maanantai 25. toukokuuta 2015

Aurinko auttaa

Olen odotellut tulppaanien kukintaa jo tovin. Kylmä ja märkä on saanut kukkavarret esiin ja varret nupuille, mutta muuta ei ole tapahtunut ennen paria viime päivää. Nyt on mitä ihastella.
 Kivijalan viereiset tulppaanit on komeassa kukassa. Etualalla olevat on istutettu 2013. Ilmeisesti tykkäävät paikastaan sillä näihin on tullut jo pari kukkaa lisääkin. Takimmaiset punaiset ovat jonkinasteinen mysteeri. En löydä mistään niiden pakkausta ja olen ihan varma että kaikkien viime vuonna istutettujen sipulikukkien tiedot on tallessa. Ei tulppaanit kuitenkaan itsestään puutarhaani ilmesty.
Entäs sitten nämä edustuspenkin tulppaanit. Ne muuten on istutettu kanamunakennoon. Mutta kirjanpitoni mukaan nämä pitäisi olla nimeltään "Elegant Lady". Ei kyllä ihan vastaa sitä mitä pitäisi olla. Joko pussissa on ollut vääriä sipuleita tai jotain muuta outoa on tapahtunut matkan varrella.
 "Toronto"-tulppaanit eivät petä. Nämä kukkivat jo ainakin kolmatta kevättä ja ovat aika kiva väri keltaisten narsissien kanssa.
Lopuksi ähkypinkkipläjäys hyasintteja. "Pink Pearl" ei pettänyt odotuksia vaan loistaa Türin penkissä pinkissä mekossaan naapuripitäjään saakka.

Muutama tulppaanilajike on vielä kukkimatta, saapa nähdä ovatko sitä mitä luvattiin. Ainakin Türista tuodut "Rococo" Papukaijatulppaanit on sitä mitä pitää, ne on ostettu ja istutettu kukkivina. Lopuista olen tämän kokemuksen jälkeen vähän epäileväisin mielin.

Vaikka pieleen olisi mennytkin, on tarkoitus istuttaa syksyllä lisää tulppaaneja. Nyt kun niitä olen pari vuotta laittanut, olen oppinut missä menestyvät ja missä ei. Parhaat paikat on talon kivijalan vieressä ja kuivissa paikoissa puiden alla. Joten niihin sipuleita ja toiveita pitkäaikaisista ilostuttajista.

4 kommenttia:

 1. Oi, Rococo on ihana! Ja nuo muutkin, olivat sitten mitä tahansa, paitsi tuo Pink Pearl :-D Tosiaan loistaa naapuripitäjään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rococossa on kyllä mahtava punaisen sävy, kaikki 7 sipulia ovat tulossa taas kukkaan. Tuo pinkki on jo ihan epätodellisen värinen, jopa mun mielestä :D

   Poista
 2. Nyt sait väri-iloittelua pihaasi! Piristävät päivää kummasti!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)