lauantai 4. heinäkuuta 2015

Yksi projekti lisää

Arboretumin kakkosvaihe nytkähti pienen askeleen eteenpäin. Kaivinkoneen kaivamaa ojaa oli pakko alkaa pikkuhiljaa kivettämään ennen kuin se ehti kasvaa umpeen heinää ja rikkaa.
 Ensimmäiset 10 metriä alkaa olla kivettynä. Sitten onkin oman pihan kivet lähestulkoon lopussa. Ja kivetystä pitää tehdä vielä vähintään 20 metriä jotta oja on koko matkalta kivetty.
Ojan yli tehtiin pieni silta jotta nurmen pääsee leikkaamaan vaivattomasti myös ojan toiselta puolelta. Tälle puolelle siltaa tulee jonkinlainen köynnöskaari ja kaaren molemmalle puolelle köynnösruusu "Pohjantähti".  Arboretumin kakkososa tulee sillasta alkavalle alueelle. Alue tarvitsee vielä hyvän kerroksen maata päällensä ennen kuin siihen voi istuttaa mitään. Se taas ei ole vielä tämän kesän projekti, tuskin edes ensi kesän. Pitäähän sitä olla puuhattavaa tulevinakin vuosina.

10 kommenttia:

 1. Ei teiltä puuhat lopu :-D Käykö teilläkin kylässä ihmisiä, jotka kyllästymiseen asti pyörittelevät päätään ja sanovat, että onpa hommaa, onpa hommaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lopu puuhat :D kyllä käy kylässä ihmettelijöitä, remontista ei enää kysellä milloin valmistuu, näkevät jo että ei koskaan :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toivottavasti, kivien latominen vie aikaa kun ne pitää ensin kerätä ympäri tiluksia.

   Poista
 3. Kuulostaa hienolle suunnitelmalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sitä sanota että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

   Poista
 4. Oih! Kivipuro ja silta <3 Valtavan kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä taitaa tulla pihan romanttisin osuus, silta, puro ja ruusukaari :)

   Poista
 5. Kyllä silmä tuosta kiittää!
  Tsemppiä jatkkon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänä kesänä on kiviä kannettu niin paljon että niistä näkee jo painajaisia.

   Poista

Kiitos kommenteista :)