torstai 27. toukokuuta 2010

Nyt riitti!

P..................................................................!!!!! Pisteet tuossa tarkoittaa paria sataa kirosanaa. On niitä tässä tullut hiukan lausuttua. Aloin maanantaina kitkeä tuota talon edustan kukkapenkkiä. Ensin niitä löytyi yksi, sitten muutama ja lopulta parikymmentä. Inhottavat, niljakkaat, ällöttävät kotilot ovat rantautuneet Arvilaan! Ja niin kun mä olen pihaani varjellut, edellisessä talossa niitä kotiloita oli ongelmaksi asti. Se olikin sitten sotatilan julistus samantien. Kitkemisjätteet jätesäkkiin ja roskiin, EI kompostiin. Mies haki heti kilon purkin etanamyrkkyä ja nyt sitä on tuolla puskassa runsaasti. Tämän taistelun voitan minä!
No jottei tää elo liian helpoksi menisi, löytyi tyttären huoneesta pari muurahaista. Seuraavana aamuna paljon lisää. Ei kun myrkkyä kehiin. Raidilla on semmonen kätevä jauhe ja sitä sitten tupsuttelin tytön huoneen lattian ja lankkujen raot. Ei ole siellä murkkuja näkynyt.
Ei ole juu, kun murkut siirtyivät saliin. Tänään aamulla kun tänne astelin niin kappas, mitäs siinä lattialla on! Kymmenittäin muurahaisia. Taas myrkyt kehiin. Nyt on salin lattia hienon valkoisen pölyn peitossa eikä murkkuja näy. Katsotaan mistä ne seuraavaksi riemuksemme esiin saapuvat. Miehellä onkin sitten töistä tultuaan edessä mukavaa puuhaa. Saa ryömiä tuonne talon alle ja pistää koko alapohjan täyteen myrkkyä. Se raidin jauhe on siitä hyvää, että murkut kantaa sen pesäänsä ja sitten koko pesä kuolee. Ainakin pihalla toimii.
Naapurissa murkut ovat olleet tänä keväänä superriesa. Onkohan nyt joku murkkuvuosi menossa? Lohduttakaa nyt edes vähän ja kertokaa että teilläkin on niitä!

20 kommenttia:

 1. Onnea taistoon pieniä tuholaisia vastaan!

  VastaaPoista
 2. K-Y-L-L-Ä, meillä on murkkuja...ja mietin et mitä *h........oa* mä teen niille...myrkkyjauhetta en voi laittaa - Eewu syö sen, niitä pieniä muovisia ansoja en voi laittaa - Eewu nuoleskelee ne, sprayta en voi käyttää kun kaikki ihmiset sitten ulos ja pari astaatikkoa löytyy myös jotka ei kestä sitä sprayta...ainoa vaihto ehto on se kivijalan kasteleminen sillä myrkyllä....aaapuaaaaa....

  VastaaPoista
 3. No voi räkä..mökillä noita aina on riesaksi asti. :/

  VastaaPoista
 4. Vekarus: Kiitos!

  mammamiau: No teillä vielä tuo. Meillä on nyt pääsy kielletty salin puolelle ainakin tämän päivän jotta myrkky saa olla rauhassa. Mietin jo jonkun firmankin tilaamista joka hoitain homman kerralla. On tämä kans :)

  VastaaPoista
 5. Meiltä mummulasta löytyi pari viikkoa sitten murkkuarmeija. Meillä taas etanat tukkivat kulkureitin tuossa vähän matkan päässä.

  VastaaPoista
 6. Löytyy! Ihan kaikkia noita!
  Murkkuja oli kuukausi sitten sisällä ja samaa jauhetta tupsuteltiin. Nyt niitä suhailee enää yksittäisiä.

  Pihalla vilisee kekomurkkuperkeleet ja etanat. Ja liljakukot sekä laumoittain niitä hitsin pieniä vihreitä kirvoja.
  Iltaisin myös mahtava hyttysinvaasio.

