sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vuoden ekat kirpparilta

Eilen lähdimme miehen kanssa ihan kahdestaan kirppareille. Eipä meidän pojat tosin koskaan mukaan hinkua. Ehdittiin kiertää yhden lauantain aikana aika monta kirpparia. Ja ostoksia tuli tehtyä tasan kolme kappaletta.
 Suomalainen ruusukirja 5e. Valokuvakehys 0,35e ja pieni emalimuki 0,50e. Emaleita en mitenkään erityisesti keräile mutta kun sattui edullinen kohdalle niin ostin pois. Ja ihan näin pientä mukia, vetoisuudeltaan 1,5dl, minulla ei olekaan kodinhoitohuoneen punaisten emalien hyllyllä.
 Valkokuvakehys on suloisen pieni, ja soikeana mukavaa vaihtelua kulmikkaisiin kehyksiin. Ja tyyli juuri meille sopiva. Tähän taidan laittaa mummin mussukan kuvan, tai sitten nuorimman pojan jonka kuvia on vähiten kehyksissä.
Ruusukirja oli erittäin tervetullut lisä puutarhakirjojen hyllyyni. Olen lainaillut koko viime kesän ja syksyn ahkerasti kirjastosta erilaisia ruusukirjoja. Nyt on yksi omastakin takaa. Eikä haittaa vaikka tämä on vuodelta 2002. Ruusujen kanssa asiat eivät vanhene ja näistä vanhemmista kirjoista löytyy sellaistakin tietoa jota uudemmissa ei ole. Ruusuissakin kun eletään muotivirtausten mukaan.

 Ja koska olen lukenut jo kaikki kirjastosta lomaa varten lainatut kirjat, taidan seuraavaksi lukaista ruusukirjan läpi. Rosariossa on vielä yksi sivu ilman ruusuja, hyviä ideoita kaivataan.

15 kommenttia:

 1. Tuo on hyvä ruusukirja. Olen lukenut sen kannesta kanteen ja tarvittaessa palaan aina selaamaan ja etsimään sieltä tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusukirja on hyvä perusteos, sellaista tarvitsee aina.

   Poista
 2. Kaunis kehys, minäkin olisin napannut sen mukaani - ja kupin myös. Meillä tuollaisia pieniä punaisia onkin entuudestaan neljä. Tulee näitä pieniäkin joskus käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on toinen pieni emalimuki lapsuudestani, korkeampi ja kapeampi. Sitä käytettiin pyyskinpesupulverin annostukseen. Joskus sitten nappasin sen itselleni sillä mukista puhuttiin aina Katjan mukina. Nyt on vain koristeena :)
   Kehys on kyllä kaunis.

   Poista
 3. Oikein hyvät löydöt. Noista olisin ostanut itsekin kaikki :) Koskahan me ennätetään kirppuilla? Aikaa kyllä olis, mutta se mun sähköpostiviesti on vielä laittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens viikolla ei taida ehtiä, täällä on osa porukkaa vatsataudissa ja lasken sen varaan että loput on ensi viikoilla. Mutta sen jälkeen ei ole kuin vapaata. Laitan viestiä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin minustakin, ja hiukan taikauskoisena uskon sen tietävän että tänä vuonna voi löytää muutakin kivaa.

   Poista
 5. Kivoja löytöjä olet tehnyt. Kaunis kehys, sopisi minullekin. Kirpparilla on kiva aloittaa uusi vuosi. Itse kävin varaamassa pöydän maaliskuulle. Nyt vain pitäisi keräillä myytävät läjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi varata paikka. Myytävää on taas kertynyt.

   Poista
 6. Mukavan edullinen tuo emalikuppi! Ruusut on ihania, mutta meidän pihalla ei ole kuin yksi iso pensas, toki se onkin sitten paikoin kaksmetriä korkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen edullinen emaliksi. Minä olen viime kesänä hurahtanut ruusuihin, pihaan taisi tulla jopa kahdeksan erilaista ruusua.

   Poista
 7. Hyvät löydöt teit, tuo Ruusukirja on ihan paras. Minulta löytyy uudempikin painos, mutta kun kiireellä etsin tietoa, on ihan yhdentekevää kumpi kirja tarttuu käteen. Varo vaan, ettet sairastu ruusukuumeeseen <3

  VastaaPoista
 8. Kirpulle minäkin kerkesin tänään, ja jotainhan toki tuli ostettuakin. Kontissa ihmiset kantoivat valtavasti lahjoitukseen pussukoita ja nyssäköitä. Täytyy siis ahkeraan käydä, tavaraa varmaan ihan pikaiseen ruvetaan myytäväksi hinoittelemaan.

  Mulle ruusut on ei niin mieluisia. Ainakin leikkokukkina, saattaahan se olla että hurahtaisi jos olisi pihamaata jonne istuttaa :)

  VastaaPoista
 9. Ostin pienen Niiskuneiti emalimukin sitä varten, että voin lämmittää nesteen hyydykekakun liivatteita varten. Toimii, eikä tule paljon tiskiä. Pia

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)