tiistai 5. tammikuuta 2016

Toiveita, unelmia ja lupauksia

Nyt saatte tilaisuuden kurkistaa millaisia ovat toiveeni ja unelmani. Lupauksiin en sorru, eivät ne kuitenkaan pidä paikkaansa. Ruusunmekko-blogi  haastoi tähän ja minä päätin lähteä mukaan. Pään sisäinen maailmani on ollut aina rikas, mielikuvitus voimakas ja uneksuntaa riittänyt. Lennokkaitakin ajatuksia joilla ei tarvitse olla mitään todellisuuspohjaa tai toteutumisen mahdollisuutta. Tähän nyt kuitenkin laitan hiukan realismiakin mukaan.

Ykköstoive on saattaa suurempi kasvihuone toiveesta todellisuudeksi. Tavoite alkaa olla parin kesän päässä.
 Kasvihuoneen paikka on kuten jo tiedätte osin aitan takana, tai sivussa riippuen mistä katsoo. Paikka on siitä kiva että kasvihuone on myös aika hyvin piilossa mutta silti aurinkoisella paikalla. Kasvihuoneen kulma tulee aikalailla siihen minne kuvan vasemmanpuoleinen kivimuuri päättyy.
 Toive on taas yhden askeleen lähempänä sen ansioista että sain kasan käytettyjä ikkunoita joulun jälkeen. Tulivat vielä kotiin toimitettuina. Vaikka lupauksia en luvannut tehdä niin taidan luvata että etsin entistä ahkerammin vielä puuttuvia rakennusosia kasvihuonetta varten. Sen rakentamisen polte on kova.
 Unelmani liittyvät hyvin usein kesään. Unelmoin lämpimästä kesästä, sellaisesta jossa sade tulee öisin ja päivisin paistaa aurinko. Lämpöä on, ei liikaa eikä liian vähän. Unelmoin luumulehdosta jonka kirsikka- ja luumupuut ovat jo niin suuria että varjostavat istutuksia ja tuottavat satoa enemmän kuin yhden per perheenjäsen.
 Unelmoin jo valmiista arboretumin laajennuksesta. Siitä että Pohjantähti-ruusuilla on kunnon köynnöskaari. Kivetty oja on tehty loppuun ja uusista istutetuista puista. Työtä tuo unelma vielä vaatii, mutta eiköhän ensi kesänä tule tehtyä paljon sen eteen.
Lupauksia en luvannut tehdä mutta saatan yhden tehdä. Lupaan kiusta teitä ensi kesänä vielä enemmän kukkakuvilla. Viime kesänä en tainnut laittaa blogiin yhtäkään kuvaa esimerkiksi kesäkukkaistutuksista. Vähän harmi kuten kuvasta näkyy, niin olivat aikasen komeat minun tekemiksi ja kasvattamiksi.

Haastetta en jatka erityisesti kenellekään suunnaten, voisitte kaikki jotka blogia kirjoitatte ottaa haasteen toiveista, unelmista ja lupauksista vastaan.

20 kommenttia:

 1. Kasvaritoiveesi on jo hyvässä matkassa toteutua. Ja siitä tulee hieno kasvari hienoon paikkaan.
  Jos viime kesänä jäi kesäkukat postaamatta, nyt on siihen hyvää aikaa. Aloita siis kiusaamislupauksesi jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt muuten olisi aikaa! Taidan ottaa vinkistä varin ja kiusata sekä itseäni että lukijoita kesäkukkakuvilla.

   Poista
 2. Mahtava alku kasvihuonetoiveellasi. Hienoja ikkunoita on sinulla jo odottamassa. Kesäunelmasi olisi kyllä minunkin unelmani. Yöllä sadetta ja päivällä aurinkoa. Hyvin sopisi. Lupauksen voit kyllä minun puolestani toteuttaa rauhassa. Kauniita kukkia on aina ilo katsella. Toivon, että sinun toiveesi, unelmasi ja lupauksesi toteutuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita kukkia on oli katsella. Ja nyt on hyvä muutenkin selata läpi viime kesän kuvia, mitä pitää muuttaa ja mikä hyvä sellaisenaan. Kesällä ei ehdi suunnitella. Kasvihuone on hyvällä alulla kun on jo tiiliä ja ikkunoita hamstrattuna.

   Poista
 3. Minunkin hartain toiveeni ja unelmani pitää sisällään vanohja ikkunoita ja jykevät pariovet<3 Ikkunoita on 13, joista yhden olen vasta kunnostanut;) Ei siis ihan lähitulevaisuuden haave. Sinulla nuo pokat näyttää niin hyväkuntoisilta, että taitaa kaivata vain maalia pintaansa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariovetkin jo löytyy, tai melkein. On lasiovi vasikalla jossa ikkuna. On liian matalat muualle mutta kasvihuoneeseen oivat. Pokat on hyväkuntoiset, ei muuta kuin maalia ja osaan puuttuva lasi paikoilleen.

