lauantai 9. toukokuuta 2020

Ovesta kukkasiin

Navetan eteläseinustalla on yksi kunnostettu ovi lisää.
 Tässä ovi vielä muutama viikko sitten. Kuva on vanhempi, en muistanut ottaa tuoretta. Joku on jossain vaiheessa kääntänyt oven karmeineen nurinpäin. Se olikin ehkä oven pelastus.
 Mies teki uudet karmit, entiset olivat umpilahot, ihme suorastaan miten ovi on voinut pysyä niissä kiinni. Ovi on käännetty oikein päin ja kiinnitetty kunnolla. Tarina ei kerro miksi saranoissa on isot lovet alaosissa. Saranat olivat siis ennen navetan sisälle päin, samat käytettiin uudestaan mutta poistettiin ruosteet ja maalattiin mustiksi. Oveen lisättiin hakanen ja yläpuolelle pieni lippa suojaamaan sateelta. Vielä puuttuu karmin maalaaminen valkoiseksi ja oven maalaus punamullalla. Seuraava ovi on jo työn alla mutta sitä lisää myöhemmin.
 Minä sain puuhastella puutarhasta ja ihastella kukkasia, ikkunoiden kunnostuspaikan on vallannut ovi joten minä väistyin suosiolla. Kuvassa taitaa olla tämän hetken lempinäkymäni puutarhassa. Punaiset tähtitulppaanit 'Persian Pearl' taustallaan tulipa turkestanica. Samasta näystä olen saanut nautti jo pari kevättä. Kuiva, hiekkainen rinne on ollut näiden tulpaanien mieleen.
 Narsissit antavat parastaan. 'Orangery' on istutettu 2018 ja ihme kyllä se ei ole vielä kokonaan hävinnyt. Taitaa kuiva paikka auttaa tässäkin.
 Valtaisa osa puutarhan nurmikoista on tällä hetkellä täynnä keltaista käenrieskaa. Minä tykkään.
Viime syksynä hankittu unkarinsinivuokko on tehnyt yhden kukan. Muistuttaa kyllä kovasti tavallista sinivuokkoa. On tämän väri aavistuksen haaleampi. Toivottavasti viihtyy ja jaksaa kukkia ensi keväänä runsaammin.

26 kommenttia:

  1. Ihana, sympaattinen ovi! Tuo lippa onkin loistoidea, taidan kopioida sen kellarin oveeni.
    Mahtavan kaunis tulppaanikohta tuossa! Ihanasti kukkivat oikein runsaina.
    Ihana on myös käenrieskamatto. Nurmikko on kasvanut silmissä, täällä se pitäisi jo leikata, mutta olen keksinyt muuta tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oven yläosa on aina kastumassa jos sinä ei ole suojaa. Lippa on riittävän huomaamaton mutta antaa kuitenkin suojan. Rinteeseen pitää muistaa laittaa syksyllä lisää näitä pieniä tulppaaneja kun kerran viihtyvät siinä. Täälläkin olisi jo aika leikata nurmikko mutta käenrieskojen takia ei vielä henno.

      Poista
  2. Kyllä teillä kunnostetahan ja piretähän hyvää hualta tuasta navetasta. Ohan se komia rakennus ja sellaasena pysyy viälä pitkähän kunnostusten ansiosta. Ihana kukkanäkymä. Mullon samoja, mutta jourun niitä lisäämähän joka syksy, jos haluan nähärä niiren kukkivan. On käenriaskaa kerrakseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahot ovet ja ikkunat ei anna kovin kivaa vaikutelmaa, tuo puoli navetasta on vielä kaiken kansan nähtävissä kun ajaa meidän ohi. Ja onhan navetalla käyttöäkin ja koska katto on ehjä siitä kannattaa pitää huolta. Vielä kun joku päivä saisi inspiraation käydä kaikki sisätilat läpi.
      Nuo pienet tulppaanit näköjään viihtyvät puolivarjoisessa ja oikein kuivassa rinteessä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Nyt löytyi paikka missä tulppaanit viihtyvät, toinen hyvä paikka on talon kivijalan vierusta johon ei edes sadevedet mene.

