perjantai 17. huhtikuuta 2009

Rusina nenässä.

Noin viisi minuuttia tämän kuvan ottamisen jälkeen se tapahtui. Meni rusina nenään. Ilmeisesti oli sitten tuntunut hykerryttävän mukavalta työntää rusina sieraimeen, ainakin meidän 2v10kk vanhan mielestä. Seurasi hirveä huuto ja pyyntö äidille ottaa se pois. Ihme kyllä, löysin kynälampun heti ison pojan työpöydältä, kylläkin ilman toimivia pattereita, toinen ihme oli, että pinsetit olivat paikoillaan lääkekaapissa.

Poika sohvalle makaamaan pää takakenoon parin niistoyrityksen jällkeen ja sitten eikun poistopuuhiin. Kynälampulla (johon siis etsitty ensin uudet patterit) valoa sieraimeen ja siellähän se rusina mollotti. Pinseteillä varovasti kiinni ja veto ja kas niin, nenäliinalla oli hyvää vauhtia turpoamassa oleva rusina. Lapsi oli helpottunut ja ei kuulemma enää työnnä rusinaa nenään.

Tämä meidän nelonen on se jonka kanssa sattuu ja tapahtuu. Ikää vasta tuon verran ja keksii jo kaikenlaista, mm. paistoi ässäarvan mikrossa. Onneksi ei ollut voittoarpa. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa edesottamusta.

6 kommenttia:

 1. Meillä on saman ikäinen neiti taloudessa, ja voisin hyvinkin kuvitella tapahtuvaksi jotain tuollaista. Esikoinen laittoin joskus kiven nenäänsä... Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. ou nou!

  pikkuveljeni tunki aikoinaan korvaansa herneen ja lähdettiin ihan lääkäriin sitä pois kaivamaan.

  kaikkea pitää kokeilla paitsi kansantanhuja ja ... :)

  (sanoo yksi lapsena tanhussa käynyt.)

  VastaaPoista
 3. Mä olen lapsena työntänyt keitetyn makaroonin nenään. Äitini soitti silloin neuvolaan (oli itse yrittänyt pinseteillä onnistumatta siinä) ja käytti siellä, tätit vaan ihmettelivät nenässä olevaa makaroonia eivätkä saaneet sitä pois. Pelkäsivät sen menevän syvemmälle jne.
  Isäni kun tuli iltapäivällä kotiin hän imi makaroonin nenästä pois :D
  Kaikkea sitä saattaa nenään siis eksyä...

  VastaaPoista
 4. Kaikkea ne keksii!, onneksi lähti ihan kotona pois.
  Toivotaan ettei keksi uusia kujeita nenän varalle. ;)

  VastaaPoista
 5. Huh, odottelen milloin meidän apina keksii työntää jotain sieraimeen!!!

  VastaaPoista
 6. Hihii, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Nuo ovat mahtavia tarinoita tallentaa lapsille ylös, saavat itse aikuisen lukea ja naureskella edesottamuksiaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)