sunnuntai 19. elokuuta 2018

Mitä tuli tehtyä?

Eilen katseltiin navetan pitkää, pihanpuolesta seinää. Vasemmalta puuttuu kaksi ikkunapokaa, sen jälkeen oikealle päin on pitkä rivi korjattuja ikkunoita kunnes tulee puutarhapisteeni. Voi kammotus miltä se näytti verrattuna kunnostettuun puoleen. Tehtiin salaman päätös, kyllä me jaksamme korjata koko seinän kuntoon tänä kesänä. Ei se ole kuin 2 + 3 pokaa lisää.
 Tämä kuva on 13 vuoden takaa kun olemme katsomassa taloa ja harkitsemassa ostopäätöstä. Punaiset puuverhoilut ovien päälle on tehty toinen huvikseen ja toinen peittämään tiiliseinän sortumaa. Vasemman puoleisen purimme pois ja ja vähän muutakin.
 Tämä kuva on parin vuoden takaa. Kunnostusta vaatii sekä ikkunat että puutarhapisteeni. Kesällä tein pisteelle suursiivouksen ja multasäkkien alle tuli uusi alusta. 
 Ja tässä on tilanne tänään. Koko puutarhapiste on purettu pois, se oli seinässä kiinni vain nauloilla, ei mikään kestävä ratkaisu pidemmän päälle. Kyhäelmä ei ollut alkuperäisiä rakenteita vaan hutaisten joskus tehty teline kuivuville maitotonkille. Jos mieli tekee, teemme tuohon paremman ja uudemman mutta katsotaan ajan kanssa onko tarvetta. Puuverhoilu oven päällä sai vielä jäädä, muuraustyöt pitää ensin suunnitella, voi olla järkevää tehdä vasta uuden kasvihuoneen muurausten yhteydessä. Kaikki ikunapokat otin putsaukseen, osa niistä on jo ilman laseja ja kittejä odottamassa hiontaa.
 Tässä jo paikoillaan olevia ikkunoita ja ovi jonka päältä verhoilu on poistettu. Pientä murtumaa oven päällisessä on mutta ei mitään pahaa tai sellaista jota ei saisi pienin toimenpitein kunnostettua. Edellisessä kuvassa näkyy perjantai-illan työn tulos, kertaalleen maalatut räystäslaudat, tässä kuvassa ne on vielä maalaamatta. Eipä niitä oltu maalattu koskaan ennen tätä hetkeä joten korkea aika olikin.
Jalo tuli heti tutkailemaan mitä karjakeittiöllä tapahtuu. Ikkunakarmit nuuskittiin tarkkaan läpi, ehkä niissä oli hyviä hiirenhajuja jäljellä. Tai sitten toimittiin työnjohtajana ja tarkastettiin laatu ja työn jälki. Tänään katsotaan saammeko varapokista vielä kaksi parasta kunnostettua eilen purettujen lahojen pokien tilalle. Toivotaan ihmettä ettei tarvitse lähteä vielä tämän kesän aikana teettämisen tielle.

18 kommenttia:

  1. Teillä on iso urakka mallikkaasti aloitettuna. Jalo on mainio, kyllä joka työmaalla tarvitaan asiantuntemusta ja laaduntarkkailijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalo on hyvä työnjohtaja, nukkuu suurimman osan työajasta unelmoiden myyristä :)

      Poista
  2. Kummasti niitä voimia vaan jostain toisinaan löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä taisi vaikuttaa puuhien jatkoon se, että oma silmä ei olisi kestänyt katsella talven yli puoliksi kunnostettuja ikkunoita.

      Poista
  3. Onpa haastetta, jonka toteutuminen sitten aikanaan ilahduttaa. Kaunista tulee! Jokaisella työmaalla pitää olla laaduntarkkailija :D. Jalo tuntuu olevan varsin perusteellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kaikki mikä tehdään nyt, on pois ensi kesän työlistalta. Jalo on perusteellinen ja utelias, hati paikalla kun jotain muutoksia tapahtuu.

      Poista
  4. Näitä teidän muutostöitä on niin mielenkiintoista seurata!
    Joka kerta ihaillen ajattelen, että olettepa osaavaa ja ahkeraa porukkaa. Ja joka kerta tulee myös mieleen, että kaikki vanhat talot tarvitsisivat juuri teidänlaisenne asukkaat. Sellaiset jotka arvostavat vanhaa ja pitävät nurkistaan huolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina. Olen samaa mieltä, vanhoja rakennuksia on niin vähän, että jokaiselle soisi arvoisensa asukkaat.

      Poista
  5. Näin joskus asiat leviävät. Parista ikkunastako aloitit? Hyvä päätös varmasti. Keväällä voi olla taas vaikea aloittaa, jos kaikki muut kevättyöt tulevat päälle samaan aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päädystä aloitin tarkoituksena kunnostaa kaksi pokaa tänä kesänä. Kahdesta pokasta tulikin 16 pokaa kun karjakeittiön ikkunassa on kuusi pokaa, kesä- ja talvilasit. Nyt on ollut hyvä kesä tehdä kun puutarhassa ei tapahdu oikein mitään.

      Poista
  6. Ehkä, jos vaa jaksaa, o hyvä teherä kaikki kerralla. O jo rutiinia ja kaikki pensselit ja muut vermeet esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri niin, kaikki välineet on esillä niin tehdään kun aikaa ja intoa on.

      Poista
  7. Upea muutos, todella hienoa työtä kaikki tähänastinen! Ja varmasti hyvä päätös rykäistä vielä toinenkin puoli valmiiksi. Rakennus kohenee silmissä vielä syksyyn mennessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi. Ensi kesänä tehdään toinen pitkä sivu, nyt tämä toinen kokonaan valmiiksi. Sittenpähän on tehty.

      Poista
  8. Kyllä teidän isolla työmaalla tarvitaan Jalo-rakennusvalvojaa. Jalo on kuin meidän kisulin kaksoisveli. Ainoana eroavaisuutena se, että meidän kisulilla on silmien välissä vakoinen pystyviiva. Tuo valvontataipumus on kuitenkin samaa tasoa; kun olemme saaneet jonkun pihahomman tehtyä, niin jo ilmaantuu kisuli kuin tyhjästä tarkastamaan lopputulosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalo on maino kissa, nuorimman pojan oma terapiakissa, älykäs katti. Ja aina paikan päällä jos jossain tapahtuu jotain.

      Poista
  9. Noinhan siinä tietysti käy, työ laajenee ja laajenee. Tuo näyttää vielä ihan siedettävältä projektilta, vaikka aika työteliäältä. Onpa kiva nähdä sitten korjattu navettanne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin käy, yksi työ johtaa toiseen. Siedettävä projekti, sitten joskus kun on navetan sisukset vuorossa niin ollaan siedettävyyden rajamailla.

      Poista

Kiitos kommenteista :)