sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tuumasta toimeen

Museopostaus siirtyy yhdellä päivällä. Unohdin nimittäin tyystin kuvata lahjani päivänvalossa, huomenna uusi yritys. Aamulla päätin, että tänään tulee arboretumin laajennuksen kivipuro valmiiksi niin pitkälle kuin kiviä riittää. Suodatinkangaskin oli jo valmiina.
 Kivipuro, todellinen pihan kaunistus tai siis kauhistus vielä eilen ja tänä aamuna. Joltain kun jäi kivipuron teko syksyllä pahasti kesken.
 Illalla oli valmista, tosin nyt on lonkat hieman kohmeessa. Satoja kiviä siirtyi pois kivipurosta ja kohta uudestaan alle viritetyn suodatinkankaan päälle. Lisää kiviä haettiin navetan takaa.
 Multa-aluetta vasten on tarkoituksella suuremmat kivet. Kivipuron reunaan istutetaan pensaita, ne kävin ostamassa tänään, onneksi muistin sillä olivat viimeistä päivää reilussa alennusmyynnissä. Pensaat helpottavat ruohonleikkaajaa ja rajaavat arboretumia kivipurosta.
 Kivipuron toisella puolella on viime syksynä istutetua keltajapaninangervoa. Muutama taimi kuoli talven aikana joten ostin samalla reissuilla täydennystä tähän rivistöön. Pensaat istutin kuvat ottamisen jälkeen mutta rivistön kanttaaminen on vielä tekemättä. Nyt ruohonleikkuri huitelee turhan lähellä pikkuisia pensaitani. Huomenna jos aikaa riittää, on ensin vuorossa kivien kaivuuta navetan takana, sen jälkeen kivien siirto kivipurolle ja lopulta paikoilleen asettelua. Sellainen noin kahdeksan metrin pätkä jäi ilman kiviä. Uusittu kivipuro on hieman aiempaa leveämpi jotta sain sen hyvin tulevien pensaiden eteen.
Nyt on tyytyväinen olo omien kätösten työn tulokseen. Vahvempi suodatinkangas ja sen alle jätetty paikoin pahasti repaleiseksi mennyt maisemointikangas toivottavasti pitävät nyt rikkakasvit tehokkaammin poissa.

18 kommenttia:

 1. No huh, mikä työ tuossa on ollut! Varmasti hyvää kuntoilua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova työ, mutta kivien asettelussa on jotain meditatiivista. Ensin valitsee katseella kasasta sopivan kiven, sitten sovittelee paikoilleen ja toistaa lukuisia kertoja. Mieli rauhoittuu.

   Poista
 2. Kyllä näyttää hyvältä! Kivien laittaminen, mihin vain, tällaiseen, muuriin, kukkapenkin reunaan tms. on raskasta, mutta erittäin mukavaa puuhaa. Sitä tehdessä, ei meinaa maltaa lopettaa, vaikka pitäisi osasta lopettaa ajoissa, ennen kuin joka paikassa tuntuu liikaa;) Mukavaa viikonalkua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin mukavaa puuhaa johon jää täysin koukkuun. Ilta tuli jo vastaan, oli lopetettava. Oikeastaan kivet loppuivat sopivasti, muuten olisin varmaan vieläkin puron kimpussa.

   Poista
 3. Voi jestasmandeeras! Sä oot NIIN toiminnan nainen. Upeaa jälkeä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on tällaisia puuskia jolloin on annettava mennä täysillä. Mutta tulipa valmista ja aikaa meni kokonaisuudessa n. 6 tuntia. Ei paha.

   Poista
 4. Hurja homma. Muuttui ilme kyllä heti erilaiseksi. Hieno kivipuro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannatti, lonkkien tuho mutta kaunista on.

   Poista
 5. Hienolta näyttää, hurjan ison työn olette tehneet! Oltiin Raumalla niin emme päässeet käymään museopäivänä. Ollaan yhteyksissä niin tullaan piipahtamaan... jos siis sopii:)Oli niin kiva taas pikaiseen nähdä siellä Marketan puistossakin. Aika siellä on niin lyhyt... Aurinkoista viikon aloitusta Ruuhijärvelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraat ovat aina tervetulleita puutarhaan ja museon, kesäaikaan talon sisus ei sitten olekaan salonkikelpoinen...
   Teillä oli kyllä kiva Rauman reissu, harmi etten ehtinyt mukaan.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sitä ei ikinä malta tehdä rauhassa :)

   Poista
 7. Näyttääpä ihanalta! Voin kuvitella, että on meditatiivista se kivien asettelu. Tunnen jo kivet kädelläni..minäkin haluan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivien asettelu on yhden sortin terapiaa. Tekee hyvää sielulle.

   Poista
 8. En voi kuin ihmetellä, miten sinä ehdit hoitamaan noin ison läänin. Olet kyllä harvinainen tapaus. Himopuutarhuria ei kyllä pidättele mikään. Tai kyllä se, jos tulee fyysisiä vaivoja. Minulta kipeytyi viime kesänä vasemman peukalon tyvi, kun innostuin nyhtämään maasta vuohenputkea ja juolavehnää. Meni pitkään, ennen kuin käsi tuntui normaalilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kesällä vietän kaiken vapaa-aikani puutarhassa, sisällä talossa onkin sitten täysi kaaos :D Ja ikkunat pesemättä, kevätsiivoukset tekemättä jne.
   Minullakin kipeytyi kerran peukalon tyvi, lähti tunto kun käytin liian pitkään huonoja saksia puutarhassa. Oli monta viikkoa ihan outo ja hankala käyttää.

   Poista
 9. Wau! Tosi hieno!
  Kivistä saa kyllä hienoja juttuja pihalle!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)