sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Kepeästi kevättöitä

Tänään otin rauhallisesti puutarhassa. Aamulla pikakeikka rautakauppaan jotta saadaan risuaita korjatuksi. Sen jälkeen laaja puutarhakierros kotilopurkki kädessä. Loppupäivä meni tehdessä vähän sitä sun tätä, sillai ihan kepeästi.
 Kasvimaan ylälohko oli yön sateesta huolimatta riittävän kuiva haraamiseen ja kylvöihin. Kaksinkertaisten harsojen alla on keltasipulit ja vähän härkäpapua. Olen kasvattanut parisen vuotta punakukkaista härkapapua 'Crimson Flowered' mutta tänä vuonna sitä ei tule, unohdin tilata siemenet. Joten nyt tyydytään valkokukkaiseen. Tyhjään keskiriviin tulee myöhemmin hernettä.
 Harmaa päivä piti lumikin kukat supussa.
 Lisää miniatyyrilöytöjä puutarhasta. Mantsuriankärhö on hengissä. Se on istutettu niin, että kiipeää kivimuurille ja kukkii muurin päällä.
 Liila esikko antaa parastaan.
 Narsisseja, viime syksynä istutettuja ja siksi näin komeita. Taantuminen alkaa välittömästi.
 Olin ihan varma ettei syyskimikki 'Brunette' selviä hengissä talvesta. Hengissä on ja seuraavaksi voi jäädä jännittämään ehtiikö kukkia. Tämä on istutettu kahden kivin kainaloon, hyvin suojaisaan paikkaan, ehkä se edesauttaa kukintaa.
 Viime kesänä siirretyt ukonhatut voivat hyvin. Alkuperäisessä kasvupaikassaan eivät olleet koskaan näin tuuheita. Siinä se nähdään, kasvupaikalla on merkitystä.
Purppuratuomesta pilkistelee selviä kukkanuppuja. Tämä on kevään kukkivista puista lemppareitani.

20 kommenttia:

  1. Ihanan väriset esikot.
    Kasvupaikalla on tosiaan väliä. Aina eivät edes kasville suositellut kasvupaikat vain toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, joskus suositeltu paikka ei ole paras, kasveilla on oma tahto ja mieltymykset.

      Poista
  2. Tosi kiva pihakierros, ihana esikko ja reippaat narsissit. Purppuratuomessakin on noin selvät nuput. Hienoa, että sait jo härkäpavut kylvettyä. Sitä sun tätä - puutarhapäivät ovat aika kivoja :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härkäpavut sietää kylmää maata. Paljon niitä ei tullut, vain 8 siementä meni maahan mutta onpa edes se.

      Poista
  3. Ihanasti esikot kukkii. Lumikikki jo nua pitkällä. Mulla vasta piipottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikilla on lämmin paikka ruusun alla, kivimuurin kupeessa. Tekisi mieli jakaa se ja kokeilla muuallakin.

      Poista
  4. Vahvaa kasvua jo siellä. Aurinkoista toukokuuta sinulle.

    VastaaPoista
  5. Voi että, purppuratuomi on satumaisen kaunis! Ihanasti taitaa näkyä ekassa kuvassa Jalo tassuttelemassa mammaa kohti ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purppuratuomi on kauneimpia kevään puita, toki tavallinen tuomikin on kaunis. Jalo oli eilen koko illan puutarhakaverina.

      Poista
  6. Ihania kukkia! Purppuratuomi on taatusti kaunis.

    VastaaPoista
  7. Siellä on perennat jotenkin paljon edistyneempiä kuin täällä. Niin kaunista. Tuo lumikki on niin ihana supussakin.
    Minäkin istutin viikonloppuna sipulit ja vähän kesäkukkia. Ja luin just, että papu olisi hyvä kumppanuuskasvi perunalle. Oletko koskaan koittanut kasvattaa niitä yhdessä? Itse ajattelin kokeilla tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Härkapavun viereen on tulossa perunat. En ole koskaan kokeillut papuja ja perunaa yhdessä, mitenköhän onnistuu jos perunaa multaa?

      Poista
  8. Mukavasti siellä nousee uutta kasvua. Hyvännäköiset ukonhatut, suloiset esikot ja muhkeat nuput tuomessa! Täälläkin tuli jatkettua kasvimaan kylvöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukonhatut on yllättävän vaateliaita, siirsin myös kirjoukonhatun ja sekin tuntuu viihtyvän paremmin uudessa paikassa.

      Poista
  9. Meinasin unohtaa sipulit. Hyvä, että postasit niistä.
    Perennat ovat selvästi laittaneet vauhtia kasvuun. Purppuratuomi taitaa olla kaimansa kanssa samassa vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perennat hurahtavat nyt kasvuun jos sää tästä lämpenee. Minä unohdin porkkanan siemenet, niitä pitää siis vielä ostaa.

      Poista
  10. Siellä ollaan otettu aimo harppaus eteenpäin keväässä! Lumikit ovat niin söpöjä, vaikka supussa ovatkin. Kukapa sitä nyt harmaana päivänä keimailisi. Minulla oli myös kasvimaapuuhia tänään, tosin kylvöihin asti en päässyt. Siirtelin toisen lavan uudelle kasvimaalle ja puuhastelin muutakin. Edellisestä postauksestasi kurkkasin juuri lupaavan näköistä alppiruusumetsän alkua. Kiva, kun pihalla on erilaisia alueita ja mahdollisuuksia tehdä erityyppisiä juttuja. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä pihalla tilaa riittää ja voi laajentaa, onneksi jossain tulee rajat eikä alppiruusumetsiköstä ole tulossa kovin iso, sellainen mitä on helppo hoitaa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)