sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Fiskars ja Billnäs

Lapsivapaa sadepäivä oli hyvä viettää pienellä retkellä. Eilen lauantaina ajettiin vaatimattomat 750km jotta päästiin katsomaan kummitytön teatteriesitys. No, oli kaiken vaivan väärti, tytössä on ihan selvää näyttelijän ainesta. Tänään tehtiin toinen ajoreissu jolla mittariin kertyi noin 500km. Mutta se johtui vain siitä että nuorin lapsi halusi jo tänään mökiltä kotiin. Ja mehän haimme kun kerran luvattiin.
 Retkemme ensimmäinen kohde oli Fiskarsin antiikkimarkkinat jonne sain blogin kautta liput. Vanhasta veitsitehtaasta löytyi myyjä jos toinenkin ja myös ihana esine ja toinenkin. Tässä kohtaa me vain ihastelimme ja jatkoimme matkaa ulkokojuille. Ja tietysti silloin alkoi sataa vettä vähän enemmän. Pressujen alta oli hankala tutkia myytäviä aarteita joten siirryimme suosiolla Bilnäsiin antiikkimarkkinoille jossa oli myyjiä maneesissa ja ulkoteltoissa.
 Sade oli niin pientä ripsutusta, että totesimme voivamme tutkia ulkokojujen aarrelaatikot. Ja kyllähän se kannatti. Eräältä myyjältä löytyi sopuhintaan laatikollinen messinkisiä verhotangon nipsuja ja päätynuppeja. Päätynuppeja tarvitaan kunhan vanhempien valtakunta on remontoitu, nipsuja otan jo nyt käyttöön ja lisään niitä tankoihin joihin on riittänyt vain vähän nipsuja.
Toiselta myyjältä ostin ylimmän hakasen, hinta oli kohtuulliset 3 euroa. Loput hakaset ovat Rakennusapteekin varaosamyymälästä. Näitä lähdettiin hakemaan markkinoiden ohessa. Aitan ovista aika monesta puuttuu hakanen ja ne ovat tähän asti olleet kiinni kaiken maailman naruvirityksillä ja pöngillä. Nyt toivottavasti päästään siitä eroon. Hakaset on pieni osa aitan remonttia, mutta tärkeä yksityiskohta. Ei vanhan lukon vieressä näyttäisi kovin kummoiselta pieni sinkitty uudenaikainen hakanen.

Kävimme kummillakin antiikkimarkkinoilla ensi kertaa, mutta luulenpa että saattaa tuosta tulla jokavuotinen kohde. Suosittelen käymään, ihan vain ihastelun takia vaikka mitään ei ostaisi.

10 kommenttia:

 1. Voi että, nuo on ihanat ruukkimiljööt muutenkin. Pitänee alkaa säästää tuonne menoa varten, ainaisena tyhjätaskuna ei uskalla mennä :-D
  Totta nuo hakaset, vanhat ovet ovat paksut ja saranat sekä lukot järeät, eihän siinä mikään ohut moderni hakanen voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli 50e budjetti, enempää en ottanut rahaa mukaan. Ja se piti, jäi euro :D Suurin osa esineistä oli hintatasoltaan minun ulottumattomissa ja joissain paistoi hinnoittelu vain markkinoita varten. Mutta on tietysti ymmärrettävää että kulut pitää saada katetuksi. Fiskars (josta ylin kuva on) on jo ympäristönä niin kaunis että siellä kannattaa käydä. Meiltä jäi harmillisesti väliin sateen takia. Jotkut pölöt unohti sateenvarjot kotiin :D

   Poista
 2. Fiskars on ihana paikka miljöönsäkin puolesta. Rakennusapteekista löysimme remontin aikaan yläkerran kakluuniin luukut. Taas olisi kiva pitkästä aikaa käydä kiertelemässä siellä, on se niin kaunis paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat paikat oli kauniita, ei yksi päivä riittänyt näkemään kaikkea.

   Poista
 3. Viehättävä paikka. Samanlainen miljöö varmaankin kuin täällä suunnalla oleva Strömforsin ruukki Ruotsinpyhtäällä / Loviisassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että on yhtä kaunis paikka vaikka en ole käynyt koskaan. Joskus kyllä voisi samalla kun käy Loviisassa.

   Poista
 4. Olipa siis hyödyllinen reissu! Pahus, meillä meni nämä ohi, vaikka niin lähellä ollaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aina ehdi, meilläkin meni täpärälle ja päästii vasta markkinoiden vikana päivänä. Ehdin jo pelätä onko siellä mitään tavaraa jäljellä, mutta hyvin oli.

   Poista
 5. Ai te kävitte täällä! Kävin itse lauantaina Billnäsissä ja sunnuntaina suunnattiin sitten Fiskarssiin. Oli kyllä harmi, että satoi niin reippaasti. Meiltä jäi kaikki ulkokirppikset kiertämättä. Suosittelen lämpimästi myöskin näitä tapahtumia. Ja jos mahdollista yöpyä viikonloppu täällä, niin ei tule antiikki ähkyä heti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oltiin :) kaksi päivää olisi ollut käynnille parempi, mutta sitten pitäisi yöpyä. Voisihan senkin ottaa tavaksi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)