lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kuvia romuhamsterin varastoista, osa 279

Uuden kasvihuoneen valmistumisen ajankohdasta ei ole mitään tietoa. Tai sen tiedän että tänä vuonna sitä ei tehdä. Vaikka huonetta ei vielä ole eikä ihan heti tule, on silti kiva kerätä nurkkiinsa erilaista romua kasvihuonetta varten. Nyt joku saattaa kysyä miksi ihmeessä? Tässä selitys:
 Uusi kasvihuone on sellainen että haluan ottaa siitä irti kaiken. Kasvattaa kasveja mutta nauttia myös kauniista asioista kasvien ympärillä. Nyt käytössä oleva kasvihuone saa jatkaa olemalla vain kasvuhuone mitä se on nytkin, siellä ei ratsasteta estetiikalla vaan tiukalla kasvien kasvatuksella. Vanha kasvihuone on täysin maapohjainen mikä tekee siitä erilaisen uuteen verrattuna.

Uudessa kasvihuoneessa iso osa kasveista kasvaa ruukuissa. Ja mikäs sen parempi suojaruukku kasvatusruukulle kuin iso ja vanha puusaavi. Tosin harkitsen tämän viemistä taloon sisälle talviksi, toimisi hyvänä klapiastiana.
 Isosta pärekorista saa myös oivan suojan rumemmallekin ruukulle tai muovisaaville. Jätin tuon vihreän tuolin pärekorin viereen jotta sen koon saa paremmin hahmotettua. Korin sisällä näkyy olevan toinen kori.
 Ystävältä saatuja roskalavalta pelastettuja puulaatikoita. Näistä saisi aika ihanan lokerikon kasvihuoneen tiiliseinälle. Ja osa pöydälle ja niissä voisi säilyttää sakset, narut ja muut kasvihuoneen pikkutilpehöörit.
 Kaikilla esineillä ei tarvitse olla käyttöä. Sain tällaiset mysteeriesineet. Ne roikkuvat metalliketjuissa ja ovat hyvin painavaa metallia. Osaatko sanoa mitä niillä on tehty? Kasvihuoneessa ne saavat olla vain koristeena.
Talosta löytynyt vanha korituoli. Ja pari kukkatelinettä. Tuon korkeamman päältä joku ihana köynnös roikkumaan tai vaikka amppelitomaatti. Osa kasveista on kiva saada lattiatasoa ylemmäksi. Korituolissa väsynyt puutarhuri voi levätä hetken jos vain malttaa.
 Kasvihuoneessa saisi olla lavuaari josta voisi mennä vesi pihalle. Näistä kolmesta joku voi käydä. Tai jos ei...
niin navetan seinustalta löytyy ronskimpi lavuaari jonka löysin joskus romulavalta. Juokseva vesi kasvihuoneessa olisi luksusta. Se saattaa onnistua sillä ihan vähän matkan päässä on rengaskaivo. Suunnittelua asia vielä vaatii. Helpottaisi kastelua todella paljon. Mutta lavuaari tulee, tulee vettä tai ei.

Ja kuten saattoi päätellä, meillä ei konmariteta.
Kasvihuone suorastaan huutaa näitä tavaroita itseään kaunistamaan ja sisustamaan. Vai mitä?

32 kommenttia:

 1. Voi, miten mahtavat tavaravarastot teilläkin on! Noista saakin aivan upean rouhean sisustuksen kasvihuoneeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan riittävät varastot vaikka kahteen kasvihuoneseen. Vaan onhan se kiva kun jotain tarvitsee niin ei muuta kuin navettaan ja ottaa sieltä.

   Poista
 2. Teillä on onneksi tilaa säilyttää löytöjä. Nuo löydöt ovat kyllä mainiot ja sopivat varmasti kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa on mihin hamstrata. Ja kummasti kaikelle tavaralle on löytynyt käyttöä.

   Poista
 3. Nuo kaikki yllä olevat tavarat tulevat olemaan tosi kivoja kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen myös että sopivat sinne hyvin takaseinän tiilimuuria vasten.

   Poista
 4. Oikeita aarteita! Noista saa jos jonkinlaista hyötyä ja koristetta. Riipuksille en keksi mitään merkitystä. Mikähän niiden historia on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarteita :) Riipuksilla ei ole mitään tarinaa, sain ne henkilöltä jolle tulivat kiinteistökaupan mukana. Olisi hauska tietää mitä ovat olleet. Ketjut olivat niissä kiinni.

   Poista
 5. Voi että mitä mielettömiä tarpeistoja. Tuli ihan muuten tunne, että pääsin pääsi sisälle, koska näin jo nämä tavarat uudessa, vehreässä kasvihuoneessasi täynnä ruukkuja, yrttejä ja ties mitä kasveja. Minullakin on jotain vähän vastaavanlaisia tavaroita ja olen miettinyt niiden hävittämistä, mutta nyt aloin miettiä toiselta kantilta: Ei meillekään ihan pian ole kasvihuonetta tulossa, mutta jonain päivänä toivottavasti. Ehkä siellä on paikka erinäisille kivoille "romuille". Valmistelu ja suunnittelu on kyllä hauskaa, vaikka joutuisi vähän odottamaankin jonkin asian valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen todella huono hävittämään tavaraa, ensin pitää yrittää löytää joku muu käyttötarkoitus jos alkuperäinen ei käy. Jos uutta ei löydy niin vasta sitten tavara voi lähteä kiertoon. Kasvihuone on hyvä paikka ottaa erilaista tavaraa käyttöön. Muoviastiat ovat käteviä mutta ah niin tylsän näköisiä joten niitä pitää peitellä pärekoreilla ja saaveilla.

