sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Lastenhuone

Kuten jo aiemmin olen kertonut, purettiin talomme toisesta päädystä laho sivukuisti pois. Uuteen kuistiin piti aluksi tehdä vain pieni kodinhoitohuone, mutta onneksi näin ei käynyt. Uusiin suunnitelmiin piirrettiin tilava kodinhoitohuone ja yksi makuuhuone, lastenhuone. Sillä vaikka talomme on iso, 10x20 metriä, on meillä vähän huoneita. Suurimmat huoneet kun ovat liki 50 neliötä, niin ei siinä kovin montaa huonetta voi olla. Tarve kuitenkin oli neljännelle makuuhuoneelle. Siispä se sai tulla laajennukseen ja sinne muutti kaksi nuorimmaista lasta.5-vuotias sai sängykseen minun vanhan sängyn, sänky on kyllä vanhempi kuin minä, mutta se on aikoinaan minulle huutokaupasta ostettu. Mies oli jo aiemmin kunnostanut Vesivehmaan vanhan kansakoulun pulpetin lasten käyttöön, kunto oli vielä hyvä, joten sitä ei tällä kertaa maalattu uusiksi. Pulpettikin on vanhempieni 70-luvulla ostama, kyseisen kansakoulun huutokaupasta.

Tapetti on Tapettitalon Pihlgren&Ritolan mallistoa, mallin nimeä en muista. Ikkuna on talon ikkunoita, se on siirretty kodinhoitohuoneen seinäksi jääneeltä ulkoseinältä. Tosi hyvä että ei tarvinnut teettää ikkunaa, nyt tuolla pitkällä talon ulkoseinällä on kaikki ikkunat samanlaisia. Ikkunoita on nyt rivissä 7 kappaletta. Ikkunalistat on talon alkuperäisiä, ne vain maalattiin lattiamaalilla joka on Tikkurilan Permo. Verhot ompelin pellavasta.

Kuopuksen sänky löytyi aitasta. Kunto oli karmaiseva, onneksi sitä ei oltu laitettu roviolle kuntonsa takia. Me veimme sängyn entisöijälle joka sai sen upeaan kuntoon. Harmittaa ettei sängystä ole ennen ja jälkeen kuvia, niin kamalan näköinen se oli. Nuo taulut haluaisin siirtää, mies taas ei haluaisi kun seiniin jää jäljet. No jälkiä niissä on muutenkin poikien leikeistä. Toisessa taulussa on numerot 1-25 ja toisessa aakkoset. Aakkostaulu on suosikki.

Lastenkirjat mahtuu hyllyynsä juuri ja juuri.

Osa kirjoista on leluhyllyssä. Poikien suosikkeja on duplot ja Brion junarata. Niitä pidetään viereisessä työhuoneessa jossa niillä mahtuu paremmin leikkimään. Poikien huone on aika pieni, 12 neliötä.

Tässä kuopus laittamassa äidille ruokaa :)

Poikien vaatekaapit ovat lastenhuoneessa. Vasemmanpuoleisessa on kuopuksen vaatteet ja molempien henkarivaatteet. Oikeanpuoleisessa on 5-vuotiaan vaatteet ja joitain pelejä. Kaapeissa mahtuu olemaan vain käytössä olevat vaatteet ja kuten näkyy, ei niitäkään ole liikaa :) Kesävaatteet ja kasvua odottavat ovat kaappien päällä olevissa raidallisissa laatikoissa. Molempien vaatekaapit ovat Ikeasta.
6 kommenttia:

 1. Vau, teillä on mahtava tunnelma joka huoneessa. Tuo on kyllä huvittavaa ,kun on iso talo, mutta huoneet ei riitä. Muistan nimittäin tämän saman asian lapsuudestani, kodissamme oli juuri noita jättihuoneita, jotka olivat vielä korkeita, lähes kolme metsiä kattoon. Kyllä siinä kelpasi leikkiä omassa huoneessa, kun oli tilaa ja avaruutta.

  VastaaPoista
 2. Onko nuo lastenhuoneen sängyt samanlaisia? Kattelin että näyttää samanlaiselta kuin Manun sänky. Tosin Manu nukkuu meijän huoneessa pinniksessä vielä mutta alakerrassa on huone ja sänky oottamassa kunhan poika joskus sinne haluaisi muuttaa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten mielenkiintoinen postaus:) Meillä on lastenhuoneet remppaamatta, joten en ole niistä paljon kiinnostunut postailemaan! No jospa jonain päivänä...

  VastaaPoista
 4. Rouva Huvikumpu: Kiitos, itsekin pidämme tunnelmasta, vanhan maalaistalon hengestä.

  Heidi: Sängyt ovat melkein samanlaiset. Jostain olen kuullut, että tuollainen sänky kuului johonkin aikaan puusepän kisällin työnäytteeseen, piirustukset kiersivät puusepältä toiselle ja jokainen teki siitä sitten omanlaisensa. Sitä en tiedä pitääkö tuo paikkaansa, mutta samanlaisia on lähes ympäri Suomea. Todennäköisesti molemmat sängyt ovat jostain 20-luvulta.

  Mari: meillä lastenhuoneet näyttää valmistuvan ensin, varman siksi että ehtivät saada ne ennen kotoa muuttoaan. Oma makuuhuoneemme onkin sitten varmaan viimeinen kohde...

  VastaaPoista
 5. Voi miten kivat vaatekaapit, meilläkin olisi ihanaa jos olisi tuollaset isot! ;)

  VastaaPoista
 6. Mia: Tykkään juu vaatekaapeista itsekin, mutta kovin tilavat ne ei ole. Korkeus on jotain 150cm ja leveys 50cm, mutta vaatteet mahtuu juuri ja juuri joten ei niissä valittamista.

  Meillä kaikki lasten vaatekaapit ovat Ikeasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)