maanantai 15. lokakuuta 2018

Ikkunakitin suojaaminen linnuilta

Kerroin eilen kesällä kitattujen ikkunoiden kovasta kohtalosta, lähes jokainen poka oli joutunut lintujen nokkimaksi, pahimmat oikein kunnolla kuten kuvasta näkee. Säästyneimmissä ikkunoissa oli vain parin nokkaisun jälkeä mikä korjaantuu maalilla ja pensselillä ensi kesänä. Pahimmat on kitattava ensi kesänä uudestaan.
 Kitti on maistunut tinteille. Tämä ikkuna on tuorein kitattu, ollut paikoillaan vasta muutaman viikon. Lasikuistin ikkunoiden kanssa kokeilin valkopippuria kitin seassa, ei auttanut joten tällä kertaa en sitä laittanut. Jotain oli kuitenkin keksittävä jotta tuho ei olisi täysin katastrofaalinen.
 Mies sen sitten keksi. Jokaiseen ikkunaan viriteltiin rastasverkkoa. Toki yhden päivän kokemuksella en osaa sanoa vielä toimiiko täysin, toivotaan että toimivat. Ikkunat jäävät tiiliseinässä pieneen syvennykseen eikä verkko ole ikkunoissa kiinni. En usko lintujen uskaltavan mennä verkon läpi mutta mistäpä sen koskaan tietää.
Rastasverkko on siitäkin hyvä ratkaisu ettei se näy kuin vasta lähellä ikkunoita. Verkot saavat olla ikkunoissa talven yli, ensi kesänä luulisi kitin olevan sen verran kovaa ettei maistu enää linnuille.

16 kommenttia:

  1. Vanha konsti joka voisi auttaa. Tuoreelle kittipinnalle sirotellaan valkopippuria ennen maalausta, tämä ei ole lintujen mieleen 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei auttanut valkopippuri lasikuistin ikkunoiden kanssa. Toivottavasti verkko tepsii, eilisen jälkeen kittiä ei ole napsittu, tarkistin tilanteen tänään.

      Poista
  2. Voe ei ja nii kovan tyän ku nuaren kans teit. Toivottavasti verkko auttaa ja varmasti jollaki o joku hyvä niksi tuahonki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkkojen laittamisen jälkeen ei ole tullut lisää nokkimisen jälkiä. Aloitin samalla lintujen talviruokinnan, sekin saattaa auttaa.

      Poista
  3. Toivottavasti verkko tosiaan auttaa. Olisiko lintujen siemenautomaatti lähellä navetan seinustaa yksi keino vähentää kiinnostusta ikkunakittiin? Luulisi siementen tarjolla olon auttavan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verkko näyttäisi toimivan ja lintujen ruokinnan aloitin eilen mutta tuossa voisi olla ideaa että siirrän ruokinta-automaatin lähemmäksi navettaa. Kiitos.

      Poista
  4. Toivon mukaan verkko auttaa ja tintit keksivät muuta nokittavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään tarkistin ikkunat eikä ole lisää vahinkoa tullut. Toivottavasti näin mennään koko talvi.

      Poista
  5. Toivottavasti verkot auttavat. Ulkonäön kannalta näyttävät hyvältä ratkaisulta, sillä verkkoja ei kyllä kuvissa mitenkään erota.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin ajatellut kamalia metallisia verkkoja mutta mies keksi rastasverkot, toivottavasti nyt toimii, alku näyttää lupaavalta.

      Poista
  6. Oho, aika harmi. Tuo vaikuttaa hyvälle ratkaisulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso harmi, ensi kesän työt lisääntyivät, onneksi korjauskittauksen voi tehdä tuohon päälle.

      Poista
  7. Kerro sitten, toimiko verkko! Vieläkin harmittaa teidän puolesta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden päivän kokemuksella, ei yhtään lisää nokkimisia!

      Poista
  8. Meillä auttoi valkopippuri, ehkä laitoit sitä liian vähän ? En minä mitään verkkoja ikkunoihini halua ripustaa. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään asuintalon ikkunoihin ripustaisi mutta navetassa eivät haittaa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)