perjantai 13. toukokuuta 2016

Tervetuloa museoon, osa 2.

Jatketaan kierrosta museossa. Vähän yleissilmäystä ja yksityiskohtia.
 Vanhan naulakon päälle keräsin taloustavaroita. Peltipurkkeja, maastosta löytyneitä astioiden sirpaleita ja rotanmyrkkypurkkeja. Roikkumassa on kakkuvuoka ja kihveli, sekä pohjaton vanha posliinikannu joka sekin on maastosta löytynyt.
 Näiden esineiden käyttötarkoitusta emme tiedä. Epäilimme että ovatko kenkään kiinnitettävät jääpiikit? Vintin eristeistä löytyivät.
 Rukki ei ole Arvilan alkuperäistä esineistöä. Sain rukin lahjoituksena museoon ja otin mieluusti vastaan sillä rukki sopii hyvin iältään ja käyttötarkoitukseltaan museoon. Kun pyyhin rukin puhtaaksi pölystä löytyi pölyn alta hieno sininen alkuperäinen väri. Tämä rukki on vanha. Sen kahdesta osasta löytyy merkinnät XXXIII. Emme tiedä tarkoittavatko vuosilukua vain omistajaa.
 Rukilla on kaverina kehräämiseen liittyvää esineistöä. Pellavaa, karsta ja lankapuolia.
 Pieniä ja isompia lääkepulloja on yksi laatikollinen. Osa pulloista on kerätty pihalta pois, osa on vintiltä. etikettejä ei ole ihan kuin muutamassa pullossa kuten kalanmaksaöljypullossa ja ruusuvesipullossa.
Aitan toisessa päädyssä keskitytään työkaluihin, hevoselämään ja ulkotöihin. Vaalea kangaspussi joka on hevosen kaurapussi on saatu miehen vanhemmilta ja se on miehen isän lapsuudenkodista. Minusta sekin kuului tänne museoon vaikka ei olekaan Arvilan alkuperäistä esineistöä. Yksittäisiä työkaluja on paljon, kuten ketunraudat, justeerin teroituskone, puusukset ja vaikka mitä. 

Vielä jäi näkemättä nurkka joka esittelee kylän omaa koulua. Teen siitä ja sängyn vuodevaatteista vielä ihan oman postauksen.

7 kommenttia:

 1. Ihana museo! Itsekin tuollaisesta haaveilen, kun meilläkin noita vanhoja kapistuksia riittää :)

  VastaaPoista
 2. Nuo ruusuvesipullot muistan ihan hyvin omasta mummolastakin.

  VastaaPoista
 3. Voi mahoton kun on hieno museo. Tykkään kovasti. Kirjaa tiedot esineistä, jos mahdollista muistivihkoon ja laita sekin visusti talteen. Hienoa, että on tuollainen aitta, mihin voi kokoelmaa kerryyttää. Ihan tässä innostuu.

  T. Mummo kaupungista

  VastaaPoista
 4. Arvostan ja nostan hattua, kun olet laittanut vanhat esineet hienosti esille!

  VastaaPoista
 5. Todella hienon museon olet pistänyt pystyyn! Upeita vanhoja aarteita <3

  VastaaPoista
 6. Ai ai, onpa ihanan näköinen museo. Piti ihan googlailla, mistä löytyy. Painan korvan taa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)