lauantai 18. heinäkuuta 2015

Paljonko on riittävästi?

Tähän kesään asti olen ostanut kaikki puutarhassa tarvittavat lannoitteet kaupan säkeissä. Ja kuten tiedätte, ne maksaa. Puutarhan pinta-alaa on nyt niin paljon, että entinen systeemi ei enää toiminut eikä minun lompakkoni kestänyt. Hevosen lantaa ostin keväällä pienen erän edullisesti mutta eihän se mihinkään riittänyt. Syksyllä pitää parantaa reilusti kasvimaata, edelleen vaikka osa tehtiin jo tänä vuonna. Eikä maan parantaminen tekisi hullumpaa muuallakaan puutarhassa.
 Keskiviikkona lannan puute korjattiin ja sitä haettiin siskoni (kiitos sisko, 2 litraa kanttarelleja oli aivan liian pieni korvaus) autolla ja ystävän peräkärryllä meille kolme kuormaa. Yhden kuorman toimitti talli. Kuormat kipattiin arboretumin laajennusosaan odottamaan jatkokäsittelyä.
 Lanta on turpeen sekaista ja palanutta, ollut katetussa lantalassa ja saanut palaa rauhassa. Olin hurrata kun sain ekan kuorman pihaan, ei tämän parempaa maanparannusainetta ja lannoitetta ole!
 Kasa on suuri, mutta epäilen että onko tätä siltikään tarpeeksi. Kuten sanottu, puutarhakin on suuri. Luulen että hoidettu alue kaikki nurmikot mukaan lukien alkaa olla kohta hehtaarin luokkaa. Lannoitetta menee ja kuluu, mutta onneksi tiedän nyt mistä tätä saa hankkia lisää.
Onneksi tavara on kevyttä, arboretumista on matkaa satoja metrejä puutarhan toiseen äärilaitaan. Saan tehdä aikas monta kottikärrykuormaan ennen kuin lanta on siellä minne se on ajateltu. Mutta on se vaivan väärti, ruusut ja muut kasvit kiittää.

4 kommenttia:

 1. Luomu on parasta. Meillä maalla lannoitetaan hevosen lannalla ja sitähän myös riittää. Ystävän hepat ja poni ovat tuottoista porukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomu on parasta. Täällä omalla kylällä ei kellään ole hevosia joten ihan läheltä ei lantaa saada. Onneksi lähikylästä löytyi :)

   Poista
 2. Hevosen ja kanan p...a on hyvää luomulannoitetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Nyt on oikeasti alettava tehdä jotain kanalan saamiseksi niin on sekin lannoiteasia hoidettu.

   Poista

Kiitos kommenteista :)