maanantai 16. toukokuuta 2016

Sillä välin

Kun on muutaman päivän pois keväisestä puutarhastaan niin kasvun ihmeitä riittää ihmeteltäväksi useamman tunnin ajan. Tuntui, että eilinen päivä meni vain puutarhaa kiertäessä ja kasveja ihmetellessä.
 Nimetön Türista tuotu tulppaani on avannut kukkansa kivijalan vieressä. Väri on aivan ihana sekoitus hennon vaaleanpunaista ja vihreää.
 Lisää narsisseja on auennut kukkaan. Tämäkin nimetön on tuotu Virosta.
 Arboretumin tulppaanit on täydessä kukassa. Väri on muuttunut korallinpunaisesta vaaleanpunaiseksi. Kannatti ostaa vähän kuin sikä säkissä kun ostin Lidlistä syksyllä 2kg:n säkin nimettömiä tulppaaneja. Näin kauniita niistä kasvoi.
 Valkoisten tulppaanien joukkoon on eksynyt yksi pinkinpunainen, tekee kolme kukkaa samaan varteen. No, tätä ei tilattu mutta kelpaa minulle, en ole niin ronkeli ja ehdoton värien suhteen.
 Valkoisten tulppaanien terälehdissä on siellä täällä pieniä pinkkejä pisteitä. Ylemmän kuvan vääränlainen pinkki tulppaani näkyy taustalla. Kaiken huippu on se, että viime vuonna en istuttanut tähän yhtään valkoista tulppaania kuten en aikaisemminkaan. Eli ovat ihan eri lajiketta kuin pussissa on pitänyt olla. Väri on kyllä niin kaunis että virhe on annettu anteeksi.
 Luumulehdon kahdesta kirsikkapuusta toiseen on tulossa ihan mielettömästi kukkia. Toivottavasti saadaan ihan kirsikoitakin. Minä en niin kirsikoista välitä, mutta tuoreena niitä voi syödä.
Kaikkien talvituhojen jälkeen sinikämmen yllätti kukalla. Istutin tämän vasta viime vuonna ja muutenkin luulin että kukkii vasta kesäkuussa. Samaan paikkaan istutetusta lumikista ja varjoyrteistä ei näy mitään elonmerkkiä. Kotkansiipisaniaisiakin luulin menetetyiksi mutta sieltä ne vain ovat nousseet kuten taustalla näkyy.

Jotenkin tuntuu ettei tähän vuodenaikaan ei voisi millään olla reissussa. Sitten taas reissun jälkeen huomaa, ettei mitään ole menetetty. Kukat kukkivat ja puutarha on pärjännyt omillaan. Niin viileätäkin oli ettei kasvihuone tarvinnut kastelua tai hoitoa. Omassa puutarhassa kaikki hyvin.


10 kommenttia:

 1. Kauniita kevätnäkymiä! Ei ne Lidlin tulppaanit taida muuten olla laadultaan ollenkaan hassumpia, olen itse todennut nyt saman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlin kukkasipulit ovat olleet todella hyviä, joitain sieltä ostettuja tulppaaneja kukkii minulla komeasti jo kolmatta vuotta.

   Poista
 2. Ihania tulppaaneja. Kaikki laittaa nyt blogeihin tulppaaneja mutta minun pitää tyytyä vain ihastelemaan näitä kuvia. Pihallani ei kasva kuin pari ruppuista vanhaa tulppaania. Narsissitkin ovat vasta nousemassa mullasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minula nousi narsissit tosi huonosti, taisi talvi olla niille liian rankka. Toivottavasti siellä on parempi kukinta narsisseissa.

   Poista
 3. Kyllä on ihanan värisiä tulppaaneja. Nuo vaaleanpunaiset ovat aivan huikeita. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanpunaiset oli hyvä ostos, vielä kun pakkauksen kuvassa eivät ollet ihan noin vaaleanpunaisia ja minä taas pidän vaaleanpunaisista kukista.

   Poista
 4. Kyllä se on puutarha heti kierrettävä, kun kotiin pääsee. Onneksi oli vähän viileämpää, niin vauvat pärjäsivät kasvarissa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ennen lähtöä on kierrettävä. Sanoin lähtöä edeltävänä iltana että käyn ensin halaamassa puutarhan ja sitten tulen halaamaan lapset ennen nukkumaanmenoa. Kiersin siis puutarhan ympäri :)

   Poista
 5. Ihanat tulppaanit!
  Niin kauniit kuvat!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)