perjantai 21. toukokuuta 2010

Maisemia

Tänään olikin paahteinen päivä. Mittarissa oli varjossa jopa +28 astetta. Vieläkin lämpö huitelee tuolla parinkymmenen tienoilla. En kyllä valita, olen ihan selkeästi lämpöisen sään ihmisiä.

Kun aikoinaan etsimme omaa paikkaa maaseudulta, oli yksi kriteereistä maisema. Rantaa emme halunneet, mutta emme myöskään pelkkää peltoa. Puita piti olla ainakin talon ympärillä. Arvilan kohdalla ne kriteerit täyttyivät kuten kuvasta näkyy. Vaikka ympärillämme on peltoa, ei se ole se hallitseva maisema.
Tässä pihapiiriämme hiukan lähempää. Puutarhan puut peittää talon lähes kokonaan. Aitalle kun laskeudutaan alkaa olla avarampaa. Eikä haittaa, kasvimaalle saakin paistaa aurinko. Trampoliini on aikas kuumassa paikassa, mutta tuohon kohtaan on näkymä sisältä. Tärkeä sekin koska lapset saavat pomppia keskenään. Tuohon pellonreunaan haaveilen aina joskus kuusiaidasta. Antaisi suojaa ja pitäisi viimat poissa.

Sain tämän tunnustuksen Marilta jo aika päivää sitten. Jotenkin se vain hautautui kaikkien muiden juttujen alle. Suuret kiitokset Mari, piristä päivää kummasti silloin kun tämän sain. Nyt en osaa nimetä mitään blogia ylitse muiden joka tunnustuksen saisi. Kaikki lukemani blogit ovat sen arvoisia.

Mies tulee yöllä kotiin Saksasta. Ääni kuulosti tänään puhelimessa hiukan väsyneeltä. On se rankkaa matkustella poikaporukassa :D
Lämmintä viikonloppua vaikka sääennustukset uhitteleekin jotain ihan muuta.

3 kommenttia:

 1. Meillä on pelkkää peltoa ympärillä. Onhan tässä puita tietenkin talon tontilla, mutta jotenkin on aivan suojaton olo pihalla. Itse kun olen tottunut kaupungin suojaisiin ja pieniin pihoihin, tuntuu kolmen tontin ala ihan liian avaralta.

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös oikeastaan pelkkää peltoa talon ympärillä. Puita ei ole kovin montaa (olisi kiva jos olisi enemmän), mutta metsänreunaan on lyhimmillään reilu 100 m.

  Piha osaa olla sekä paahteinen, että tuulinen. Tuleen on jo tottunut, vaikka välillä tuntuu, että rakennusten väliin muodostuu oikeita tuulitunneleita. Mutta, hyvä puoli on, ettei itikoita ole riesana. Toki ei meillä aina tuule :)

  Teillä on muuten iso navetta, missä käytössä pidätte sitä nykyisin?

  VastaaPoista
 3. Navetta on ihan tyhjän panttina ja varastona kaikelle ylimääräiselle. Kokoa sillä kyllä on.
  Tuo meidänkin piha on aika tuulinen, itse siihen on jo tottunut.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)