maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kevättä lasikuistille

1. Sipulikukat ovat kauniita sisätiloissakin. Joka vuosi ostan niitä ja joka vuosi totean, että kukinta on       ohi ihan liian nopeasti. 
2. Lasikuisti on huonosti hyödynnetty. Varastona se toki toivoo loistavasti, tai tavaran            
    väliaikaispaikkana. 
3. Yhdistä kaksi ensimmäistä.
 Kauppojen kautta kotiin. Eteisen portaiden alta kasa erilaisia istutusastioita ja hetki tuvan pöydän sotkemista. Lopputulos on kauniimpi lasikuisti ja pidempään kestävät sipulikukat.
 Vanhaan kermanekkaan pääsi keltainen hyasintti "Yellow Stone", se löytyi Tokmannilta kuten myös tete-narsissit.
 Helmililjat on Lidlistä. Nyt vähän harmittaa etten ostanut enemmänkin. Nuo ehkä onnistuu istuttamaan puutarhaan keväämmällä.
Perunanarsissit ovat Ikeasta, ostettu jo kuukausi sitten. Lasikuistin viileys on viivästyttänyt kukintaa niin kuin toivoin. Muutkin kukat ostin tarkoituksella mahdollisimman matalina ja nuppuisina jotta kukinnan iloa ja sen odottelua riittäisi mahdollisimman pitkään. Tänä vuonna en laita sisälle muuta kevättä kuin ohraruohon josta mummin mussukka saa napsia pääsiäisenä suklaamunia napaansa.

16 kommenttia:

 1. Tuollainen lasikuisti on ihan unelma. Sinne saa ihania tunnelmia, joita voi ihailla heti sisääntullessa.
  Ihanaa ja keväistä uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasikuistin tunnelma on yleensä varasto, nyt taas kerran siivosin romut pois ja kukkien kanssa näyttää oikein hyvältä.

   Poista
 2. Lasikuisti on unelmapaikka sipulikukille!!
  Kauniisti valo siivilöityy ikkunoista ja kevät puhkeaa jo kukaan!

  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin iloa sinunkin viikkoosi. Lasikuisti on valoisa kuin mikä, kunhan ilmat lämpenee pääsee tomaatit päiviksi kuistille.

   Poista
 3. Näyttääpä hyvälle! Kivat astiat myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astiat on omien nurkkien aarteita. Keltaisella kattilalla on ollut rankka elämä, jäi kerran jopa auton alle, siksi on niin lommoinen.

   Poista
 4. Just sopiva paikka sipulikukiille, ku pihallaki o viälä turhan kylymä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika viileää on, nyt tuulee taas niin ettei tukka pysy päässä jos pihalle menee.

   Poista
 5. Kyllä näyttää niin kauniilta. Ja kauniit astiatkin olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omien nurkkien löytöjä, paitsi sininen emaliämpäri on hankittu Ikeasta vuosikausia sitten. Ihan kivan näköistä vaikka astiat on kaikki eriparia.

   Poista
 6. Kaunista on ja kivasti vanhat astiatkin pääsevät käyttöön. Jos muistat, postaa sitten, kun laitat helmililjat maahan. En oikein itse tiedä, milloin sisänarsissien/liljojen istutus pitäisi tapahtua... Tein itse viime vuonna niin, että säästin sipulit kasvien nuukahtaessa, säilöin jääkaapissa ja istutin syksyllä maahan. Saas nähdä, tulevatko esiin vain kuolivatko jossain tuossa matkalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen laittanut yleensä keväällä, kun kukinta on ohi ja maa sula. Narsissit eivät ole nousseet toista kertaa, muista ei olekaan aiemmilta vuosilta kokemusta. Pelkään että unohdat sipulit jonnekin jos en istuta heti :D

   Poista
 7. Kivoja kevätkukkia erilaisissa astioissa, piristävät varmasti mieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piristävät, kevät hiipii mieleen väkisinkin :)

   Poista
 8. Suloinen kevätasetelma! Lasikuisti olisi ihana. Vielä ihanampi olisi kuisti, joka pysyisi talvellakin vähintään +6 asteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plussan puolella pysyvä lasikuisti olisi unelma. Meillä vaatisi tuplalasit ja eristeet, sitten ehkä pysyisi lämpimänä. Saisi talvetettua pelakuut ja muut kasvit.

   Poista

Kiitos kommenteista :)