  En osaa päättää mitä noista inhoaisin eniten!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä taistoon. Murkut on kivempia kuin ikkunoista sisään lentelevät isot torakat. Lohduttaako? :)

  VastaaPoista
 8. Meiltäki löytyy ja vielä hämähäkkejä kaupan päällisiksi. Murkut ei kylläkään tule sisälle, mutta hämppejä saan alati metsästää ja imuroida katot.
  Etanat takapihalla ovat, ainakin minulle, se pahin riesa. Viime kesänä popsivat dahlian lehteni, mutta tänä vuonna olinkin ovelampi ja leikkasin vesipulloista kuvut kukilleni. Olen yrittänyt niitä tappaa myrkyillä ja jopa kaljalla, mutta omasta mielestäni paras tapa on niiden jahtaus aikasin aamusta kun vielä ovat näkösällä. Nappaan purkkiin ja roskiin...
  Luin jostain, että hiiret tykkäävät popsia etanoita ja etikka pitää murkut loitalla, tiedä pitääkö paikkansa.

  Tsemppiä tappopuuhiin!;)

  VastaaPoista
 9. Heh, torakoista tuli mieleen, kun maailmalla kerran tönäisin vahingossa vessassa ollutta roskista.. yäh... sen takaa juoksi lähes hiiren kokoinen torakka!

  Huusin kuin syötävä :D

  VastaaPoista
 10. Hyi hitto! Miten teillä voi olla torakoita sisällä? Tilatkaa heti rentokillin tyypit paikalle!!! Hyi saasta!

  Meillä oli viime vuonna hevosmuurahaisongelma. Niitä oli ihan kaikkialla, siis ihan yks kaks alkoivat tulla sisälle.
  Soitin rentokilliin ja neuvoivat aineet joilla voin kokeilla häätää niitä ja sanoivat että jolleivat lopu kahden viikon kuluessa niin täytyy soittaa heille uudestaan ja tulevat myrkyttämään.
  sanoivat olevan kiire siksi että juurikin nuo isot hevosmuurahaiset syövät puutalon todella noeasti ihan piloille. Eli kaivavat niitä tunneleita puurakenteisiin siten että rakenteet eivät enää kestä ja talo voi pahimmassa tapauksessa vaikka sortua.
  Uskotte varmaan että käytin jokusen tunnin myrkyttäessäni noita pirulaisia :D

  Tänä keväänä niitä on näkynyt ainoastaan yksi ja sekin ulkona...

  VastaaPoista
 11. Viime talvi oli lehtokotiloille unelmatalvi, paksu lumi piti koko populan hengissä.
  Siten tämä kevätkin on jo sen näyttänyt että niljakkaita on enemmän kuin koskaan.
  Myrkyllä ja ahkeralla keräämisellä niitä saa jonkunverran vähenemään.
  Mutta on ne ikäviä otuksia !

  VastaaPoista
 12. No, hyi yök! Meillä ei moista etanainvaasiota ole havaittu. Eikä etanoita ylipäätään. Muutamia mustia murkkuja pyrkii alakertaan, mitälie sokrumuurahaisia.

  Tein eilen sitä raparperipiirakkaa! Olipas muuten herkkua :D Sait oman postauksen...

  VastaaPoista
 13. Ei etanoita mutta muurahaisia. Ostin suihkutettavaa nestettä/kastelunestettä ja toivon että ne häipyvät. Sisälle asti eivät ole levinneet, mut asuntobussista löytyy... Plääh. Muurahais"laatikoita" kehiin ja toivomaan et murkut häviävät taiston. Radiosta muuten kuulin et tää kesä on kirvojen juhlaa. On kuulemma isoja parvia liikkeellä.

  VastaaPoista
 14. Meillä oli (tai toivon ettei tule takaisin) murkkuja. Mies osti sellaiset murkkuloukut ja toistaiseksi pari tuollaista hävitti sisältä murkut. Lisäksi laittoi myrkkyä etupihalla laatoituksen alle. Ja mä inhoan murkkuja

  VastaaPoista
 15. En ole viitsinyt kaivaa kasvimaata pihalle, koska en viitsi ruokkia isoja etanoita. Oisko Espanjansiruetanoita, vaiko mitä nimeltään. Tiejyrän kokoisia, mustia tai ruskeita oranssilla reunalla. Onneksi Englannissa on ollut kuiva kevät tähän asti, mutta jos sateita riittää, niin riittää etanoitakin. Ei kun kaljaa lasiin ja lasi kukkapenkkiin, hukkuvat hiprakassa!
  Muurahaisia ei ole näkynyt, mutta edellisessä asunnossa niitä välillä marssi koko komppania keittiössä. Tarjoilin heille myrkkyjä.
  Toivottavasti pääset omistasi eroon.
  Iiris

