torstai 28. toukokuuta 2015

Arboretumin päivitys

Ennen tervaleppärivistöä on arboretumiin tullut muutakin uutta. Perennoja tänne ei ole tarkoitus istuttaa laajemmalti, ainokainen perennapaikka on entisen roskanpolttopaikan tilalla. Siihen piti laittaa taimet vasta ensi kesänä, mutta kuinkas kävi. En malttanut ja nyt sitten saan harrastaa ahkeraa kitkemistä kesän mittaan.
 Retki Mustilaan tuotti liudan uutta istutettavaa. Tässä koristeomenapuu malus "marjatta", näitä ostin kaksi, toinen sai kodin mansikkamaan vierestä. Arboretumissa "marjatan" ympärille on kasvamassa erilaisia perennoja. Kuvassa mm. keltainen tiikerililja, lehtoängelmä ja kanadanvuokko.
 Lumipalloheiden ja happomarjan väliseltä pätkältä otin pois nurmikon ja toin tilalle multaa. Keskelle istutin punavaahteran jonka pitäisi kukkia punaisin kukin keväisin. Lisäksi laiton japaninruusukvittenin ja siskolta siirretyn piskuisen juhannusruusun taimen. Juhannusruusua olen toivonut siskolta lisää, arboretumiin on tarkoitus laittaa paljon perinteisiä ruusuja.
 Lumipalloheisi on istutettu kaksi vuotta sitten ja nyt näyttää tekevän ensimmäiset kukat. Tulppaanit "Antoinette" kukkivat jo toista kertaa ja jopa sivusipulein.
 Ilokseni viime syksynä istutettu purppuratuomi kukkii jo nyt! Ja kukkia on paljon.
Huomenna tulee kaivinkonekuski katsomaan mitä hommia meillä on tehtävänä ja antaa hinta- ja aikatauluarvion. Toivottavasti pääsisi töihin jo ensi viikolla, lista on nimittäin pitkä ja minä malttamaton.

4 kommenttia:

 1. Kaikki vallan ihania kasveja! Nimenomaan niitä, joita aion itsekin laittaa heti kun meillä on se seuraava ja niin ollen viimonen oma puutarha :)

  VastaaPoista
 2. Hei, näin että sinulla oli 2012 kuva vanhoista herukka pensaista. Toivottavasti ne ovat vielä. Vanhoja lajeja 1960 taaksepäin on ollut aika paljon ja yksi yhteinen ongelma niissä on ollut se lamoavuus. Maku kuitenkin makea. Itse yritän saada nyt lähtemaan sekä punaherukka että mustaherukka pistokkaista uudet pensaat. Istutettu sodan jälkeen. Nämä yksilöt ovat kyllä aika huonossa hapessa saa nähdä kuin käy että lähteekö edes pistokkaat. T. sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puna- ja valkoherukat on kaikki ja mustaherukoista yksi. Muut mustaherukat on hävitetty pois juuri lamoavuuden takia ja osin sen takia että yrityksistä huolimatta tekivät huonosti marjaa. Satoa eniten tekee joutomaalla kasvava valtava mustaherukka, sitä ei hävitetä kun ei siitä haittaakaan ole. Siellä saa lamota ihan rauhassa :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)