sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesäprojekti, osa 2.

Tästä aika ankeasta tilanteesta lähdettiin torstaina. Nyt kahden kasvimaan välinen alue näyttää ihan toiselta, paljon paremmalta. Runsaasti hikeä se kyllä vaati näissä helteissä.Tänään klo 20:00 tilanne näytti tältä. Kasvihuone on päätykolmioita lukuunottamatta valmis. Ne saadaan kuntoon vasta viikon päästä. Lisäksi puuttuu edustan nurmikko, sitä kun ei kannata tehdä kuin vasta aivan viimeisenä.
Tyhjää on vielä kasvihuoneessa. Suunnitelmissa on laittaa ainakin kurkkua, tomaattia ja maissia. Mies olisi halunnut tuohon päätyynkin istutustilaa, mutta sain oman tahtoni läpi ja sekin laitettiin laattaa. Vielä kun saisi siihen pienen pöydän työtasoksi.
Kesävesikin on jo valmiina. Vesi tuonne tulee navetan katolta, rännin kautta tynnyriin ja tynnyristä letkulla kastelukannuihin.
Harat, kuokat ja haravat saivat oman paikan vanhasta ikkunanpokasta. Jospa nyt eivät lojuisi aina maassa.
Toinen poka odottelee köynnöskrassin kasvamista. Kasvihuoneen päätyyn istutin kehäkukkaa. Nuo kivet pitää vielä laittaa uusiksi, ovat liian korkealla.
Kukkapenkit ovat vielä hiukan ankeita. Eikä niihin nyt tullut sitä vuorenkilpeä. Päätinkin pistää talon edustan kukkapenkin atomeiksi. Ärsyttää kun se on jatkuvasta kitkemisestä huolimatta täynnä rikkaruohoja ja kasvit on ihan hassusti istutetut. Siirsin sieltä pois etualan kurjenmiekat ja takimmaisen penkin pionit. Ne ovatkin Arvilan alkuperäiset pionit. Juurakot oli ihan hervottoman kokoiset ja paksuimmat juuret ranteen paksuisia. Toivottavasti eivät kovasti ottaneet nokkiinsa tuosta siirrosta. Mukana tuli unikkoja, mutta se ei haitannut.

Tässä näkymä vielä kasvimaan alalohkolle päin. Se olisi nyt istuttamista vailla. Katsotaan ehdinkö ihan vielä, minusta kun tulee alkuviikosta kisaleski miehen lähtiessä Saksaan.

Niin ja se budjetti. Ainut mikä maksoi oli multa tuonne kasvihuoneeseen. Olisi sitä ollut pihassakin, mutta tuo on rikkaruohotonta ja valmiiksi kalkittua ja lannoitettua. Kukkapenkkien multa on pojan huoneen poistettua lattiaeristettä. Täällä maalla hyödynnetään kaikki :D
Lämmintä viikkoa kaikille!


13 kommenttia:

 1. Melkoinen muutos, tosi kivalta näyttää! On varmasti ollut hikinen homma näillä helteillä :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Oletpas ollut ahkera! Hienolta näyttää. :) Minäkin sain kasvimaan putsattua ja sipulit istutettua. Jee!

  VastaaPoista
 3. Tosi ahkeria olette olleet, hyvältä näyttää. Mä voin sitten tulla syömään sen sadon:)

  VastaaPoista
 4. Vauhtivekaroisen äiti: Kyllä se hikistä oli, onneksi mies hikoili ne pahimmat urakat :D

  Sissi: Mulla on vielä sipulit ostamatta. Toivottavasti niitä vielä löytyy.

  Katri: Tervetuloa, satoa on aina ylimääräistä :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää ihanalta! :D Asuisimpa minäkin maalla...

  VastaaPoista
 6. Onpas upea. Kunpa minullakin olisi kasvihuone!

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava! en malta odottaa kuvia siitä, kun kasvihuone alkaa täyttyä. :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 8. Ahkeria olette olleet, näyttää hyvälle :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista. Tänään ahkeroitiin hiukan lisää ja saatiin perunat, sipulit, porkkanat ja lantut maahan.

  VastaaPoista
 10. Olettepa olleet ahkeria!!! Mun kasvihuone valmistui viikonloppuna ja alunperin suunnittelin kasvattavani siellä tomaattia ja kurkkua, kunnes luin, ettei niitä kannata samassa huoneessa viljellä: tomaatin erittämä etyleeni mädättää kurkun kukinnot sisältä :/

  VastaaPoista
 11. Tina: Me ollaan aina kasvatettu kurkut ja tomaatit samassa kasvihuoneessa, ja ihan onnistuneesti. Viime vuonna kurkku jopa kietoutui tomaatin varteen :D ja teki runsaasti kurkkuja.

  VastaaPoista
 12. Hyvältä näyttää! Erityisesti pidän noista ikkunanpokista, hauska idea!

  VastaaPoista
 13. Kylläpä on hieno! Olette olleet superahkeria.

  Miulla ei ole kasvihuonetta, enkä varmastikaan jaksaisi sitä hoitaakaan, kun on tätä muuta hotua jo niin paljon laitettavana. Silti aina välillä sellaisesta haaveilen.

  Pari riviä pottua ja porkkanaa ja ehkä jotain yrttejä ajattelin tänä vuonna jopa laittaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)