   Poista
 6. Olipa kiva postaus! Voi vähän niin kuin elää mukana tässä kasvihuoneen suunnittelussa. Kasvihuone on minulla haaveena, lavakauluskasvimaani ei toimi parhaan mahdollisella tavalla nykyisessä muodossaan, joten jotain muutosta on siihen pian luvassa. Meillä on vietävän paljon etanoita kiusana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etanoita on meilläkin mutta kotilot on pahimpia, tai espanjansiruetanat mutta niitä täällä ei vielä ole. Onneksi sillä kotiloista on riittävästi harmia vaikka eivät ole vielä levinneet kasvimaalle saakka. Kuparista eivät tykkää, olen ajatellut kiertää lavakaulukset kuparinauhalla sitten kun kotilot ovat niissä saakka.

   Poista
 7. Ny vaihroon färiä, iha viheriäksi ja kualaki kummasti valuu.
  Mulle kelepaas joka ikine, ihania! Oon aiva heikkona tuallaasihi vanhoohi tavaroohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen minäkin :) pysähdyn aina kun näen jonkun romulavan jossain ja tarkistan löytyykö mitään talteen otettavaa. Myönnän ihan avoimesti olevani pieni hamsteri :D

   Poista
 8. Ihania vanhoja tavaroita, varmasti oikein sopivia kasvihuoneeseesi! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kaikesta vanhasta :) Hauskaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 9. Voi, mulle ei ainakaan tarvitse selitellä näiden aarteiden säilytysperustetta. Mä niin ymmärrän!!! Juuri tuollaisia aarteita minäkin haluaisin kasvariini. Ja täällä ollaan käyty säännöllisin väliajoin kirppiksellä katsastamassa tarjontaa juurikin kasvarinäkökulmasta. :)
  Mä muuten nautin suunnattomasti jo näiden kuvien katselusta. Meinasin lähteä ulos, mutta alkoi kummasti tehdä mieli kirpparikierrokselle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli niin romuni mieleen kun kirjoitit omista kasvihuonehaaveista, siitä jäi mieleen kimmoke kirjoittaa omista haaveista. Kirpparit on hyviä paikkoja ja kaikki mahdolliset roskalavat. Aina ei tee löytöjä mutta sentään joskus.

   Poista
 10. Voi että mitä aarteita! Noilla kaikilla saisit melkoisen paratiisin sisustettua! Upea tuo tiinu vallankin ja korit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiinu on hieno, iso ja tukeva. Siksi mielin sitä myös taloon sisälle.

   Poista
 11. Kivoja ja tunnelmallisia esineitä, kyllä niillä kelpaisi sisustaa kasvihuonetta! Toivottavasti kasvihuone kuitenkin valmistuu pian, jos ei tänä kesänä, niin ainakin ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän kasvari saada muutaman vuoden sisään. Tänä vuonna voisi jo muuten tehdä mutta aika ei riitä.

   Poista
 12. Mahtavaa, että on tilaa säilyttää aarteita! Nuo puulaatikot on upeat ja näin jo silmissäni sen tiiliseinän jolle niitä kaavailit ♥

  VastaaPoista
 13. Kuulostipa aivan minun touhuiltani, varastossa on hamstrattuna tavaraa tulevaa "kasvihuonetta" varten täälläkin. Jostain syystä vain olen jo hiukan jättänyt ajatuksen pois suunnitelmista vaikka ikkunatkin ovat valmiina, en keksi mitään tarpeeksi hyvää paikkaa hökkelille : )
  Olisikohan nuo painavat mötikät kellonpainoja, ne nimittäin ovat todellakin painavia ja riimut viittaisivat hyvinkin tähän suuntaan. Meidän vanhan seinäkellon mukana tuli myös valtavan painavat rautapainot, jotka heitin pois tarpeettomana...kello on vain koristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mötiköiden arvoitus ei taida olla kellonpaino tai sitten ovat kirkonkellojen painoja. Ovat n. 30-35cm korkeita ja yksi painaa monta kiloa. Täytyy olla tukeva paikka mihin ne ripustaa.

   Poista
 14. Joo, kivoja vanhoja tavaroita! Erityisen hienot puulokerikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokerikot on hienot, niissä on ollut joskus nauloja.

   Poista
 15. Vanhat aarteet ovat niin ihania. Viime vuonna sain vanhoja isoja kattiloita ja pari isoa kuparitonkkaa. Hyvin toimivat kukka-astioina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vnahat kattilat on hienoja, minulla on niitäkin muutama jemmassa ja yksi on käytössä kompostin kuivikkeelle.

   Poista
 16. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olet jo hyvin varautunut uuteen kasvariin. Hienoja tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmistumista odotellessa on hyvä keräillä romua valmiiksi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)