sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Päivä pihalla

Eilen tein töitä kasvimaan kimpussa pipo päässä ja toppatakki päällä. Eikä päällä ollut yhtään liikaa vaatetta, sormia jopa välillä paleli. Tänään, ensimmäisenä kesäpäivänä (bongattu pääskypariskunta), lämpöä oli niin paljon, että hommia saattoi tehdä t-paita päällä. Eipä voi kuin ihmetellä kuinka päivittäin vaihtelevaa on Suomen sää.
 Kasvihuone on pesty, multaan on laitettu lannoite ja kalkki, käytävälle on lisätty hiekkaa. Enää ei puutu kuin kasvit. Kasvimaan molemmet lohkot on käännetty ja kohopenkit muotoiltu. Vielä en tehnyt kylvöjä, parempi odotella ainakin viikko kun kerran kevät on näin viileä. Viime yönä meillä oli pakkasta.
 Mansikkamaan maa on käännetty pariin kertaan ja kohopenkit on muotoiltu uudestaan. Enää ei puutu kuin muovit paikoilleen ja taimet. Ne laitetaan kunhan sää vähän lämpenee.
 Kasvihuoneen edestä on poistettu rikkinäiset laatat ja hyvä kerros maata. Tilalle laitoin kankaan ja sen päälle haketta. Tuntuu jo nyt paljon toimivammalta systeemiltä.
Kiinanportin toiselle puolelle siirsin mansikkamaan toiselta laidalta poistetut rohtosuopayrtit. Taimia oli niin paljon, että loput kippasin yhden valkoisen syreenin alle. Siellä saavat levitä kilpaa syreenin kanssa ihan rauhassa. Kuvassa numikko näyttää yhdestä kohtaa ruskealta. Siihen jouduin laittamaan hiekkaa maan märkyyden takia.

Enpä muista täällä asuessa toista kevättä että kasvimaan kylvöt olisi menneet äitienpäivän yli.

11 kommenttia:

 1. Sää tosiaan vaihtelee laidasta laitaan. Onneksi tänään oli suotuisa puutarhasää. Ollapa kasvhuone, saisin vähän taimia siirrettyä sinne kasvamaan. Onneksi on lasikuisti, siellä on niille sopivan viileää. Avomaalla on retiisi jo itänyt ja sipulit kasvavat hyvää vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jo kaalit lasikuistilla taimettumassa, mutta muita en uskalla vielä viedä. Ensi viikollekin luvattiin kylmiä öitä vaikka ei lasikuisti ihan helposti pakkaselle mene. Mutta niin kylmää on ettei voi kuvitellakaan vievänsä vielä tompsuja kasvihuoneeseen.

   Poista
 2. Teillä on touhuttu jo kaikenlaista kesän edistämiseksi. Tuo mansikkamaan kattaminen näyttää kiinnostavalta.. Hyvää alkavaa viikkoa, eiköhän sää lämpene pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovit tulee maahan, sitä perinteistä mustaa mansikkamuovia. Kuvan kaarien päälle tulee myöhemmin kesällä rastasverkko. Kätevä kun verkon alla voi kävellä eikä sitä tarvitse siirtää että pääse keräämään marjat :)

   Poista
  2. Tosi hyvä vinkki! Minulla myös tipuset pukkaavat varastella kypsiä mansikoita.

   Poista
 3. Mukava lämmin päivä täälläkin. Minäkin välillä puuhasin lyhythihaisessa paidassa. Pääskysiä täällä vasta odotellaan. Yleensä ovat kyllä jo näyttäytyneet tähän mennessä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä alkuviikosta nähtiin eka västäräkki ja heti perään pääskyt.

   Poista
 4. Kylläpä olet taas ahkeroinut. Minä se ihmettelen, että mistä saat tuon energian?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energiaa riittää puutarhaan, koti onkin sisältä sitten just sen näköinen että sinne ei energia riitä. Ja ruuanlaitto on taas ihan kamalaa pakkopullaa, senkin ajan vois viettää puutarhan kimpussa :D

   Poista
 5. Sielläkin on ilmeisesti puraissut sama kärpänen kuin täällä. Mieli tekee touhuta vain pihajuttuja. Olet saanut jälleen paljon aikaan! Sen verran kylmiä öitä on luvattu, että pitänee vielä maltaa mieli kasvihuoneeseen istutettavien kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ihana blogi! :) liityin lukijaksi. Jos kiinnostaa lukea meidän perhe-elämästä (tyttö 6/2014 ja toista lasta odotetaan syntyväksi syyskuussa) niin blogini löytyy
  <a href="http://blogit.kaksplus.fi/blogi/arjenmiljonaari/>täältä</a> :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)