sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Voittajat

Arvonta on suoritettu. Jokainen kotona oleva miespuolinen perheenjäsen sai sanoa yhden numeron, se taas vastasi järjestyksessä laskettuna tiettyä kommenttia. Lisäksi arvoin vielä yhden pussin pioniunikkoa koska kävi sattumalta niin, että kaikki voittajat olivat toivoneet sulkaunikkoa ja valkoista akileijaa. Voittajat ovat Jeskamandeera, Piri ja Hippo Hiiri. Pioniunikoita saa Outi Vartiainen. Laittakaa Piri ja Outi viestiä sivupalkin sähköpostiin niin saan siemenet postiin.
 Isot kiitokset kaikille osallistuneille!
 Postauksen kuvitukseksi muutama kuva viime keväältä. Ensin luonnon taidonnäyte, ruudutettu kukka eli kirjopikarililja. Yksi lempikasvejani. Yllä tulppaaneja ja helmililjoja talon seinustalta. Tuohon laitoin syksyllä valtavasti lisää pinkkejä tulppaaneja, toivottavasti nousevat ja kukkivat hyvin. Pkaika on tulppaaneille loistokas. Keväällä kostea mutta pysyy kesän todella kuivana.
Siirsin pyykkikallion istutusalueelta tuohon tammen ympärille monta kymmentä keltaisen tulppaanin sipulia toissavuonna. Viime keväänä osa niistä kukki ekaa kertaa. Ja hauskasti seassa näkyy olevan yksi lilanpunainen tulppaanikin. Sellaista ei pyykkikalliolla ollut. Ehkä tämä yksilö erityisesti tykkää uudesta paikasta ja kukki sen takia.

Mutta tiedättekös mitä. Kun selasin viime vuoden kuvia niin huomasin, että ekat kevätkukkijat ovat kukkineet maaliskuun lopulla tai huhtikuun alussa. Eikä siihen ole enää kuin kaksi kuukautta aikaa! Sitä odotellessa.

17 kommenttia:

 1. Kohta aletaan olla jännän äärellä! Ihanat kevätkuvat, mahtava värikombo tuo purppuratulppaani keltaisten keskellä.
  Onnea voittajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on vähän tylsä yksinään. Kommentistasi sain idean että laitankin tuohon lisää liiloja tulppaaneja. Hyvä yhdistelmä.

   Poista
 2. Kylläpä kirjopikarililja on kaunis, sitä pitää joskus saada meikäläisenkin pihalle. Onnea voittajille. Katjan unikot kukkivat viime kesänä minun pihallani. Kyllä oli ihanat unikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjopiparililja on kaunis, valkoisenakin niitä on minulla ollut mutta valkoinen väri taantuu nopeasti eikä siinä näy ruudutus yhtä kivasti.

   Poista
 3. Ihanat kevään edistäjät sun kuvissasi! Pidän lupauksestasi kiinni ja teen aamukamman - sovitaanko seitsemälläkymmenellä piikillä ;)

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista
  (bblogilla on uusi osoite yhdessä muiden Viherpihan blogien kanssa: blogit.meillakotona.fi/kasvihormoni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 70 piikkiä taitaa olla juuri hyvä määrä. Taidan vihdoinkin kirjautua blogiisi vakilukijaksi, tähän asti olen lukenut muiden blogien kautta.

   Poista
 4. Voi kuinka iloinen olen - kiitos! Laitan sähköpostia heti perään.

  VastaaPoista
 5. Paljon kiitoksia,
  ihana piristysruiske näiden harmaiden pilvien alle :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kesäisiä kuvia! Teilläpä onkin tosi aikaisin päässyt nauttimaan kevään kukista. Pian se sieltä taas tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuodet vaihtelee, viime keväänä kevät oli ajoissa. Saapa nähdä miten tänä vuonna.

   Poista

Kiitos kommenteista :)