tiistai 19. tammikuuta 2016

Tyttövauvalle

Tämä peitto on ollut valmiina jo muutaman viikon. En laittanut kuvia blogiin ennen kuin tämä oli perillä pienellä veljentyttärellä. Väritoiveita ei ollut ja sain vapaat kädet tilkkupeiton toteuttamiseen.
 Punainen on luonnossa punaisempi kuin kuvassa. Punainen reunakangas on itsevärjäämääni kangasta. Samaa on ruutuina peiton keskelläkin. Oli tuossa joku muukin itse värjätty kangas. Taitaa olla yksi punaisen kirjava kangas. Joskus on hauska värjätä jo valmiiksi kirjavaa kangasta, sellaista joka sellaisenaan ei ole ehkä niin kaunis, mutta kun antaa kankaan  pohjavärille uuden värin niin lopputulos voi olla täydellinen.
 Harmaat kirjavat on muumikangasta. Tähän peittoon meni melkein kaikki ja on harmillista ettei sitä saa enää lisää mistään. Tämäkin pala oli löytö Finlaysonin tehtaanmyymälän palakorista. Oli moneen paikkaan soveltuvaa. Tässä on linkki peittoon jossa käytin samaa muumi-kangasta mummin mussukan tilkkupeittoon, *klik*. Muut kankaat on nekin omien varastojen aarteita. Yhtään kangasta en ostanut, paitsi väliin tulleen flanellin.
Seuraavakin tyttövauvan tilkkupeitto on jo ommeltu ja valmis. Se pitää vielä kuvata ja antaa lahjaksi viikonlopun ristiäisissä, sitten saan kuvat blogiin ja kaiken kansan nähtäväksi.

Tilkkutöitä suuremmassa mittakaavassa on nähtävissä Lahdessa 19.-20.3.2016 jolloin järjestetään valtakunnalliset tilkkupäivät Sibeliustalolla. Minunkin töitä on tulossa sinne esille ja katsottavaksi. Perinteisesti tapahtuma on ollut auki yleisölle sunnuntaina. Olen siellä töissä koko viikonlopun, infoan tapahtumasta lisää lähempänä.

14 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upea!Olen aina ihaillut tilkkutöiden tekijöitä ja tuota tarkkuutta vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on peittoja kiva ommella mutta kovin pieneen pipertämiseen en enää ryhdy.

   Poista
 2. Todella kaunis. Ja mukavaa, että tytölle välillä muutakin kuin vaaleanpunaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli muuta, ehkä vadelmanpunainen on oikea määritelmä peiton punaiselle. Seuraava peitto onkin sitten vaaleanpunaista ja liilaa, minusta juuri oikeat värit saajalleen.

   Poista
 3. Onnenprinsessa hän, joka saa näin kauniin peiton <3

  VastaaPoista
 4. Ompa ihan peitto! Arvokasta saada lahjaksi jotain itse tehtyä ja vielä noin suuri töistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minust anäitä on mukava tehdä, etenkin vauvoille.

   Poista
 5. Ompa ihan peitto! Arvokasta saada lahjaksi jotain itse tehtyä ja vielä noin suuri töistä.

  VastaaPoista
 6. Niin kaunis peitto. Värit korostavat toisiaan. Tuollaista ei saa kaupan hyllystä. Voi kun vielä pikkuisen vanhemmatkin olisivat käsityötä arvostavia. Piri

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)