tiistai 28. maaliskuuta 2017

5600g

Jalolla oli maanantaina elämänsä jännittävin päivä. Ensin kodinhoitohuoneen lattialle ilmestyi punainen muovilaatikko jonne pääsee sisälle. Kohta Jalo huomasi olevansa laatikossa ovi suljettuna. Laatikko kannettiin autoon ja siitä alkoi jännittävä matka eläinlääkäriin. Matkaa piti kommentoida naukaisuilla, loppumatkasta maltettiin jo makoilla kopassa.
 Eläinlääkäri kehui Jalon kiiltävää turkkia ja komeaa ulkomuotoa.  Jalo kävi punnituksessa, vaaka näytti hippusen yli 5600g. Siinä yhdessä lääkärin kanssa päiviteltiin kissan kokoa. Ikää on kuitenkin vasta 7 kuukautta. Taitaa tulla tästä naukujasta aika kookas katti.
 Emon Alman koosta on menty ohi jo aikapäivää sitten, vaikka ei Alma ole mitenkään pienikokoinen tyttökissa.
Lääkärireissulta paluu sujui unessa. Kastraatio taisi olla vaivaton toimenpide Jalon kohdalla, ruoka maistui heti kun heräsi narkoosista, olihan taustalla puolen päivän paasto mikä on Jalon kohdalla kauhistuttavan pitkä aika ilman syötävää. Ja ulos olisi pitänyt päästä mutta sitä en vielä sallinut ettei tule haavaan vammoja tai tulehduksia. Nyt kun kastraatio on tehty niin voidaan aloitella yhdessä pidempiä ulkoiluja.

11 kommenttia:

 1. Kollin kastraatio on hämmästyttävän nopeasti ohi - ja siitä toipuu oikeastaan heti kun herää kunnolla. Sanovat sen rauhoittavan kollia. Sitä odotellessa - Rauski on aivan älytön riiviö edelleenkin. Toipumisia teidän jättipojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä taas muistanutkaan miten iisi toimepide narttukissaan verrattuna. Rauhottumista odotan minäkin vaikka Jalo ei ole ihan mieletön riiviö. Mutta jos ulos naukuminen vähentyisi (toivossa on hyvä elää...)

   Poista
 2. Onpas Jalolla kokoa ja näköä! Meidän pikkuiset leikatut kollimme ovat vain 3kg ja 4 kg. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on pienet taskukissat :) Jalon emo ja emonemo taitaa molemmat painaa nelisen kiloa. Mutta näistä meidän uroksista on tavannut tulla erittäin kookkaita.

   Poista
 3. Komia kolli ja veikkaan ettei ruakahalu ainakaa vähene :)

  VastaaPoista
 4. Jalo on totisesti komea nuori kolli! Nyt saa poika juosta tyttöjen perässä, kun ei tule enää seuraamuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea ja niin hyvän luontoinen :) Leikkaus oli ihan ehdoton koska saa ulkoilla vapaasti.

   Poista
 5. Voi kuinka iso poika ☺

  Meidän Alma kävi tänään eläinlääkärillä hakemassa särkylääkereseptin nivelrikkovaivoihin. Painoa oli 4700 g ja kehotus laihdutuskuurille. Mutta sai sellaiset kehut eläinlääkäriltä muuten, että en pahastunut ylipainohuomautusta.

  VastaaPoista
 6. Komea kissa! Onneksi leikkaus meni hyvin :)

  VastaaPoista
 7. Oho, onpas pojalla kokoa. Eivätpä tule vieraat kollit nenälle hyppimään. Nero on painanut aikuisikänsä saman 6 kg ja tuntuu minusta aika painavalta varsinkin muutaman tunnin sylittelyn aikana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)