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Se on hauska ja kivasti levinnyt kaikkialle, löytyy myös jokaisesta perennapenkistä :)

      Poista
  5. Hieno ovi. Ja kauniit tulppaanit. Olet löytänyt noille ihanuuksille hyvän paikan. Onneksi on kasveja, jotka eivät heti katoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovesta tuli oikein hyvä, nyt se on tiivis eikä pääse sade ja lumi sisälle.

      Poista
  6. Navettanne alkaa olla uuden veroinen. Työnne sen kunnostamisessa ansaitsisi kulttuuripalkinnon.
    Upea käenrieskakasvusto. Sitä kelpaa ihastella ja unohtaa nurmikonleikkuu hetkeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kesä kun jaksetaan ponnistella niin sitten on navetan ulkopuoli kunnossa. On siinä iso urakka, pinta-alaa on 300m2, 10 oviaukkoa ja ikkunapokia on melkein 30. Ikkunaruutuja jokaisessa pokassa 4.
      Käenrieska on hauska kasvi, tulee ja menee.

      Poista
  7. Kukkivan ihanaa äitienpäivää.
    Navettanne on aivan hurmaavaa katseltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin hyvää äitienpäivää. Navetasta on hyvää matkaa tulossa hieno rakennus.

      Poista
  8. Ihailen ahkeruuttanne ja hyvää ja kaunista jälkeä on näinä vuosina tullut, mutta nyt ihailen myös tuota käenrieskan peittämää nurmikkoa. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me mitään erityisen ahkeria olla, säästetään rahaa kun tehdään itse, siinä lienee suurin kannustin kun rempattavaa on loputtomasti. Käenrieska on oikea ilostuttaja keväisin.

      Poista
  9. Hieno ovi! Oi, miksi minun käenrieskani eivät ymmärrä näyttää tuolta, upea matto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, minusta tuntuu että käenrieskat vaan leviävät ja leviävät enkä tee niille mitään :D

      Poista
  10. Kaunis ovi ja upeat kevätkukat. Minulla kasvaa yksi eksynyt käenrieska;) Vielä on matkaa tuollaiseen ihanaan mattoon.

    VastaaPoista
  11. Minun pitää muistaa syksyllä laittaa noita tulppaaneja, tosi kauniita. Meillä on myös paljon käenrieskaa nurmikossa ja tykkään kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniita ja olen niin tyytyväinen että ovat viihtyneet.

      Poista
  12. Tosi kaunis tuo ovi ja ihanat kevätkukkijat! Minäkin pidän käenrieskasta ja toivoisin sen leviävän meilläkin noin hienoksi kukkamatoksi. Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Ovesta tuli upea! Jaksan aina ihastella teidän ahkeruuttanne ja entisöintiänne. Olette teidän tilanne pelastus. On niin upeaa, että vanhaa vaalitaan ja pidetään huolta!

    Ja ihana, että sait viettää viikonloppuna aikaa puutarhassa. Oli niin loistavat säät ja teillä näyttääkin jo niin keväiseltä.
    Nyt täällä sataa lunta, mutta saapahan puutarha nyt ainakin nesteytystä.

    Mukavaa uutta viikkoa säästä huolimatta!

    VastaaPoista
  14. Ihana tulppaaniyhdistelmä! Kuiva paikka on niille selvästi mieleen, kun kukkivat noin upeasti. Käenrieskanurmikkokin on hieno. Mukavaa viikkoa! Toivottavasti teillä vältyttiin lumisateelta toisin kuin täällä.

    VastaaPoista
  15. Hei tulipas upea ovi💚 Jännä arvoitus nuo saranoiden lovet?!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)