sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Heräteostos

Nyt tuli tehtyä suuremman luokan heräteostos. Ihan rehellinen jos olen, niin oli tälle tarvekin, kaupanpäälliselle ei niinkään, mutta kyllä sekin meille kelpasi. Paremmin kuin hyvin, se on ollut semmoinen meidän haave.

Alkuviikosta selasin netistä myytäviä mansikantaimia. Päijät-Hämeessä niitä ei ole ollut kohtuuhintaan joten laajensin hakua lähiseuduille. Löysin mansikoitakin, mutta toinen herkku tuli eteen niin yllättäen ja sellaiseen hintaan, että miettimiseen ei ollut aikaa sekuntiakaan. Ostopäätös tehtiin  heti, ja kuin ihmeen kaupalla kalusto oli vapaana. Ilmoitus oli ehtinyt olla netissä parikymmentä minuuttia.
 Eilen haettiin täydellinen puutarhalusto uuteen kotiinsa. Myyjä harmitteli kulunutta maalipintaa, mutta meille se on juuri täydellinen. Punaisen sävykin just se oikea.
 Piti stailata nuo kivet nurmikolta pois mutta unohtui. Kivet ovat viereisestä istutusalueesta jota laajensin yhdellä rusokirsikalla. Kunhan piiskataimi kasvaa, voidaan istua vuosien päästä kirsikkapuun katveessa punaisessa kalustossamme. Eiköhän tämä kalusto kestä sinne saakka.
Kalustokaupassa kaupan päälle tuli keinu. Tällaisesta olemme salaa haaveilleet. Ylisillä meillä on tuollainen istumaosa, mutta ei runkoa. Nyt on koko paketti ja jos tarkkaan katsot, näkyy keinun jalkojen alla alkuperäiset peltiset jalkasuojatkin jotka estävät rungon painumisen nurmikkoon.

Eilen illalla istuskelin keinussa saunan jälkeen ja ajattelin, että nyt talon edessä on jotain sellaista mitä olen koko ajan kaivannut. Oikeaa vanhanajan puutarhakalustoa. Keinussa vieressäni oleva Aatu-kissa oli samaa mieltä. Mummi ja kissa keinussa vanhan talon pihassa oli melkoisen idyllistä.

27 kommenttia:

 1. Oih, ihan samaa mieltä; niin idyllistä ja niin kaunis puutarhakalusto. <3 Juuri täydellinen vanhan talon pihapiiriin. Kaunis on myös teidän talonne, en ollutkaan nähnyt siitä kuvia noista kuvakulmista. Ja heräteostos oli kyllä nappiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappiostos vaikka piti ostaa nopeasti. Talo on kaunis, vain vihreä katto häiritsee omaa silmää, mutta tänä kesänä sitä ei maalata. Ehkä ensi vuonna :)

   Poista
 2. Ihana talo ja hieno heräteostos! Tuollaisesta puutarhakalustosta olen haaveillut jo kauan. Saanen vihjaista ja näyttää mallin perheemme puusepälle...Saman tyylinen keinu pihassamme jo on, siihen on uusittu muutamaan kertaan puuosat ja taas olisivat uusissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat näyttää :) Kalustosta arvelimme että se on jonkun itse tekemä. Kaunis ja yllättävän hyvä istua, selkänojat ovat hieman kaarevat. Join siinä tänään päiväteen vaikka hädin tuskin tarkenin.

   Poista
 3. No jopa löytyi hyvät kalusteet. Ihana väri! Onnea hienolle löydölle. Joskus saattaa tehdä yllättäviä löytöjä netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisen värin alta pilkistää vihreää, mutta meillä nämä saa olla nyt ja aina punaiset. Sopii hyvin harmaaseen taloon. Nämä oli hyvä löytö, myyjä kertoi että ei heti poistanut ilmoitusta ja puhelin kävi kuumana, ottajia olisi ollut jonoksi asti.

   Poista
 4. Kunnon puukalusteet saitte pihallenne. Hauska löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kunnollinen kalusto. Tähän asti on ollut käytössä 15 vuotta vanha muovikalusto. Tai on se käytössä edelleen kunnes hajoaa, mutta tuohon paraatipaikalle en ole sitä halunnut. Muovikalusteet pidetään piilossa syreenien takana :)

   Poista
 5. Aivan ihana löytö! Noita ei paljon tule vastaan. Miten teillä on muuten niin loistavakuntoinen nurmikko? Ihan niinkuin "just pakasta vedetty".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule turhan usein vastaan, siksi oli oltava nopea. Tuossa kohtaa pihaa on aika uusi nurmikko ja parhaimmassa kunnossa, näyttää hyvältä kun on just leikattu ja kevään sateet hoidelleet kastelun :D Oikeasti meidän nurmikot on ihan muuta kuin nurmiheinää...

   Poista
 6. Kauniit, mansikanpunaiset tuolit! Punainen sävy sopiikin yllättävän hyvin talon ulkoseinään :) Ihana kokonaisuus.

  VastaaPoista
 7. Ihana löytö ja sopii kyllä todella hyvin teidän pihaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ne on, jos ei täydelliset, niin ainakin hyvin lähellä.

   Poista
 8. Kalusto sopii tosiaan kuin nakutettu teidän pihaanne ja talonne eteen. Ja väri ja syvykin ihan nappiin. Hieno ostos, jota et varmasti tule katumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti ei kaduta vaikka piti ostaa vain pienen kuvan perusteella. Kalusto on testattu tänään viimeksi ja hyväksi todettu :)

   Poista
 9. kyllä olis kelvanneet minullekin :) ja tuo punainen on juuri oikea punainen...pitäisköhän yrittää maalata omat tuolla sävyllä...tai sitten mun tuurilla siitä tulee liian punainen, kokemusta on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on hyvin lähellä punamultaa kun katselin kalustoa aitan seinää vasten. Jos koittaisi jotain sellaista sävyä?

   Poista
 10. Tuolit ovat muotokieleltään todella kauniit! Näyttää siltä, että niissä on myös hyvä istua.
  Huikea löytö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on tosi hyvä istua. Olen ihan rakastunut koko kalaustoon :)

   Poista
 11. Se on kaunis kalusto. Ja noi keinun jalkojen alla olevat suojat...voi veljet niistä tulee muistoja mieleen. Että jollain on nekin säilyneet tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. Minä olin ihan huuli pyöreänä kun suojia alettiin myyjän toimesta kaivaa keinun jalkojen alta esiin. Ai tommosiakin on olemassa :D Ja vielä tallessa!

   Poista
 12. Hieno löytö, tuollaisia ei usein tule vastaan. Minäkin aloin haluta keinua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen käynyt joka ilta pikkasen keinuttelemassa keinussa. Ihan siitäkin ilosta, että tuossa keinussa en saa heti pahoinvointia keinuliikkeestä. On se hyvä :)

   Poista
 13. Kalustosi on kaunis ja varmaan mukava istua. Itsellä on samanlainen keinu mökillä ja hyvin sekin keinuu, pari vuotta sitten mies vaihtoi siihen uudet puuosat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oikein odotan jo kesäkelejä, keinulle viltti ja pari tyynyä ja pienet nokoset siinä :)

   Poista
 14. Ihanat! samanmoiset itselläkin etsinnässä... :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)