keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Koulupolulle.

Tänään sain puhelimessa tietää päätöksen esikoululaisen koulupolun aloituksesta. Toteutui se vaihtoehto jota kaikki asiantuntijat pitivät parhaana (me perhe yhtenä heistä). Rakas aurinkoisemme lähtee elokuussa dysfasialuokalle. Matkaa kouluun on n. 15 kilometriä. Se menee onneksi sujuvasti taksilla. Jotenkin vain on sellainen olo kuin poika olisi lähtemässä kauemmaksikin. Toisaalta onhan tämä iso muutos meille kaikille, pojalle varsinkin. Iso koulu, eikä ketään sisarusta tai tuttua samassa koulussa. Onneksi pääsemme jo ensi viikolla tutustumaan. Kuva on heinäkuulta 2005, edellisen kotimme terassilta.

Voimakkain tunne on helpotus.

15 kommenttia:

 1. Hieno juttu! Ja onnea koulutielle!

  (Tulee aina niin hyvä mieli, kun kuulee että joku saa tarvitsemaansa erityisopetusta.)

  VastaaPoista
 2. Hieno homma! Aivan ihastuttava asuste herralla tuossa kuvassa! :)
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. No sehän on varmasti mukava uutinen...leijonaemot olemme tunnetusti huolissamme kun pienokainen lähtee suureen maailmaan =)...hienosti kaikki menee ja taksilla kun pääsee niin hyvin menee...meillä on joku ohjelma tietokoneella (joku Lexia)...oliskohan sellaisesta apua dysfaatikolle...H:N isällä oli Afasia loppu aikoina ja siitä oli hänelle apua...

  Mi-Ma

  VastaaPoista
 4. Taina: Kiitos!

  Ruusa: Kiitos, kylpytakki oli kyllä aika ihana, aitoa vanhaa Tuttaa.

  mammamiau: Ekapeliä meillä pelataan, tosin tietokoneet ja pleikat ei kovasti kiinnosta. Trampoliinia kyllä kinutaan talvisäilöstä esiin joka hetki :D

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Meillä poika käynyt nyt neljä vuotta erikoisluokalla koulua ja hyvä niin. On poika jopa itse sitä mieltä ettei hän pärjäisi tavallisessa luokassa! Hänellä on diagnoosina ADHD, Tourette ja vaikeat sekä laaja-alaiset luki ja oppimisvaikeudet, tämä lukukausi on läksyt hoidettu koulussa ja kotona luetaan ainoastaan kokeisiin, tämä on toiminut loistavasti!

  Onnea teille koulutielle!
  Terv, Odetus =)

  VastaaPoista
 6. Mainio juttu! Suuri ja mullistava tietenkin, mutta juuri sopiva teidän lapselle :)

  Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Odetus: Mulla on kyllä odotukset aika korkealla että homma sujuisi. Koulun eskarissa on ollut ajoittain vaikeaa. Ja kiitos onnittelusta, positiivisia kokemuksia on aina mukava kuulla :)

  VastaaPoista
 8. Kipru: Kiitos, uskon tämän vaihtoehdon olevan se oikea :)

  VastaaPoista
 9. Mukava kuulla, että on yksi murhe vähemmän... varmasti poikakin tykkää, kun saa tarvitsemaansa erityisopetusta ja saa tehdä omassa tahdissa. Hyvin se menee:)

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että asiat järjestyivät parhain päin. Saatte koko kesän aikaa totutella ajtukseen, eikä tarvitse enää jännittää.

  Tosi hauska nähdä Tutan kylpytakkeja muillakin! Mulla on tallella kaksi omaa vanhaa Tutan kylpytakkia. Toisessa on turkoosin siniset ja toisessa tummanruskeat reunukset. Ne on kyllä näyttäneet aika suloisilta omilla pojilla.

  VastaaPoista
 11. Upea juttu! Ymmärrän hyvin tuon tunteiden kirjon, vaikka oma tyttöni on menossa ihan tavalliseen kouluun tuohon lähelle... Tämä tunne on aivan jotain uutta, toisaalta hämmentynyt, toisaalta innostunut ja odottava. Huomaan, että huoli oman lapsen pärjäämisestä nakuttaa jossain alitajunnassa, kun se meinaa tulla uniinkin. Johtuneeko siitä, että meillä tämä kouluunlähtijä on esikoinen...?

  Joka tapauksessa tosi hieno juttu, että saitte pojalle sen parhaan mahdollisen koulupaikan. Hän pärjää siellä varmasti hienosti ja kyllä se äidin olokin jossain vaiheessa selkiytyy... :)

  -Päivi-

  VastaaPoista
 12. Kirsi: Pojalle ei ole vielä mainittu kovin paljoa että on erityisluokalle menossa. Kerrottiin että on valittu kieliluokalle jotta opiskelu olisi helpompaa :)
  Juhannusruusu: kesällä ei kyllä jannitetä yhtään, elokuussakin ehtii :)
  Päivi: Kyllä se oman lapsen kouluunmeno taitaa jännittää aina vaikka olisi kuinka mones. Esikoululainen on nyt kolmas kouluun menijä meidän perheessä ja minusta tuntuu että äiti jännittää joka kerta :) Esikoisen kohdalla kyllä ehkä vähän erilailla kun se koulumaailma oli ihan vieras. Nyt se on tuttu ja toisaalta sitten osaa jännittää jo ihan eri asioita...

  VastaaPoista
 13. Hienoa! Minuakin välillä huolestuttaa pojan eskarin aloittaminen, saa nähdä, miten siellä pärjää, kun on kuitenkin kova pohdiskelemaan ja mietiskelemään.

  VastaaPoista
 14. Juu eihän sitä tarvi poikaa pistää ymmälleen erityisluokan miettimisellä, se riittää kun tietää, että menee luokalle, jossa opiskelu on helpompaa:).

  VastaaPoista
 15. Vekarus: Toivottavasti poikanne saa fiksun henkilökunnan. Pohdiskelu ja miettiminen eivät ole ollenkaan huonoja taitoja!

  Kirsi: Juuri niin, ei rasiteta pientä vielä liikaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)