keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Aarrearkku

Salistamme löytyy aarrearkku, oikeammin taitaa olla kapioarkku. Nykyinen käyttötarkoitus on kuitenkin aarrearkku. Arkku on talon alkuperäistä esineistöä, yksi niistä muutamasta vähäisestä mitä meillä on. Arkkua pidetään yleensä kiinni, auki se on suuremmissa juhlissa yms. Sinne saa kurkata ja kaikkea siellä olevaa saa katsoa ja koskea. Mitä siellä sitten on? Sieltä löytyy vintin aarteita, kaikenmaailman papereita, kirjoja, kirjeitä, valokuvia ja lehtiä millä vintin lattia on peitettynä. Vähissä erin niitä aarteita siirtyy tänne alakertaan. Huonokuntoiset päätyy poltettavaksi, mutta kaikki säästämisen arvoiset laitetaan talteen. Olkoon tämä osa 1. niiden esittelystä.


Maatalossa on tietenkin ollut ennen lypsylehmiä, edistyksellisessä talossa oppaita niiden hoitoa varten (tai avutonta miniää varten). Vasemmalla Karjanhoidon ja Maatalouden oppikirja vuodelta 1892. Oikealla lypsylehmien hoito ja ruokinta vuodelta 1891. Eipä ole tullut näitä luettua vaikka talteen otin, meiltä kun puuttuu tuo lypsykarja kuten muukin karja :D


3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen bloggaus! Jään odottelemaan lisää!

    VastaaPoista
  2. Hieno aarrearkku:) Yritän tässä piakkoin tulla kertomaan sen pesuaineen ja maalin... Ne on kellarissa, jossa pitää sitä ennen piipahtaa;)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)