekivät aikoinaan saman tempun mutta aitan ikkunat taas jättivät rauhaan.

      Poista
  8. Hurja määrä työtä mennyt lintujen nokkaan. Harmillista. Toivottavasti keksitte jotain ratkaisua.
    Silppuakin olet saanut hyvän määrän. Se kyllä myös uppoaa teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain kaiken silpun upotettua pensaiden ja puiden juurille, olisi mennyt enemmänkin mutta nyt on oksat loppu.

      Poista
  9. Voi höh mikä tuho ikkunoissa ;( Toivottavasti ratkaisu löytyy. Ihan älytön määrä oksansilppua, sen ei tosiaan ihan heti pitäisi loppua kesken :D On kyllä hyvää tavaraa moneen käyttötarkoitukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silppu on hyödyllistä tavaraa, meillä menee sitä niin paljon ettei mikään määrä tunnu riittävän.

      Poista
  10. Moikka!
    Älä lannistu, tilaa perinnetaito.fi sivustolta tervakittiä (löytyy venetuotteiden alta verkkokaupasta)! Sitä ei tarvi laittaa kuin noin 1/3 osa pellavaöljykittiin, niin tintit jättää rauhaan! Ja itse tein aluksi (kun söivät pelkät pellavaöljykitit osista kohdista) korjauskittauksen päälle ja maalasin seuraavana vuonna. Kukaan ei sen jälkeen ole koskenut kittiin. Seuraavat ulkopokat kittasin viisastuneena tuolla sekoitussuhteella, eikä niihin ole koskettu ollenkaan. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää tutustua tervakittiin. Ikkunat ovat nyt verkkojen takana suojassa, toivottavasti jää tinttien seuraavat vierailut kitin kimpussa vain yritykseksi.

      Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. No taatusti tinttien tihutyö harmittaa ja eipä lainkaan ihme.
    Täälläkin mennyt viikko on kulunut lähes kokonaan lastenlasten hoidon merkeissä ja puutarhatyöt ovat saaneet odottaa vuoroaan. Tänään istutimme kukkasipulit pikkuneiti 3v ja isoveikka 5v avustuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä harmitti. Lastenlapset ovat hyviä apulaisia kukkasipulien istuttamisessa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)