torstai 16. huhtikuuta 2015

Unikoista

Minulta on parikin kertaa kysytty miten saan unikot kasvamaan. Vastaus on aina sama, en tiedä.
 Nämä ihanat pioniunikon siemenet sain Sailalta *klik*. Ne ovat aina kasvaneet hyvin, syyksi epäilen, että ovat Sailalla jo tottuneet Suomen ilmastoon. Tai sitten ovat muuten vaan hyvää ja vahvaa kantaa. Toinen syy on aurinkoinen paikka. Omasta pihasta olen huomannut, että mitä enemmän unikko saa aurinkoa, sitä paremmin se kasvaa. Sailan unikkoa olen kokeillut useammassa paikassa ja paras kukinta on koko päivän auringossa.
 Maalajilla ei minun mielestä ole niin paljoa merkitystä kuin auringolla. Ehkä nyt ihan ei kannata savijankkoon suoraan istuttaa, mutta muutoin ei taida olla ihan niin väliä.
En minäkään aina onnistu. Olen varannut taas muutamia erilaisia unikoita joita aion kokeilla puutarhassani. Irish velvet- unikkoa ostin kaksi pussia ja toisen laitoin esikasvatukseen. On se kasvanut, mutta hentoa on. Odotan että pääsen jakamaan kasvuston kunhan saan ikkunalle tilaa. Muut pussit kylvän suoraan puutarhaan, ja niistä kasvaa mitä kasvaa. Sulkaunikkoa on useampi pussi, sitä samaa jota arvon huomenna. Sitä jäi vielä muutama pussi Lahden Kärkkäiselle hintaan 0,50e jos joku haluaa hakea pois. Siihen hintaan jo raaskii kokeilla reilummalla määrällä. Irish velvet-unikot ostin Tallinnasta ja muut ovat muistaakseni Terran valikoimista.

Huomenna arvotaan, vielä ehdit osallistua. Helpoiten se tapahtuu sivupalkin arvontakuvaa klikkaamalla.

6 kommenttia:

 1. Unikot ovat tosiaan aurinkoisen paikan ja laihan maan kasveja, ihan hiekkainen rinnekin käy niille erinomaisesti, missä vesi käy vain valumassa!
  Minä sain tuon ihanan pioniunikon siemeniä Laihialta, mistä ne ovat peräisin paikalliselta mummelilta, ehkäpä vanhaa kantaa, en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos menestyvät, ovat sen verran Suomen talvia jo nähneet nuo pioniunikon siemenet. Ne on itseasiassa kasvaneet ihan missä vaan meillä, mutta parhaiten auringossa. Siemeniä on ollut ilo jakaa eteenpäin :)

   Poista
 2. Jos joskus myyt "Sailan unikon" siemeniä, täällä olisi yksi kiinnostunut ostaja. Nuo pioniunikot ovat hurmaavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä tulee uudet siemenet, pistä korvan taakse että sulle voi niitä laittaa. Jos haluat testata onnea, niin huomenna on siemeniä arvonnassa kolmelle onnekkaalle.

   Poista
 3. Minullakin kasvaa tuota Sailan ihanaa kantaa, jota hän on ansiokkaasti levittänyt laajalle. Taitavat alunperin lähteneet liikkeelle Marialta. Hauskaa miten kasvit leviävät pihalta toiselle. Minun vinkkini unikoiden kasvatuksessa on, että kannattaa tehdä muutama kylvö parin viikon välein, siten saa nauttia unikoista pidemmän jakson. Minulla viimeiset kukkivat vielä syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuot vinkkiä en muistanutkaan, että kylvää vähän eri aikaan. Minusta on niin ihana että siemenet kiertää harrastajalta toiselle, ennen ei tainnut edes muuta keinoa olla.

   Poista

Kiitos kommenteista :)