   Poista
 4. Kiitos, että otit osaa haasteeseen, on niin mielenkiintoista lukea toisen toiveita, unelmia ja niitä lipsautettuja lupauksiakin. Samalla se on myös vertaistukea, sillä niin montaa asiaa itsekin joutuu odottamaan ja haaveilemaan. Meidän oli tarkoitus tänä talvena panostaa Ruusunmekon köynnöskaariin. Huonolla menestyksellä, ensimmäistäkään ei ole edes suunniteltu. Kasvihuoneestasi tulee varmasti upea, noin komeat ikkunat. Toivottavasti saat siitä tarpeeksi suuren ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on ollut kiva lukea, kiitos haasteesta. Minä jätin köynnöskaaren suunnittelun mihen varaan, hän sen kuitenkin joutuu tekemään. Metallista toivoin, mutta kaikki käy :)
   Kasvinuoneesta on suunniteltu tehdä 20-25 neliötä, riippuen paljonko saadaan tiiliä ja ikkunoita kasaan. Se on ehkä sopivan kokoinen kun nykyinen kasvihuone jää myös käyttöön.

   Poista
  2. Uuh, mahtava kasvihuoneen koko <3

   Poista
  3. Eiköhän sen kokoinen ole riittävän suuri, saan sitten haaveilemani viiniköynnöksen ellei kaksikin. Ja mahtuisi touhuilemaankin, nykyisessä ei mahdu kuin kääntymään vaikka ei kasvari ihan pieninkään ole.

   Poista
 5. Täälläkin on kasvihuoneen kasaus toiveita ensi kesäksi. Jos teet jonkinlaista taustatutkimusta aiheesta niin mielelläni lukisin vinkkilistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta olen lainaillut muutaman kasvihuonekirjan, niitä kannattaa ehdottomasti lukea vaikka meillä tuleekin vähän erilainen. Takaseinä tulee kokonaan tiilestä ja kolme seinää lasista, oviseinä tulee vasten tiiliseinää ja katto on yksilappeinen. Sen materiaalia en vielä tiedä, todennäköisesti on pakko tehdä muovista jotta kestää. Me joudumme soveltamaan paljon sillä kasvihuone on tarkoitus tehdä lähestulkoot kokonaan kierrätysmateriaaleista. Haalitaan mistä saadaan edullisesti tai maksutta, ja sitten kootaan kuin palapeli.

   Poista
  2. Tämä kuullostaa hyvinkin mielenkiintoiselta. Toimiiko tiilinen takaseinä jonkinlaisena lämpövarastona, vai mikä sen idea on? Minulla on saaressa vanhan tiilinavetan seinä sopivasti suoraan etelään suunnattuna, siihen voisi rakentaa kiinni samalla periaatteella kasvihuoneen. Kerro ihmeessä tästä projektista lisää!

   tv Leena

   Poista
  3. Seinä toimii sekä lämpöä varaavana että eristeenä. Tiiliseinä tulee meillä tontin pohjoisen puolen reunalle, suoraan peltomaisemaa päin josta tuulee aina. Eli seinä suojaa pohjoisen kylmältä ja tuulilta, etelän puolelta taas kerää lämpöä itseensä. Jos kaikki toiveeni totetuu kasvihuoneen osalta niin tiiliseinää vasten tulee vielä pieni kamina antamaa lisälämpöä.

   Kuulostaa että teillä kasvihuone kannattaa tehdä juuri niin, tiiliseinää vasten, etenkin jos se antaa etelään päin. Asiasta olen löytänyt suomenkieleistä aineisto tosi vähän, seuraavaksi pitää siirtyä englanninkieliseen, siellä tiiltä muutenkin käytetään enemmän kavihuoneiden yhteydessä.

   Poista
 6. Täydellisen kesän mittasuhteet kerroit :)
  Kesäkukkakiusaus keskellä kipakointa talvea, auts...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin kun saiis kesän noilla mittasuhteilla! Kesäkuvat nyt ovat hyvää kiusaa itselle.

   Poista
 7. Voin vain kuvitella, kuinka komean kasvihuoneen rakennatte. Nuo vanhat ikkunat ovat hyvä alku. Meilläkin se on haaveissa, ikkunoitakin olisi navetan ylisillä valmiina. Kaunis kesäkukkaistutus, kiva katsella keskellä kylmintä talvea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista ruutuikkunoista tykkään tosi paljon. Yksiruutuisia ikkunoita meillä on ennestään tallessa aitassa + vielä talon alkuperäiset ikkunat. Pieniä ikkunoita tarvitaan lisää, tai ajattelin että parempi olla liikaa ikkunoita mistä sovitella sopivimmat.
   Kesäkukkaistutuksiin ei ole enää montaa kuukautta, maksimissaan viisi!

   Poista
 8. Puutarha- ja kukkakuvat keskellä pahimpia pakkasia ovat kyllä aivan ihania, joten kiusaa oikein täysillä vaan meitä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)