perjantai 26. lokakuuta 2018

Nurkan takaa

Syksyisessä, ruskan jälkeisessä puutarhassa ei ole paljoa kuvattavaa. Tällä kertaa kokeilin vähän erilaista kuvauskulmaa ja kuvasin puutarhaa nähtynä rakennusten nurkkien takaa. Voisi olla kiva idea ottaa kuvat samasta paikasta kaikkina neljänä vuodenaikana.

 Talon etelänurkalta kun kurkistaa pihaan päin on näkymä tämä. Vasemmalla valtava valkoinen syreeni, keinun edessä vielä punaisena hehkuva juhannusruusu. Taustalla valtava navettamme.
 Kun siirrytään navetan pohjoiskulmalle ja kurkistetaan pihaan päin, ei näy oikein mitään. Vain pihaa ankeuttavat tiilikasat ja lasten vanha karuselli.
Navetan itäkulmalta avautuu kaunis peltomaisema. Tai vielä kaunis, kunhan pelto on kynnetty on näkymä epämiellyttävän ruskea. Tätä navetan kulmaa kuvasin tarkoituksella enemmän, siihen tehtiin loppukesästä uudet nurkkalistat, malli kopioitiin toisesta nurkassa jossa alkuperäinen lista on tallessa. Peruslista mutta tavallista leveämpi.

 Samaan syssyyn änkeän kuvan navetan välikön uusista ovista jotka saivat yllensä punamultaa muiden ovien tyyliin. Ikkunat ovien päällä ovat tilapäiset mutta saattavat jäädä lopullisiksi kunnostamisen jälkeen. Rikkinäinen ikkuna oven vasemmalta puolelta pitää vielä peittää talveksi.
 Navetan eteläkulmalta avautuu näkymä kasvimaalle ja aitalle. Ihan etualalla on miehen perunamaa, sen paikkaa pitänee vaihtaa ensi kesänä.
 Sitten onkin kierretty koko navetta. Viimeiseltä nurkalta näkymä pihaan päin. 
 Navetalta on hyvä jatkaa matkaa aitalle. Aitan eteläkulmalta pihaa ylöspäin katsottaessa näkyy hyvin miten puutarha laskee talolta puutarhaan päin. Pieni rinne tuo mukavasti ilmettä puutarhaan.
 Sama nurkka toiseen suuntaan. Tontin raja kulkee nurmikon reunassa tuolla pellon vieressä olevan ladon vieressä. Pressun alla on maatumassa uuden istutusalueen pohja. Taustalla on rakastamaani maalaismaisemaa.
 Aitan pohjoiskulmalta näkymä on hiukan ankea. Kuva on otettu sateen jälkeen ja siitä näkyy hyvin miten aitan takana vesi seisoo tiukan savimaan takia. Tuossa kohtaa savi on aivan pinnassa. Kohoava maa on tulevaa istutusaluetta, pieni keijukaiskukkulani.
Pieni kierros puutarhassa päättyy kukkakuvaan. Löysin pihan alkuperäisestä syysleimusta pari kukkaa ja jopa nuppuja. Mikälie myöhäisherännäinen joka on kestänyt useamman pakkasyönkin.

24 kommenttia:

 1. Oikein mukava postaus ja nurkkakuvausidea vallan mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän eri kulmasta pihaa kuin yleensä. Antaa mittssuhteita pihan valtavalle koolle.

   Poista
 2. Kiva idea kuvata puutarhaa eri kulmilta ja näin tulee kuvatuksi kokonaisuuksia. Omani vain on niin pikkuruinen, että kovin monen nurkan takaa ei pääse kuvaamaan. Ja liäksi on naapurit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapureita on meilläkin mutta kun tontti on iso niin on helppo rajata heidät pois kuvista. Kuvista näkee miten avara piha on vielä.

   Poista
 3. On ihanaa! Paljon tilaa hengittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on paljon, hengitystilaa. Kokonaan en halua sitä hävittää mutta pientä tiiviyttä haluan. Siksi on istutettu lukuinen määrä puita kasvamaan tontille ja sen vierustoille.

   Poista
 4. Mainio idea <3 Ai että teillä on ihanan näköistä <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea tässä postauksessa. Ja hauska olisi nähdä eri vuodenaikoina kuvat. On hyvä myös ottaa kuvia eri vuosina, niin näkee muutoksen, kun puut ja pensaat kasvavat ja istutusalueet syntyvät ja laajenevat. Tuo keijukaiskukkula kuulosti inspiroivalta! Hyvää viikonloppua sinulle! T. Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijukaiskukkula on vielä raakile mutta eiköhän siitä vielä jotain joskus synny.

   Poista
 6. Kivoja kuvakulmia ja ihana juttu susta Viherpihassa! <3
  Samojen kuvakulmien kuvaaminen eri vuodenaikoina on hyvä idea. Se avaa itsellekin ihan uusia näkövinkkeleitä ja tajuaa, tarvitseeko joku paikka esim. näkösuojaa tai näkymien avausta.
  Mukavaa tulevaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itselläni on vielä juttu lukematta, vähän jännittää vaikka olen sen tietokoneelta nähnyt tarkistusvaiheessa. Tuo on hyvä huomio, avautuu itsellekin uusia kuvakulmia ja taas tarpeita hankkia lisää kasveja :D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos, kunnostamisen jälkeen siitä tuli komea rakennus. Vielä kun joskus olisi mahdollisuus laittaa sisätilat kuntoon.

   Poista
 8. Avaruutta ja tilaa riittää hienosti. Kiva postaus, josta selviää hyvin pihapiirinne koko.
  Viherpihassa oli hyvä artikkeli sinusta.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihapiiri on laaja ja moninainen, tykkään kun tulee eri alueita eikä kaikki ole heti näkyvissä. Ja tykkään tästä tilastakin vaikka siinä on omat haasteensa.

   Poista
 9. Kiva idea! Noista kuvista näkee, miten valtava teidän pihapiirinne on. Siinä onkin haastetta kerrakseen, miten tekee istutuksia, etteivät ne näytä liian pieniltä piperryksiltä. Toisaalta ei tarvitse varmaan kaataa puita tai pensaita sen vuoksi, että ne olisivat liian isoja pihan kokoon nähden (kunhan paikka on valittu oikein). Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä kun rakastan piperryksiä :D vasta pari viime vuotta olen oppinut tekemään suuremman luokan linjoja. Kun tykkää kokeilla yhtä kasvia kerrallaan niin sekin aiheuttaa isossa pihassa piperrystä, ei malta istuttaa samaa lajia paljon kun ei vielä tiedä menestyykö täällä vai ei.

   Poista
 10. kynnöshän on kaunis.teidän piha myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynnös on omalla tavalla kaunis, mutta myös talven merkki ja minä en niin välitä talvesta.

   Poista
 11. Pihassanne on todella kokoa ja mahdollisuuksia niin monen moneen juttuun.
  Kivat kuvakulmat, jotka antavat hyvän kokonaiskuvan tonttinne laajuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisuuksia on vaikka mitä, istutuksia voi levittää niin paljon kuin haluaa, tai jaksaa hoitaa. Siinä se raja tulee nopeiten vastaan ja siksi haluan että kaikki on mahdollisimman helppohoitoista.

   Poista
 12. Nurkan takaa näkyy aina erilainen maisema, hieno idea ja hyvät kuvauskulmat! Teillä on suuri, upea pihapiiri ja varmasti olisi mielenkiintoista nähdä kuvat eri vuodenaikoina samoilta nurkilta!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)