perjantai 24. huhtikuuta 2009

Tikka hakkaa puuta

ja vähän muuta. Meistä on tullut tämän maalaiselon myötä varsinaisia lintubongareita. Mikäs siinä on bongailla, kun niitä näkee suoraan tuvan ikkunasta. Lintuja houkuttelemassa on siemeniä ja pähkinöitä, sekä suuri talipötkylä. Tänä talvena tikat ovat omineet tuon pötkylän.

Kuvassa harmaapäätikka, näitä on ilmeisesti pariskunta, sillä pötkylän kimpussa on nähty sekä uros että naaras. Noloa tunnustaa, mutta ennen en edes tiennyt tämmöisen linnun olemassaolosta. Komea lintu ja vihreä väri on erikoinen.
Käpytikka on ahkera vieras, niitä käy pötkylällä useampikin. Välillä tulee jopa riitaa.
Uusin bongaus on palokärki. Tämä vieras tuli pihaan muutama päivä sitten. Pahoittelen huonoa kuvaa, mutta TIETENKIN kaikki paremmat kamerat olivat tärkeällä hetkellä ties missä. Tätä lintua emme ole ennen pihassa nähneet, lintukirja tiesi kertoa että keväisin saattaa näkyä. Pötkylän sijaan oli etsimässä lahoja puita. Niitä ei ilmeisesti ollut, sillä lähti aika nopeasti pois muutaman koivun tutkittuaan.
Lintubongaus on muuten hauskaa, ja palkitsevaa. Uusia lintuja tuntuu riittävän, etenkin kun malttaa jatkaa ruokintaa riittävän pitkälle kevääseen.


4 kommenttia:

 1. Omaan blogiini liittyen - teilläpä vasta aarteita on vintin kätköissä! Pullot varsinkin ovat tosi hienoja! Meillä ei ole löytynyt ollenkaan noin paljon tavaraa.
  Kiva blogi sinulla, mielenkiinnolla luen remppajuttuja. Ja kyllä, lintuelämä on maalla asumisen myötä aktivoitunut täälläkin. Voi kuinka ne nytkin huutavat kevätinnossaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maija :) Remppajuttuja on tulossa, yksi huone on ollut työn alla jo pitkään, mutta miehen työkiireiden takia nämä remppahommat vaan on. Ehkä parin viikon päästä lisää...

  VastaaPoista
 3. Täälläkin seuraillaan tipujen sielunelämää. Keittiövarustukseen kuuluukin lintukirja, tosin painos on jostain ammoisilta ajoilta, mut ei kai nuo lajit niin ole muuttuneet?

  VastaaPoista
 4. VAU! O_O
  Eipä ole mikään kaikkein yleisin lintu tuo harmaapäätikka! Mitä olen lintukirjoja tiiraillut niin ei taida kovin monella olla mahiksia bongata tuota.
  :)

  -nti Täti

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)