  VastaaPoista
 16. Lohduttavaa että muillakin, hih :)
  No onneksi ei sentään torakoita... Eivät onneksi taida olla Suomessa suuri ongelma. Niihin kurjimuksiin törmäsin aikoinaan häämatkalla ja suurempia en ole eläissäni nähnyt. Ja kyseessä sentään oli ostoskeskus Ameriikan ihmemaassa.
  Kotiloita ei ole tätä ennen pihassamme ollut, siksipä nyt hirmuinen taisto. Eikä niitä löytynyt kuin tuosta yhdestä kukkapenkistä. Toivottavasti jäävät siihen!

  Siiri: Mä leivoin eilen toisen kun tuli vielä kuopuksen kummitäti kylään, se piirakka on hyvää :)

  VastaaPoista
 17. Muurahaisissakin tietysti on eroja, mutta meillä kesämökillä oli lapsuudessani todella sympaattisia mustia pieniä muurahaisia. Meillä on mökillä lautaseinät, sellaiset, joissa on ura aina lautojen välissä. Muurahaiset kulkivat tiettyä uraa pitkin ylös ja alas. Katselin sitä aina aamuisin, kun polku sattui olemaan juuri tyynyni kohdalla. Se oli jotenkin kodikasta. Jokunen tuli sänkyynkin mutta yleensä ne marssivat vain tarmokkaasti ylös ja alas - en tajua mistä mihin. Ruuissa piti aina olla kansi kaapissa ja sokeripurkista löysi aina muutaman muurahaisen, vaikka olis kansikin ollut.

  Ei oo hajonnut talo 50 vuodessa ja muurahaisetkin ihan itsestään katosivat jossain vaiheessa ilman että kukaan niitä mihinkään hätyytteli.

  Nyt mulla on keittiön hellan alla "lemmikkinä" peukalonpään kokoinen hämähäkki, joka aamulla tulee tepastelemaan, kun rupean keittämään kahvia. Pitää vaan varoa, ettei päälle astu.

  Näitten pienten kanssa elelen ihan mukavasti, mutta syksyllä hiiret kyllä saavat kuolla räpsyihin - naksnaks vaan kuuluu vintiltä iltayöstä.

  Ja lepakoista en liioin tykkää sisällä, kun ne lentelevät niin arvaamattomasti...

  VastaaPoista
 18. KYLLÄ, meillä myrkytettiin viime viikonloppuna muurahaisia! Muurahaisten ei välttämättä tarvitse olla niitä hevosmuurahaisia, ihan tavallinen pesämuurahainenkin syö puuhun reikiä,kertoi asiantuntija(en siis minä!). Meillä oli yhdessä puussa joitain onkaloita, mutta selvästi tämän kevään aikana tulleita juttuja. Laitoimme myös tuota jauhetta, joitain satunnaisia kulkijoita on näkynyt, mutta kissat on hoitaneet nämä yksilöt.. Joten myrkkyä onkin syytä käyttää näihin murkkuihin.
  Myös hämähäkkejä meillä on runsaasti, toistaiseksi ovat kuitenkin pysytelleet ulkoseinillä ja ikkunoilla. Ja kissat hoitelee niitäkin.. :)
  Ei silti, voisin elää ilmankin näitä! Viime syksynä löysin yhden etanan,mutta kuiva kangas ei taida niitä hirveästi houkutella,kun naapurissa on paremmat apajat ;)
  Tsemiä joukkotuhoon ;)

  VastaaPoista
 19. Nanna: Jäi muuten puuttumaan ne kirvat ja liljakukot. Jälkimmäisistä ei ole vielä harmia mutta ekoista on! Heti kun on aurinkoisempaa niin saavat käsittelyt. Penteleet söivät viime vuonna kaikki juhannusruusun kukinnot!
  Anonyymi: Taidan olla outo sillä pidän lepakoistamme :) Murkuista en tykkää koska ovat myös terveydellinen riski.

  VastaaPoista
 20. No eipä ole muurahaisia meillä, ei ne jaksa kiivetä kerrostalon 7. kerrokseen :-D

  Välillä joku amppari eksyy sisään, muuten on ollut hiljaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)