perjantai 29. toukokuuta 2015

Taas yksi löytö

Punainen puutarhakalusto ja keinu olivat jo sellainen löytö netistä etten ikinä olisi voinut uskoa että samalla viikolla eteen tulee toinen juttu mitä onkin etsitty jo jonkin aikaa. Meillä on ollut kasvimaan kyljessä kaksi kompostikehikkoa. Toiseen on laitettu rikkaruohot ja toiseen kasvimaalta tuleva jäte ja talosta sisältä tuleva vihannesjäte. Avoja kun ovat niin ruuantähteet yms. ovat menneet sekajätteeseen. Olen koko kevään metsästänyt käytettyä ja erittäin kohtuuhintaista kompostoria. Ja nyt minulla on sellainen.
 Tosin kompostori on käyttämätön, ihan paketistaan se tuohon kasattiin vaikka maksettiin siitä käytetyn hinta. Ihana kun joku myy itselleen tarpeettoman reilun edullisesti pois.
Kompostorin viereen kaivoin karjakeittiön aarteista ison vanhan emalikattilan kuiviketta varten. Kuivikkeet kävin kaapimassa liiterin pohjalta. Kuivikelapioksi löysin lasten vanhan lapion josta on varsi katkennut. Ei kannata ikinä heittää mitään pois. Tämän ostoksen jälkeen ei edes niitä ruuantähteitä. Kompostoinnin aloittaminen tuli maksamaan 30e. Ei paha kun tämän jälkeen voin ilmoittaa jäteyhtiölle että tuplataan sekajätteen hakuväli.

14 kommenttia:

 1. Ei huono! Meiltä puuttuu kunnon kompostori. Heinähäkkejä puutarhajätteille on kyllä useita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vielä haaveilen oikein kunnon lämpökompostorista, mutta ne maksavat aivan liikaa. Aloitetaan nyt sitten tällä, ainakin on vihreä pönttö :)

   Poista
 2. Voi jukra mikä hieno löytö! Mein talossa oli muuttaessa jo yksi kompostori (jossa styroksit sisällä), ja toinen pitäisi hankkia kun eka alkaa olemaan pian täynnä. Komporit vaan tuppaa olemaan arvokkaita eikä styroksilla varustettuja löydy kohtuuhintaisesti kaupasta/kierrätettynä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen ettei meillekään riitä tämä yksi vaikka nyt tuntuu valtavan suurelta. Ja avokompostia en halua enää täyttää muulla kuin puutarhan kasvijätteellä, muuten harakat penkoo sitä.

   Poista
 3. Tuo on kyllä mieletön löytö! Ja kompostoIminen se vasta mukavaa puuhaa on. Melkein joka päivä pitää käydä kurkistamassa sinne ja samalla vähän pöyhimässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään tuntuu että keittiön kompostiastia täyttyy liian hitaasti :D Toisen kompostorin ostan heti kun tulee taas sopiva vastaan.

   Poista
 4. Jopa on hieno löytö ja halvalla sait. Kyllä kompostoiminen kannattaa.Mun lempiharrastuksiini kuuluu kompostorin lämpötilan seuraaminen ja jopa on iloinen mieli, kun mittari näyttää haalean saunan lukemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin perus ettei siinä ole lämpömittaria :) Mutta taitaa olla kompostointi kommenttien perusteella aika koukuttavaa puuhaa.

   Poista
 5. Onpa kyllä ollut mahtava löytö!! Kompostori on kyllä oiva keksintö, meillä se on käytössä kesät talvet. Tosin joinakin vuosina se on jämähtänyt pitkän pakkasjakson aikana jäähän, mutta herännyt taas henkiin kevään koittaessa <3 Kompostointi-iloa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa puuhaa se on. Multa avaan tulee ihan liian hitaasti :) Meille saa hommata vielä toisenkin pöntön juuri siksi että tuo todennäköisesti menee jäähän talvella.

   Poista
 6. Hieno löytö, minusta kompostori on aivan välttämätön kapine. Minulla tulee noin 1,5 pussillista sekajätettä kuukaudessa koska kierrätän kaiken minkä voin ja poltan pahvit. Eristetty kompostori toimii talvellakin jos sitä ruokkii säännöllisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee jonkin verran sekajätettä hoitolasten vaipoista ja kissojen kissanhiekasta, mutta aina on vajaa astia vaikka tyhjennysväli on ollut nytkin jo 4 viikkoa. Kierrätys kannattaa!

   Poista
 7. Tuo oli kyllä ihan todella hyvä investointi. Ilman lämpökompostoria ihminen ei kyllä tule toimeen. Ei harmita yhtään vaikka joku jättää jotakin syömättäkin, kun sillä voi ruokkia kompostoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuantähteitä meillä tulee todella vähän, mutta sitäkin enemmän juuresten kuoria, salaatin kantoja yms. Niillä varmaan elättäisi pari kanaakin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)