tiistai 19. toukokuuta 2015

Aina kannattaa siivota

Tein viime viikolla vajaan suursiivousta. Paljon rikkinäisiä leluja roskiin, kesälelut leikkeihin, ylimääräiset fillarit myyntiin, ja muuta sellaista. Yhdestä laatikosta löytyi edellisten asukkaiden jättämä aarre, vanha keilapallo. Minä löysin pallolle heti uusiokäyttöä.

 Pallosta tuli puutarhakoriste arboretumin suurelle kivelle. Pallon viereen siirsin toisaalta kiven päältä mehitähtiä. Pitäähän pallolla seuraa olla. Kiven kupeessa seurana on Türista tuotu Kiinansyreeni Syringa x chinensis "Saugeana".
 Pallo on vähän naarmuinen ja pölyinen, mutta ei kai se puutarhassa haittaa. Eka sade vie ainakin pölyt pois.
 On minulla toinenkin puutarhakoriste, tämä se vasta kaunokainen on. Ystävältä ostettu aikaisemmin keväällä. Lasisen pallon takia uskalsin laittaa perennapenkkiin nyt vasta.
Ei tätä ystävä turhaan kehunut, kun aurinko paistaa palloon, loistaa se kuin pieni aurinko. Ehkä se on taas yksi keski-iän merkki kun puutarhan koristaminen muutoinkin kuin kasvein alkaa kiinnostaa. Koristeita on vielä pari lisää etsimässä omaa paikkaansa.

8 kommenttia:

 1. Tosin hienot puutrahakoristeet. Mustakin on kiva laittaa pihalle kasvien sekaan jotakin katseenvangitsijoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle nämä koristeet on ekat, jotenkin kaupoissa myydään vain tylsiä koristeita, tai ylihintaisia. Keilapallo oli ilmainen :D

   Poista
 2. Ihana tuo ystävältäsi hankkima koriste. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minustakin ihana, en ole koskaan nähnyt samanlaista. Keilapallo on jotenkin niin kasaria, mutta käy kiven päälle hyvin. Joskus keilapallojen päälle on tehty mosaiikki tai vastaava kerros, mutta omani aion pitää ihan naturellina.

   Poista
 3. Mun kukkapenkin reunalla istuu pari sammakkoa kruunut päässä. Puutarhakeijukin oli, mutta se meni rikki. Sellainen pieni keijupatsas. Ujutin sen aina kukkien alle, usein pionipuskan juurelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijupatsas kuulostaa kivalta, joku patsas sopisi meillekin. Syksyllä kun alkaa puutarha-alet niin sitten ostan jonkun.

   Poista
 4. Ihana blogi sulla! Kyllä on kaunis tuo ystävältä ostettu koriste ja keilapallo sopii kuin tehty tuohon kiven päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keilapallo on kiva, ja sitä harvoin katsotaan noin läheltä kuin kuvassa, kaukaa näyttää hienolta koristepallolta.

   Poista

Kiitos kommenteista :)