torstai 6. toukokuuta 2010

Pihalta ja puutarhasta

Ai että mä rakastan keväistä puutarhaa. Voisin pyöriä tuntikausia pitkin pihaa ja vaan ihastella kaikkea uutta kasvua. Tässä teille muutama kuva mitä pihasta löytyy.

Arovuokko on siementänyt hyvin ja alkaa levitä. Pienenpieniä alkuja nousee sieltä täältä. Ei parane kitkeä liian aikaisin sillä toiveena olisi että koko penkki kukkisi arovuokon toimesta valkoisin kukin.Saunan taakse istutetut vuorenkilvet alkaa täyttää koko alansa. Siitä hyvä kasvi että rikkaruohot ei rehota noiden lehtien alta. Johdot ja letkut ovat miehen viritelmiä :D

Mustaherukka luulee kai kevään olevan jo pitemmälläkin. Kunhan ei ala kukkimaan liian aikaisin ja saa hallaa. Pihamme on todella hallanarka.
Vanhan omenapuun runko on kelottunut kauniiksi. Ympärille laitoin viime kesänä humalaa, toivottavasti selvisivät talven yli sillä uusia alkuja ei vielä näy.
Viime kesänä uudelleen istutetut ukonhatut ovat röyhähtäneet kasvuun. Kestävät hallaakin. Näyttäisi tulevan ihanan tuuhea kasvusto. Ukonhattujen eteen laitoin syksyn taimialesta hankittua arovuokkoja. Tänä keväänä niiden pitäisi jo kukkiakin.
Ööö, entäs tämä? Ei aavistustakaan. Jotain siementä tuli laitettua viime vuonna ja on sitten kai monivuotista. Tässä sen näkee että pitäisi aina laittaa ylös mitä istuttaa.

Kasvimaalla on ankeaa, isolla Aalla. Eikä sinne ole vielä mitään asiaa. Ihan liian märkää. Mansikatkin kaipaisivat jonkinasteista kasvojen kohotusta. Sekin sitten kun on hiukan lämpimämpää. Minä en kylmässä mullassa möyri.

Mukavaa viikonloppua ja hyvää aurinkoista säätä kaikille. Minä aion viettää sen viherterapiassa puutarhassani. Kunhan ei sada.

6 kommenttia:

 1. Ihanan keväisiä kuvia:) Ompa mukavaa tuo edellisen postauksen koulujuttu:)Tunnen monta lasta,jolla on puheenkehityksessä ongelmia, asia on tuttu.

  VastaaPoista
 2. Omenapuu on ihana =)

  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Millonkohan ehdin seuraavan kerran alkaa laittamaan pihaa? Olis kyllä niin ihanaa! Teillä on mahtavasti tilaa... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti teillä on tota pihaa! Olen ihan kateellinen teille, jotka osaatte laittaa puutarhaa, tunnette kasvit ja hoidatte niitä hyvin. Mun pihapolitiikka on sellasta "kitke ja katko"-luokkaa. Jos en tiedä mitä joku on, leikkaan sen poikki... ;) Siitä syystä on ihan hyvä, että meillä on aika pieni piha. :D

  Aurinkoista viikonloppua! (toivottavasti)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 5. MaMMeli: Me kuulumme niihin onnekkaisiin jotka ovat saaneet lapselle apua, terapiat ja muut. Se olikin uutta ettei sinne erityisluokalle niin vaan pääse, pitää oikein hakea ja sitten katsotaan ketä valitaan :)

  Minttu: Kuin myös :)

  Mari: Tilaa on, sitten tekee taas mieli istuttaa jotain uutta tai laajentaa jotain penkkiä ja mies ei oikein tykkää :D

  Päivi: Oikeasti, voin paljastaa. Olen aika tumpelo tuolla puutarhassa. Enemmän on tuuria kuin taitoa :D Nyt alkaa jo tunnistamaan joitain kasveja.

  VastaaPoista
 6. Hei, terveiset maailmalta! Näyttää jo aika keväiseltä, hiipi taas pienoinen koti-ikävä..
  Täällä meillä sireenit kukkii ja tuoksuu, valkoherukassa on jo pienet raakileet, ja pionikin tekee nuppuja oikeen urakalla. Vuorenkilpeni kukkii viimeisiään pohjoiseenpäin olevalla etupihalla, tosin vain yhden yksilön voimalla. Tommoselle isolle kasvimaalle kun olis tilaa!
  Hyvää äitienpäiväviikonloppua!
  Iiris

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)