maanantai 13. maaliskuuta 2017

Mummi kävi kirpparilla

Aika harvakseltaan tulee käytyä kirppareilla. Aikaa niille on vain viikonloppuisin ja silloin siellä on muutama muukin. Ja iän myötä olen huomannut, että en niin välitä suurista väkijoukoista tai tungoksesta, ahistaa kun on sellaisessa. Tai sitten sitä on mökkihöperöitynyt täällä maalla asuessa.

Siskon luona poikettiin katsomaan Kuopion kirppisten tarjontaa. Kahdella käytiin mutta älkää kysykö nimiä, en muista. Toinen oli lastentarvikekirppis ja toinen sellainen missä myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Molemmista tein löytöjä. Jälkimmäisestä pari vaatetta itselleni ja ensimmäisestä vaatetta tulevalle pienelle.
 Tyttären tulevalle vauvalle löytyi muutama vaate. 
 Yöpuku, pari bodya ja parit sukkikset. Kotona vaatteet heti pyykkiin ihan senkin takia että pienen pieniä vaatteita on aivan ihana ripustella kuivumaan.
Näitä minimaallisen pieniä puuvillalapasia en voinut vastustaa (hinta 0,20€). Vastasyntyneen pienuus on jo unohtunut, voiko muka jollekin sopia tulitikkulaatikkoa pienemmät lapaset? Ehkä voi ja toimivat hyvin. Kesävauvalla kun voi villalapaset olla kuumat.

Vauvalle löytyy siistiä vaatetta mutta tilanne ei ole muuttunut muuten miksikään sitten omien lasten varhaisvuosien, isommat lapset ja etenkin pojat kuluttavat vaatteet niin rikki ettei niitä paljon kierrossa näy.

9 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä olet tehnyt kirpparilla. Pienten vaatteet ovat niin suloisia ja hienoa jos on sellaisia pikkuisia joille niitä voi hankkia. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsenlapset ovat melkoinen lahja, pikkiriikkiset vaatteet ovat suloisia, minikokoisia :)

   Poista
 2. Ihan pakko sitä on isoäidin hankkia tulevalle pienokaiselle päällepantavaa. Kyllä ne vastasyntyneet sitten ovat järjettömän pieniä. Mutta kasvavat sitten kohisten ainakin pari ensimmäistä ikävuottaan. Kierrosta noiden pienten vaatteet kannattaa hankkia, kun eivät ehdi kulua juurikaan. Vaatteita täytyy vaihtaa tuhkatiheänä, joten liikaa kait vauvan vaatteita ei voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pakko on :) Ja kierrätettynä järkevää koska tosiaan yhden vaatteen pitoaika ei ole kovin suuri, pieniksi jäävät ennen kuin huomaakaan.

   Poista
 3. Voi kun nuo pienet lapaset ovat niin suloiset ja niiiin pienet.
  Mäkin pesen heti vaatteet jos ostan niitä kirpparilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi pienet, sitä unohtaa miten pieni vastasyntynyt onkaan. Kirpparivaatteet on hyvä pestä heti. Tai pesen minä uutenakin ostetut lastenvaatteet heti ettei tule kemikaaleja iholle.

   Poista
 4. Hyviä vaatteeta löyrit. Mun flikka pitää pikkuflikalla melekee pelekkää harmaata. Enne kirppariilla oli tosi vanhoja ja kulunehia vaatteeta. Nykyysi voi olla aiva "pakasta verettyjä". Tavaraa on nii palio ettei kaikkia kerkiä eres pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen, harmaa ja musta, siinä taitaa olla mummin mussukan vaatekaapin päävärit. Kirppareilta tekee hyviä löytöjä, osa vaatteista tuppaa vauvoilla jäämään kuin pakasta vedetyiksi, ainakin tuntui että omat lapset saattoi kasvaa yhdessä yössä yhden vaatekoon yli.

   Poista
 5. Vauvoille on ihana ostaa vaatteita,meillä on suvussa pieni vauva Aino.Olen ostanut myös kirppareilta hänelle vaatteita,kun ne sopivat vain vähän aikaa.Lisäksi on tullut ommeltua jotain.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)