torstai 21. toukokuuta 2020

Lämpenee

Aikas mahtavaa, puutarhassa tarkeni tänään ilman pipoa ja toppatakkia. Ehkä tämä vielä kesäksi muuttuu.
 Viime syksynä istutettu magnolia on samaa mieltä, tänään tarkeni raottaa takkia ja antaa ensimmäisen kukan pyrkiä esiin.
 Keltaisten hyasinttien istustusaikaa en muista, ovat ostettu joskus pääsiäiskukiksi ja laitettu pääsiäisen jälkeen maahan. Väri on ihana sitruunankeltainen.
 Tukkimiehentäi nautti helmililjoista auringonpaisteessa.
 Vuosi sitten hankittu kerrottu valkovuokko 'Vestal' on uskaltanut tehdä yhden kukan. Kiitos siitäkin, olin ihan varma etten saa pidettyä tätä hengissä.
 Pioni 'Mai Fleuri' on ihan uskomaton. Tämä on hankittu vasta vuosi sitten Lahden Pihapiiri-messuilta ja nyt siihen on tulossa peräti neljä kukkaa. Varsien väri on todella hieno kuparinpunaisenruskea, sitä oli vaikea ikuistaa kuvaan.
 'Woodstock' hyasinteille on kasvanut hauskan pitkä varsi. Vanhoja kun ovat niin kukinta on vähän harittava. 
Kartanopioni on sekin selvinnyt taas yhdestä talvesta ja kurottelee nuppujaan kohti aurinkoa. Kartanopionista tykkään eniten tässä vaiheessa kun varret ovat punertavat ja kukat nupuilla. Auetessaan kukat eivät ole erikoiset, varret taipuvat sinne ja tänne ja kukinta on hetkessä ohi.

Huomenna puutarhatyöt jatkuu, tarkoitus on laittaa tomaatit kasvihuoneeseen ja siirtää muutama pioni.

16 kommenttia:

 1. Hieno on Mai Fleurin väri, minullakin on kartanonpioni tai tillipioni mistähän ne erottaa toisistaan ❓Minunkin pitäisi siirtää yksi pioni mutta en taida keritä tämän loppuviikon aikana tehdä. No sitten ensiviikon loppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillipioni on vielä enemmän tillimäisempi kuin kartanopioni, oisikohan kukissakin jotain eroa? Minun oli pakko siirtää yksi pionikasvusto, muuten en päässyt idean seuraavan vaiheeseen. Mutta onneksi tässä on koko kesä aikaa tehdä siirtoja.

   Poista
 2. Vestal on oikea kaunotar, kuin lumikuningatar. Laskin tänään, että olen hankkinut kevään aikana jo tusinan verran istutettavaa - kesäkukkaa ja perennaa. On pitänyt korjata kotiin ne mieluisat kasvit heti kun on puutarhan valikoimista sattunut huomaamaan, ettei jää myöhempiä aikoja odotellessa ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kesäkukat on tänä vuonna helpot, tuoksuhernettä, käenkaalia ja krassia, kaikki itse kasvatettuja. En koskaan raaski laittaa rahaa kesäkukkiin kun ovat "kertakäyttöisiä". Se on totta että kasvi on ostettava heti, seuraavalla viikolla voi olla jo loppu.

   Poista
 3. Eikös olekin kiva, kun lämpenee! Kelpaa puutarhassa hääriä, niin aion tehdä itsekin. Minulla samannäköinen hyönteishotelli kuin sinulla edellisessä postauksessa. Minusta se on ihan nätti pihakoristeenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun lämpenee, tätä on odotettu. Hyönteishotelli on nätti ja toimii koristeenakin.

   Poista
 4. Minullakin edessä tomaattien siirto kasvihuoneeseen. Toivottavasti yöpakkaset eivät enää kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääennusteissa näytti hyvältä yölämpötilojen suhteen, tänään meni tomaatit kasvihuoneeseen.

   Poista
 5. Ihanaa, että lämpenee!! Monet perennat vielä jurottajat täällä eli kasvu ei ole oikein edennyt - ehkä nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. perennat ovat nouseet hitaasti. Monesta olen jo pelännyt menettämistä. Lehtosalvia meni mutta onneksi löysin sen siementaimia.

   Poista
 6. Aivan ihanaa oli saada kevään lämpö ja aurinko! Nyt on kunnolla keväinen tunne ja kesäkukatkin tuli eilen istutettua :) Ihanaa auringon täyttämää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä kesäkukat osin laittamatta, nyt ei meinaa riittää vuorokaudessa tunnit.

   Poista
 7. Pioneissa jo nuput. Herkkuja kerrakseen, mutta tuo magnolian varovaisesti avautuva nuppu on niin hieno. Saamme varmasti ihailla sen eri vaiheita jatkossakin.
  Tänään on ollut ensimmäinen ihan oikea kesäpäivä. Shortsit päällä ja hiki valui töitä tehdessä. Tällaista on luvassa jatkossakin, joten eiköhän tomaatitkin vihdoin pääse kasvariin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinanpioneissa ei ole vielä nuppuja, osassa ei ole edes varret kunnolla nousseet. Luulen magnolian kukan päätyvän kuviin joka vaiheessa :)
   Ihana lämpö oli tänään ja lisää on luvassa.

   Poista
 8. Ihanaa, että magnoliasi päätti heti kukkia. Joskus niitä saa odottaa vuosia. Kaunis tuo keltainen hyasintti. Ihanan raikkaan värinen. Nyt onkin luvattu tosi lämmintä viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimi oli aika iso kun ostin sen ja se näköjään toimi. Kaikki ihan pienenä ostetut magnoliat olen menettänyt.

   Poista

Kiitos kommenteista :)